Nem lenne ideje elgondolkozni a bitcoin betiltásán?
Amíg az átlagember nevetséges fizetésért túlórázik nap mint nap, a nyomorék haverom milliókat keresett az anyukája házából csak azért, mert apukája pénzéből bitcoint vett.
Nem igazságtalan ez? Sajnos az a gond a mai világban, hogy a tőzsde gyakorlarilag egy kaszinóvá változott, ahol gyakorlatilag semmi köze az áraknak a valósághoz. Így lehetséges, hogy ez az értéktelen játékpénz is így megy felfelé anélkül, hogy lenne mögötte valami.
Az illetékesek akkor qrták el, amikor nem tiltották be azonnal!
Most már késő. Ki fogja csinálni a hagyományos pénz-piacot.
De, be kéne tiltani! Hogy merészel valaki kockáztatni és adott esetben jól járni vele??
Ha a hozzád hasonlók nem irigykedéssel foglalkoznának, hanem magukkal, talán jobban élnének.
#12 vagyok:
Nem tudom hogy létezik -e már ilyen, de a sorsdöntő pillanat az lesz, amikor egy pénz-intézet is elkezdi elfogadni.
#12, #15-nek:
Kifelejtetted hogy befolyásolni, és manipulálni is képtelenek. XD
Ezzel van néhány gond.
A Bitcoint hiába tiltod be, marad másik ezerféle altcoin. Nem a Bitcoin hoz a legtöbbet, az elmúlt 24 órában a top 10 altcoin közül a Cardano nagyobbat ment. Volt már példa arra is, hogy ilyen rövid idő alatt több száz százalékot emelkedett egy altcoin, például a Stellar.
Maximum szabályozni tudják a kormányok és előbb utóbb mindegyik fogja, legkésőbb akkor, ha plusz adóbevételi lehetőséget látnak majd ebben és extra adókat vetnek ki az ilyen jellegű bevételekre. Betiltani viszont ekkor sem fogják. Más motivációjuk nem nagyon van, esetleg ha létrehoznak egy saját kriptopénzt és azért tiltanak be minden más hasonlót, mint most India, de akkor is legfeljebb máshol váltod be és utaltatod vissza a számládra (esetleg erre tudnak még adót tenni).
A barátod tehette volna GameStop részvénybe is, akkor még többet keresett volna rajta. De a Tesla, az Amazon és több másik technológiai részvény is sokat emelkedett az utóbbi egy-két évben, mindegyikkel jól járt volna.
Vakmerő volt, az biztos, még azok sem teszik csak egy valamibe a pénzüket, akik a befektetésekből élnek, hanem diverzifikálnak. Nem volt garancia arra, hogy rövid távon keresni fog.
Értem, hogy te a tőzsdét is be akarnád tiltani, de sok cég a tőzsdéből szerzi a bővüléséhez szükséges tőkét. A tőzsde azt a célt szolgálja, hogy akinek van pénze, az meghitelezhesse azoknak a cégeknek, amelyekben lát fantáziát és mindenki jól jár, ezt a lehetőséget nem kellene elvenni.
Az már igaz, hogy a kriptopénzek többsége mögött nem cégek vannak, hanem csak a színtiszta spekuláció. De már a tőzsdéket is elárasztották a csak spekuláló kisemberek (most már otthonról gyorsan és egyszerűen bárki befektethet akármibe), akik egy-egy szónok után mennek és össze-vissza rángatják a cégek árfolyamait és nem tudják, hogy ezzel kárt okoznak a részvénytulajdonos cégeknek (nem csak a hedge fund managereknek). Ezt viszont a tőzsdék fogják jobban szabályozni, ez nem a kormányok feladata.
Szóval érted, egy kormány maximum adóztatni tud, betiltani biztos nem, nem is lenne jó a tiltás, mert gazdasági hátrányai lennének.
"Nem tudom hogy létezik -e már ilyen, de a sorsdöntő pillanat az lesz, amikor egy pénz-intézet is elkezdi elfogadni."
A bankoknak már régóta van használatos kriptopénze, a Ripple (XRP). A legtöbb kriptopénzes óckodik tőle, mint ördög a tömjéntől, de én már többször utaltam Ripple-ben és nincs vele semmi gond. Volt, hogy hagytam egy kicsit Ripple-ben a pénzt, mert éppen nőtt az értéke. Mondjuk én pont letojom, hogy decentralizált, vagy nem, vagy mennyit bocsájtanak ki belőle (amúgyis álszent érv, mert a Bitcoin is egyre centralizáltabb). Biztos, hogy nem fognak többet létrehozni a kelleténél, a banoknak sem érdeke, hogy leszorítsák az értékét (csak annyit bocsájtanak ki, hogy ne szabaduljon el nagyon az árfolyama).
A Bitcoint a Mastercard kezdi el használni, de csak azért, mert az átváltások díjaira hajt.
"Nem tudom hogy létezik -e már ilyen, de a sorsdöntő pillanat az lesz, amikor egy pénz-intézet is elkezdi elfogadni."
Van már. De amúgy a VISA tárgyal, hogy a fizetés is érkezhessen kripton. Sőt ha beszáll még az Amazon is akkor fog hatalmasat ugrani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!