Nem ellentmondásos kicsit, hogy a halálbüntetés párti emberek jellemzően diktatórikus, rendpárti eszmékben hisznek?
Azért nem mossuk már össze azokat akik a halálbüntetés mellett érvelnek, a hitleristákkal. Az USA több államában is van halálbüntetés, ők is diktatórikus eszmékben hisznek?
Franciaországban még a '70 - es években is lenyakazták a gyilkosokat, akkor ők is diktatúrában éltek?
Szólnak érvek mellette is, ellene is. Részemről megelégednék a legsúlyosabb életellenese bűnözők esetében a tényleges életfogytiglannal, de már láthatjuk, az sem jó.
Nem értem, hogy hol az ellentmondás.
Mintha azt kérdeznéd, hogy Peti miért mondja azt, hogy utálja a sárgadinnyét, amikor nem eszi meg a gyümölcsöket?
Tényleg vannak ilyenek. Aki egy embert megöl, azt felkötni, feldarabolni és elevenen megnyúzni. Aki százmillió embert megöl, az már hős...
De azért ezek az emberek viszonylag kevesen vannak. Remélem.
"Hitlert ki védi? Mái napig őt ekézik a holokamu miatt... "
Az őt ekézők, és a halálbüntetés pártiak metszete viszont nagyon kicsi. Ez volt a kérdés lényege, nem azokról szól a kérdés, akik halálbüntetés pártiak, de elítélnek minden diktatúrát.
Amúgy meg értem én, hogy az USA bizonyos államaiban is van halálbüntetés, de ez mit változtat? Nem a halálbüntetésről, hanem annak az ellenzéséről és támogatásáról van szó. Attól függetlenül, hogy egy adott országban van-e halálbüntetés, még vannak olyanok akik ellenzik vagy pártolják.
Oké, akkor másképp mondom: mi a jobb? 1 embernek meghalnia, vagy miatta másik 100 ártatlannak? Szerintem inkább az előbbi.
Ami pedig a tényleges életfogytot illeti, valakinek a pénzén el kell tartani azt a sittest. És ezt a valakit adófizetőknek hívják...
"Ami pedig a tényleges életfogytot illeti, valakinek a pénzén el kell tartani azt a sittest."
Magyarországon jelenleg 46 életfogytos van. Ha őket még Szent István király csukatta volna le, akkor se sok stadion jönne ki az árukból...
Egyébként, egy kivégzés ára több tízmillió körül van, a jogi hercehurcákat is beleszámítva. Abból pedig egy-két évet, ha nem többet lehúz az illető.
De a tényleges életfogytnak sincs sok értelme, legalábbis szigorított intézményben semmiképp. Egyedül sorozatgyilkosokat, stb., tehát a társadalomra állandó, folyamatos és nagy veszélyt jelentő egyéneket éri meg ilyen büntetéssel sújtani. Belőlük meg van vagy 5-10 a jelenlegi rabállományban, tehát az anyagi költségekkel lényegében érvelni is fölösleges, mert az őket érintő szabályozások, törvények előkészítése önmagában belekerül annyi pénzbe, amennyit ők néhány év, vagy évtized alatt kóstálnak az adófizetőknek.
"Azt értem mi az emberek baja a halálbüntetéssel és a diktatúrával, de miért baj a rend? Az egy elég nagy kakuktojás a kérdésedben"
Rendpárti alatt én nem azt értettem, ha az illető nem szereti, ha drogot árulnak az utcája sarkán, és a közértet meg hetente rabolják ki automata gépfegyverrel.
Hanem azt, amikor valaki abban hisz, hogy a gyengéket, vagy a "közakaratnak" meg nem hajló, az általános ideálnak meg nem felelő embereket el kell taposni, a bűnözőket a legapróbb dologért is súlyos büntetéssel kell sújtani, a szegények pedig csak a saját hibájukból lehetnek szegények, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!