Miért voltak régen jobb zenék, amik évekig megállták a helyüket? Manapság úgy látom hogy csak tucatszámok születnek max 1 hónapig felkapják őket aztán mennek a süllyesztőbe. Annyira eltűnt a művésziség, semmi érték nincs már bennük.
Figyelt kérdés
Talán az emberiség is egyre jobban ez irányba megy el...2021. jan. 13. 19:27
1/7 anonim válasza:
A régi örökzöld slágereknek volt fülbemászó, könnyen elsajátítható (megjegyzendő) dallama. Sokat mondó volt a szöveg is (volt kivétel is).
Ha nézem a mostani előadókat, azok csak torzult arccal ordítanak, hajlonganak össze-vissza, a gitárt forgatják jobbra-balra. A dallam (nekem) a legtöbb esetben - pocsék.
2/7 anonim válasza:
Én kb. 20 éves korom óta vallom (ami 1998-ban volt), hogy a jó zenéket már megírták. 2005 óta néhány kedvencem albumait leszámítva (amit a gyűjtőszenvedélyem miatt veszek) azt sem tudom, milyen zenék születtek az elmúlt 15 évben. Így is tökéletesen elvagyok, ha valami újra vágyom, beleásom magam a 70-es, 80-as, 90-es évekbe és mindig remek zenéket találok. Egészen hihetetlen, hogy bár a Queen a kedvencem, de a velük egy kategóriába sorolt Led Zeppelint szinte egyáltalán nem ismerem. A Deep Purple, a Rush is fehér folt, de a Pink Floyd korai pszichedelikus albumait sem ismerem. Szóval rengeteg a felfedezni való a múltban, a maiak pedig egyáltalán nem izgatnak.
3/7 anonim válasza:
Nem mindegy hogy zenékről beszélünk, vagy előadókról.
De igazából sejtem a kérdésed irányát.
Amit te réginek nevezel, az még zeneszerzés volt, és akusztikus hangszereken játszottak.
A mai szerzeményeket sokszor inkább zajnak nevezném mint zenének, számítógépes programokkal generált, nem túl mély nyomot hagyó próbálkozások.
De szerencsére az előadók között is van aki próbálja magát a zenéhez közelebb tartani.
4/7 anonim válasza:
A hallható és élvezhető tartományt kimerítette az emberiség. Ex-amatőr zenészként úgy vélem, hogy a XXI. század zenéjében a mondanivaló sokkal döntőbb lesz, mint a zenei háttér. Bármit megírhatsz, mint zene: amint publikálod, kiadod, nanomásodperc alatt lesz legalább öt-hat jelentkező, aki felismerni véli a művedben egy már más által kiadott valamelyik dalt. Egyszerűbb ezt kiagyalni, megkeresni, mint bevallani, hogy aki másokat így bírál, annak általában nullához közeli az adottsága arra, hogy egy új dalt megírjon. Én sok dalt megírtam életem folyamán, szövegíróként "veszélyesebb" voltam, mint zenészként, - tehát tudom, hogy miről írtam itt.
5/7 anonim válasza:
Ennek rengeteg oka van. Nagyon nehéz erre pontos egyértelmű választ adni. Változtak a lemezeladások, az izlések, önzőbbek, nárcisztikusabbak lettünk. Valahogy a zenélés önös érdek lett manapság. Bár például Freddie a Queen zenekarból egyszer azt mondta hogy ő csupán egy zenei prostituált, ha nem fogynának a lemezek mást csinálna. És milyen jól csinálta.)
6/7 anonim válasza:
At örök "régen minden jobb volt". Régen is volt számtalan élvezhetettlen zene, csak azok már eltüntek. Ez mellet nem volt youtube ahova bárki bármit feltölthet, függetlenül a minőségtől.
7/7 anonim válasza:
Változott a világ. Sokaknak az is elég ha egyszer letöltik őket és megkapják a reklámokból befolyó összeget. Ezért pocsék a zene, mert nem azon van a hangsúly. Például egyik Led zeppelin vagy Queen, Hendrix LP hátulján nem találok tucat gyógyszer vagy energiaital reklámot. 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!