Nem lenne ideje elgondolkozni a bitcoin betiltásán?
Amíg az átlagember nevetséges fizetésért túlórázik nap mint nap, a nyomorék haverom milliókat keresett az anyukája házából csak azért, mert apukája pénzéből bitcoint vett.
Nem igazságtalan ez? Sajnos az a gond a mai világban, hogy a tőzsde gyakorlarilag egy kaszinóvá változott, ahol gyakorlatilag semmi köze az áraknak a valósághoz. Így lehetséges, hogy ez az értéktelen játékpénz is így megy felfelé anélkül, hogy lenne mögötte valami.
29: Ellentmondásokat írtál.
Te magad is írtad: "Az elismeréssel pedig a pénzintézetek csak a kriptovaluta iránti bizalmat erősítik. "
Ez így is van (azaz lenne, ha elismernék). Ha régóta figyeled a kriptovaluták piacát, akkor azt is megfigyelhetted, hogy minden, a kriptovalutákra nézve pozitív hírtől megindult az árfolyam, minden negatív hírtől beszakadt az árfolyam. Mindegy, hogy a hír (vagy vélemény) egy cégtől, egy nagyfebektetőtől, egy híres embertől, vagy egy banktól jön, azonnal reagál rá a kriptopiac.
Írtad: "Javaslom hogy olvass utána az Onion hálózatnak. A hagyományos netet használók közül szinte mindenki azt hiszi,hogy a deep és darkweb a net egy kis szelete."
Önmagában ez a hálózat az anonimitást, a követhetetlenséget biztosítja. Ezért aki a darkweben akar ügyködni anonim módon, annak az egyik legjobb lehetőség a tevékenységének elrejtésére.
Ezt mindenki tudja.
Pár sorral korábban ezt írtad: "A kriptopénzeket legtöbbször illegális ügyletekhez használják. Sokkal többször, mint legálishoz. Erre kiváló terület az Onion hálózat."
"Nem csak a bitcoinba fektetnek, hanem a technológiába. A blokklánc technológia iszonyat jó. Akár online választásokra is lehetne használni."
Ez nagyon hasznos felhasználási terület lenne. Sajnos erre pont nem használják.
Lehetne használni hiteles szerződések és számlák létrehozására is (van, amelyik képes ezekre), de erre a célra sem igazán használják.
Inkább csak spekulációs eszköznek használják a kriptopénzeket és ezért fektetnek beléjük (nem a technológia miatt).
En is tobbszoroset kerestem a bitcoin befektetesemmel mint amennyit programozokent kerestem az elmult evben...
Miert kene ezert betiltani? Csak mert a punci emberek nem fektetnek ebbe?
Miert kene betiltani.
- feleslegesen fogyaszt oriasi energiat
- chip hianyt erositi
- foleg a nagybefektetok manipulaljak a piacot kisbefektetok gyakran vagyonokat buknak
-alapvetoen lenyomozhatatalan a bunozes meleg agya, bar azzal se ertek egyet h az allam minden penz mozgast lasson, de emberkereskedelem, drog kereskedelem, fegyver kereskedelem jelenleg nagyreszt kriptopenzes tranzakciokkal tortenik.
Mindekozben mint mondtam sose lesz alkalmas a fiat penzek levaltasara.
Ha betiltják..,
- A rosszul kereső kontároknak milyen már lehetősége lesz hogy észrevehető pénzt keressenek ha szerencséjük van?
- A passzív milliomosnak látszani akaró vesztesek mibe fogják belerángatni a többi palimadarat?
- Mikor fog sokat fialni a pénze a sok szerencsétlenek akik most drágán vesznek bitmanit?
- Elonka Muskátlinak mikor lesz belőle annyi pénze hogy kipótolja a veszteséget amit eddig a villanytragacsai okoztak neki?
- A potyázó csilliárdosok hogy keresnek még többet?
Gondolkozzál már! Mielőtt be akarod tilttatni! Ilígy vagy? Ütöd a fejedet a falba hogy nem vettél tizet fél kiló kenyér áráért oszt most csilliárdos lehetnél? Tegnap vettél vóna ma már Lambóban ennéd a szalonnát kolbásszal mint a haverod. Tudjad már hogy merre vagy arccal.
Ugy latom itt nem csak a kerdezo irigy hanem a kommentelok tobbsege is :))
Nembaj, majd 4-5 ev mulva jo lesz visszaolva ezt :)
#29, #32-nek:
A #30-as nem én voltam.
Nem ellentmondás van az általam leírtakban, hanem egy párhuzam.
Lehet hogy különböző hírekkel be lehet mozgatni az árfolyamot, de konkrétan manipulálni nem.
A párhuzam pedig az alábbi:
A legális piaccal párhuzamosan létezik egy illegális piac is ami ráadásul nagyobb mint a legális, és szinte kizárólag kriptovalutát használ. Amíg ez létezik, nem félek attól hogy bármi legális területről érkező kísérlet képes lenne megvonni a bizalmat a kriptovalutától. Vagy akárcsak komolyabb szinten befolyásolni.
Ismét #29, ismét #32-nek:
Amúgy pedig nem biztos hogy jó ötlet lenne akár a kormányok, akár pénzintézetek részéről az, hogy össztűz alá vegyék a kriptovalutákat.
"Nem semmi" embereket venne rá, hogy a vagyonuk védelme érdekében "visszalőjenek"!
Újfent #29:
Megnéztem az árfolyamokat, és nem csalódtam. Az általános, kriptovaluta kifejezés helyett nyugodtan fogom ezentúl használni a BTC-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!