Már soha semmi nem lesz olyan jó mint régen?
Meglehet kövezni, de én az MSZP kormány idején voltam tinédzser és bizony gyakran megkönnyezem azokat a 2002-2010 közötti éveket és nem csak a nosztalgia, vagy az elmúlt fiatalság miatt, hanem akkoriban minden jobb volt szerintem. Megvolt mindenünk, szüleim jól kerestek, nagyim kapta a 200 ezres nyugdíjat és gondtalanul éltünk. jutott mindig mindenből az asztalra amit csak megkívántunk. Ha adódott valami betegség néha, akkor egy sokkal normálisabb, emberségesebb egészségügy gondoskodott rólunk, ahol tényleg emberszámba vettek minket, nem úgy mint most... Nekem volt egy jövőképem fiatalon, voltak céljaim, amik egy részét már akkor meg is tudtam valósítani, nem úgy mint most...
Az emberek átlagban sokkal jófejebbek voltak, nem voltak annyira befeszült idegbetegek, mint most... Sokáig tudnám még sorolni miért is volt olyan kedves az a korszak nekem, de feleslegesnek érzem. Most itt vagyok harmincas fejjel tök céltalanul, mert tudom, hogy semmi értelme Magyarországon teperni, mert normális tervekkel úgy is csak külföldön tudnék érvényesülni, idehaza csak az oligarcháknak van esélyük. Én már teljesen elvesztettem a hitemet ezzel az országgal kapcsolatban, szerintem ennek a helynek befellegzett, mert az agilisabb, értelmesebbjei már szinte mind nyugaton vannak, idehaza meg csak az alkesz legalja kezd maradni, tisztelet a kivételnek.
Ti hogyan látjátok ezt? Lehet még jobb valaha..?
Jobb és letisztultabb volt a jövőkép...
Csak hát jött Orbán, és szétcseszett mindent, és még jobban eladósította az országot!
Érdekes hogy Gyurcsányt mennyit szidják, holott kb. minden jobb volt akkor.
Nagyon szép dolog hogy Orbán azt mondja hogy csökkennek az adók, csak én meg valamiért mégis 8000 Ft TB-t fizetek idén, mikor 2010-ben 4900 Ft volt. Az ÁFA-t is felemelte azért 27%-ra, mert annyira csökkenti az adót.
Akkoriban még fel lehetett jelenteni pártállástól függetlenül a bűnözőket, ma nézd meg mi van ha megpróbálsz akár bizonyítékokkal felnyomni valami nagykutyát, téged fognak lecsukni. A kettős gyilkos drogos maffiózó Ricsike azóta is szabadlábon van, mert Rogán haverja.
Az egészségügy siralmas. Volt szerencsém megtapasztalni a vendégszeretetét. Ha bármi bajom van inkább itthon maradok, nagyobb eséllyel élem túl.
Az embereket olyan szinten egymás ellen fordították, hogy sokan képesek lennének megölni az ellenzékieket, csak mert nem tetszik nekik Orbán uralma.
A bérek az egyik leggyengébbek Európában, korrupcióban pedig már vezetünk.
12 éve Szlovénia, Csehország volt a mérce, most Bulgária és Albánia.
Ami most megy, az egy rémálom. És félő hogy nincs visszaút, akkora az okozott kár, és olyan mély a dolog.
#23 tegyük helyre a dolgokat!
"Nagyon szép dolog hogy Orbán azt mondja hogy csökkennek az adók, csak én meg valamiért mégis 8000 Ft TB-t fizetek idén, mikor 2010-ben 4900 Ft volt."
Az egészségügyi szolgáltatási járulék a jövedelem adott százalékában van meghatározva. Akinek nincsen ilyen havi jövedelme, annak van fix összeg megadva. 2007-ig ez is a minimálbérhez volt kötve, annak 7%-a volt, épp, mint aki minimálbért keres. 2008-tól határozták meg a minimálbértől független napi összegben. 4350.-/ 4500.- /4950.- / 5100.- /6390.- majd 2013-ban már 6660Ft volt az egyéni egészségügyi szolgáltatási járadék összege. Ekkor a minimálbér 98000Ft volt, ha marad a 7%-os járulék mérték akkor kb. ugyanennyi lett volna, az 6860Ft. Mivel a minimálbér egyre emelkedett, a járulék egyre inkább elszakadt ettől a 7%-nyi aránytól, 2016-ban már a 7770Ft helyett csak 7050Ft-t kellett járuléknak befizetni.
2021-ben a minimálbér 167400Ft, ennek 7%-a 11720Ft lenne, helyette a járulék csak 8000Ft lett. Sokkal kevesebbet kell most arányaiban fizetni a TB szolgáltatásokért egyénileg, mint másoknak - pont mert annyival nőtt a minimálbér mértéke.
Vagyis nem "valamilyen okból" lett magasabb a TB befizetésed, hanem mert megnőtt a minimálbér mértéke és ehhez képest sokkal KEVÉSBÉ emelték meg ezt az egyéni járulékot. De korábban is a minimálbérrel arányosan emelték minden évben.
"Az ÁFA-t is felemelte azért 27%-ra, mert annyira csökkenti az adót."
Az ÁFA 25% volt és ezen emeltek összesen 2%-t. Majd az alapvető élelmiszereknél és pár másik tételnél lecsökkentették és most csak 5% az ÁFA. Emellett a jövedelemadót is jelentősen csökkentették és az elmúlt években a vállalkozásokat terhelő adókat is csökkentették.
"Akkoriban még fel lehetett jelenteni pártállástól függetlenül a bűnözőket, ma nézd meg mi van ha megpróbálsz akár bizonyítékokkal felnyomni valami nagykutyát, téged fognak lecsukni."
Nem történt ilyen. Ha bizonyíték van, akkor a bűnöst csukják le, soha nem azt aki a bizonyítékot adja ehhez. Ahol bizonyíték is volt ott az eljárás is megtörtént és el is ítélték. Persze van olyan, hogy Czeglédyt adócsalásért elítélik majd továbbra is szabadon mászkál és megbízásokat kap a ballibes városvezetéstől. Ez jogos kritika, hogy nem jól van így, ezzel én is egyetértek.
"Az embereket olyan szinten egymás ellen fordították, hogy sokan képesek lennének megölni az ellenzékieket, csak mert nem tetszik nekik Orbán uralma."
Kicsit nézz bele csak az itt folyó kommentekbe. Éppen ellenkezőlg, a hozzád hasonlók írják állandóan, hoyg a fideszeseket meg kell ölni, Orbánt ki kell nyírni meg hasonlókat - és nem fordítva. De várom hogy mutass példát arra hogy valaki az ellenzékieket akarná megölni csak mert nem tetszik nekik Orbán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!