Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem ellentmondásos ez egy kicsit?

Nem ellentmondásos ez egy kicsit?

Figyelt kérdés

Sokan mondják Trianon kapcsán, hogy csak az magyar, aki a mai határok között él, hogy aki akart, már az átjött volna, aki nem jött át, annak jó ott, tehát elfogadja azt, hogy ő román szlovák stb., nem pedig magyar, meg hogy Trianon óta már mindenki meghalt, ők már ott születtek, tehát nem magyarok.

Na most.

Ezzel szemben szerintem lehetne ugyanúgy érvelni csak visszafelé. Ha a határon túli magyarok nem magyarok, akkor az 1920 előtt nálunk élő kisebbségek sem voltak románok, szlovákok stb, hanem magyarok voltak ők is, csak mert ide születtek. Milyen jogon akartak függetlenséget? ha nagyon el lettek volna nyomva nálunk, akkor haza mentek volna a saját országukba. Itt születtek, tehát magyarok, és nem jár nekik semmilyen külön kisebbségi jog, hiszen aki nálunk románnak vallotta magát, az saját maga vállalta a konfliktust, holott ő már ide született magyarként, és ha akart volna át is mehetett volna Romániába lakni.

Ez az érvelés pontosan így hangzana visszafelé, mégsem látok ilyeneket sehol.

Van valaki, aki hasonlóképpen látja ezt az érvelési hibát, és felfigyelt már rá? Netán kapott is már választ rá? (valami értelmeset...)

2021. febr. 26. 01:29
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Miért is provokálok? Csak felvetettem egy jelenséget, amit nagyon sok helyen látok, és ezt logikus következtetésként fölhasználva továbbgondoltam ugyanebben a témában visszafelé is. De releváns választ még mindig nem kaptam. Arról meg inkább kérdezz meg egy határon túli magyart, hogy valóban semmi jelentősége nincs ennek az egésznek. Szerintem ő erről másképp vélekedik a jogtiprásokat illetően. Az etnikai hovatartozás meg nem elhanyagolható dolog, csak azért, mert már más számmal kezdődnek az évszámaink... Ha valaki magyarnak vallja magát egy román közegben, és ezért állami szintű elnyomás éri, akkor szerintem az nem egy politikusok által generált probléma. De remélem, hogy ha ez teljes mértékben egy mondvacsinált hülyeség, akkor ugyanúgy ki nem nyitod a szád, amikor az LMBTQ, a bevándorlók, és a romák jogairól, és egyenjogúságáról van szó.
2021. febr. 26. 13:03
 12/22 anonim ***** válasza:
57%

Mutass már egy ilyen helyet, kérlek!

Máris gondoltam, hogy tőled várható lesz rövidesen a cigányozás, meg az LMBTQ-zás is. Mondhatni menetrendszerint

2021. febr. 26. 13:25
 13/22 anonim ***** válasza:
10%
Már az LMBTQ-t sem szabad használni?
2021. febr. 26. 13:51
 14/22 A kérdező kommentje:
Nincsen bajom egyikkel sem, de még mindig nem kaptam a kérdésemre konkrét választ. Csak az egyenjogúság híve vagyok, függetlenül attól, hogy ki milyen szempontból kerül megkülönböztetés és jogfosztás alá. Sajnálom, hogy a valódi egyenjogúság melletti kiállásban egyedül vagyok. Egyébként meleg is vagyok, ha ez számít bármit is...
2021. febr. 26. 17:44
 15/22 anonim ***** válasza:

Még mindig nem kaptunk egyetlen linket, forrást sem, hogy lássuk hol tapasztalsz te ilyet, mert mi sehol.

Biztos velünk van a baj :D

2021. febr. 26. 19:35
 16/22 A kérdező kommentje:
TikTok kommentekben tömegével, vagy akár gyakorin is itt, több kérdésnél láttam már, de ismerősöktől is ezt hallom sokszor. Nem tartom számon, hogy hol hallottam, de a határon túliakkal kapcsolatos interjúkban is gyakran hallani ilyet. Én meg még mindig, már 16. komment óta nem kaptam választ a kérdésre...
2021. febr. 26. 20:07
 17/22 anonim ***** válasza:
Mert nem válaszolunk hülyeségre, mit nem értel belőle? Menj kérdezd azokat, akik neked ezt mondták. Én soha nem láttam ilyet, itt sem.
2021. febr. 26. 21:15
 18/22 anonim ***** válasza:
38%

Nem közvetlen így ahogy a kérdező írja, de én tettem már fel kérdést a külföldi magyarok szavazatáról.

Azért elég sokak szerint pl. nem igazságos, hogy a kint élő magyar kisebbség és a kint dolgozók szavazhatnak. Ez az egész világon állampolgári jog, de akár kötelességként is foghatnánk fel.

De egyesek azt várják el, hogy hozzájuk igazodjon a világ, mert szerintük a sanyarú életükről a határon túli magyarok tehetnek.

2021. febr. 26. 21:50
 19/22 anonim ***** válasza:
57%

18

Nem azzal van a bajuk, hogy egy olyan szavazhat, aki kint dolgozik németben, de hazajön 4hetente, és itt tervezi majd az életét, ha szerzett elég pénzt.

A bajuk azzal van, hogy egy adott párt adott szavazati jogot több, mint 1 millió embernek, akik mint hű "adósok" rájuk is szavaznak. Nem itt adóznak, nem itt dolgoznak, nem élnek itt. Nem is tervezik ezt tenni.

Ez elmebetegség így, attól független, hogy magyarok, vagy nem. Én nekem is van német állampolgárságom egyik szülőm miatt, még sem szavazhatok ott. Nem is akarnék, mi közöm nekem az ő életükhöz?

2021. febr. 26. 23:51
 20/22 anonim ***** válasza:

19: pedig konkrétan volt aki elküldött burkoltan melegebb éghajlatra, hogy elviszem a tudást, meg szánalmas vagyok, meg gerinctelen ezért. Hozzáteszem nem szavaztam azóta Magyarországon.

Hogyhogy nem szavazhatsz kettős állampolgársággal? 3 éve gondoltam megcsinálom, csak nem jutok el oda, most meg pláne macerás, pedig minden meglenne. Viszont a városi választásra már az első pillanattól jön a meghívó, a Bundestagra csak állampolgár szavazhat.

2021. febr. 27. 07:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!