Nem ellentmondásos ez egy kicsit?
Sokan mondják Trianon kapcsán, hogy csak az magyar, aki a mai határok között él, hogy aki akart, már az átjött volna, aki nem jött át, annak jó ott, tehát elfogadja azt, hogy ő román szlovák stb., nem pedig magyar, meg hogy Trianon óta már mindenki meghalt, ők már ott születtek, tehát nem magyarok.
Na most.
Ezzel szemben szerintem lehetne ugyanúgy érvelni csak visszafelé. Ha a határon túli magyarok nem magyarok, akkor az 1920 előtt nálunk élő kisebbségek sem voltak románok, szlovákok stb, hanem magyarok voltak ők is, csak mert ide születtek. Milyen jogon akartak függetlenséget? ha nagyon el lettek volna nyomva nálunk, akkor haza mentek volna a saját országukba. Itt születtek, tehát magyarok, és nem jár nekik semmilyen külön kisebbségi jog, hiszen aki nálunk románnak vallotta magát, az saját maga vállalta a konfliktust, holott ő már ide született magyarként, és ha akart volna át is mehetett volna Romániába lakni.
Ez az érvelés pontosan így hangzana visszafelé, mégsem látok ilyeneket sehol.
Van valaki, aki hasonlóképpen látja ezt az érvelési hibát, és felfigyelt már rá? Netán kapott is már választ rá? (valami értelmeset...)
Mutass már egy ilyen helyet, kérlek!
Máris gondoltam, hogy tőled várható lesz rövidesen a cigányozás, meg az LMBTQ-zás is. Mondhatni menetrendszerint
Még mindig nem kaptunk egyetlen linket, forrást sem, hogy lássuk hol tapasztalsz te ilyet, mert mi sehol.
Biztos velünk van a baj :D
Nem közvetlen így ahogy a kérdező írja, de én tettem már fel kérdést a külföldi magyarok szavazatáról.
Azért elég sokak szerint pl. nem igazságos, hogy a kint élő magyar kisebbség és a kint dolgozók szavazhatnak. Ez az egész világon állampolgári jog, de akár kötelességként is foghatnánk fel.
De egyesek azt várják el, hogy hozzájuk igazodjon a világ, mert szerintük a sanyarú életükről a határon túli magyarok tehetnek.
18
Nem azzal van a bajuk, hogy egy olyan szavazhat, aki kint dolgozik németben, de hazajön 4hetente, és itt tervezi majd az életét, ha szerzett elég pénzt.
A bajuk azzal van, hogy egy adott párt adott szavazati jogot több, mint 1 millió embernek, akik mint hű "adósok" rájuk is szavaznak. Nem itt adóznak, nem itt dolgoznak, nem élnek itt. Nem is tervezik ezt tenni.
Ez elmebetegség így, attól független, hogy magyarok, vagy nem. Én nekem is van német állampolgárságom egyik szülőm miatt, még sem szavazhatok ott. Nem is akarnék, mi közöm nekem az ő életükhöz?
19: pedig konkrétan volt aki elküldött burkoltan melegebb éghajlatra, hogy elviszem a tudást, meg szánalmas vagyok, meg gerinctelen ezért. Hozzáteszem nem szavaztam azóta Magyarországon.
Hogyhogy nem szavazhatsz kettős állampolgársággal? 3 éve gondoltam megcsinálom, csak nem jutok el oda, most meg pláne macerás, pedig minden meglenne. Viszont a városi választásra már az első pillanattól jön a meghívó, a Bundestagra csak állampolgár szavazhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!