Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen jogon tiltja meg a...

Milyen jogon tiltja meg a kormány, hogy mi válasszuk ki a vakcina fajtáját? Most jelentették be: ők mondják, meg melyiket kapjuk. Ez nem megy szembe az emberi jogokkal, demokráciával?

Figyelt kérdés

Orbán hatalmasat hazudott. Azt mondta, megadja a szabad választás jogát az embereknek, ahogy a demokratikus országokban szokás. De most megváltoztatta a véleményét, és nincs választásunk! Ők döntik el, melyiket kell kapjuk. És ez 99,9%, hogy nem az engedélyezett nyugati vakcina valamelyike lesz, hanem az orosz, amit egyébként alapból csak makk egészséges ember kaphatna meg, mert nem biztonságos még az oroszok szerint sem.

Attól félek, hogy majd a fiatalokba fogják belenyomni a veszélyes orosz oltást. Pedig nekik is vannak eü. problémáik. ☹️

2020. dec. 8. 14:40
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
26%

Aki itt bármilyen formában oltásellenes, vagy nyugati vakcina ellenes, vagy orosz vakcina ellenes, vagy egyik ellen sincs kivetése, az amúgy utánanézett, hogy a vakcinák pontosan hogy készülnek és fejtik ki hatásukat? Hogy mi a különbség? Komolyan kíváncsi vagyok.

Csak mert szerintem az alapján merész dolog állást foglalni, hogy "jaj ami nyugatról jön az nem megbízható" vagy "jaj ami orosz, az csak rossz lehet" stb Ez most nem vélemény kérdése kéne legyen.

2020. dec. 9. 00:38
 32/55 anonim ***** válasza:
69%
Nem kötelező, a másik fajtát meg fél év aztán magándokinál beadatja aki akarja.
2020. dec. 9. 02:13
 33/55 anonim ***** válasza:
83%
31-es: igen, rendszeresen követem a vakcinafejlesztések főbb állomásait.
2020. dec. 9. 09:21
 34/55 anonim ***** válasza:
72%
#33, ez szuper, de sajnos ahogy elnézem, a többség nem ez alapján formál gondolatokat
2020. dec. 9. 13:20
 35/55 anonim ***** válasza:
80%
34: és a kommented szerint te sem. Hiszen nem tudod, hogy az oroszok titokban tartják a vakcina részleteit (mint mindig, most is titkolóznak), az Európai Gyógyszerügynökség éppen ezért nem engedélyezte azt, a WHOnak se adták meg a kért adatokat. Talán nem kellene másokat azzal vádolni, hogy nem néznek utána dolgoknak, ha te nem teszed meg azt.
2020. dec. 9. 13:50
 36/55 anonim ***** válasza:
31%
#35, honnan veszed, hogy én nem néztem utána? Nem álltam semelyik vakcina mellé, nem védtem az oroszt, sem a nyugatit. Attól, hogy te tájékozottabb vagy, a kommentek nagy részénél kiderül, hogy itt a többség szimpátia-nem szimpátia alapján tette le a voksot. Nem támadás volt, csak szerintem érdemes lenne felvenni azt a mentalitást, hogy kicsit mindennek nézzünk, kérdezzünk utána mielőtt kinyitjuk a szánkat
2020. dec. 9. 14:58
 37/55 anonim ***** válasza:
73%
Én honnan veszem? Te honnan veszed, hogy az emberek nem tájékozódnak és csak azért mondják, hogy nem tetszik nekik egyik vagy másik, mert nyugatról vagy keletről jött? Miért feletételezed, hogy az emberek nem néznek utána az oltásoknak, pláne amikor minden ezzel van tele? De még ha valaki a hírhedt orosz minőség alapján dönt arról, hogy nem akar orosz vakcinát, akkor se lehet hibáztatni. Mindegy, hogy autó, metró vagy vakcina, az oroszok nem a precizitásukról híresek. Igen, lehet jönni a MiG meg Antonov repülőkkel, de azok se a kifinomultságukról és precizitásukról híresek, vagy a fantasztikus minőségükről. A Lada Niva is népszerű volt, mert elvileg sokat bírt, de ha választani kellett és megtehette az ember, akkor inkább egy nyugati vagy japán terepjárót választott. Nem véletlenül.
2020. dec. 9. 15:25
 38/55 anonim ***** válasza:
72%
Egyszerű, olvasom a kommenteket 😀 nem azt írják, hogy jaj nem bízom a Pfizer vakcinájában, mert ez az első mRNS alapú vakcina és nem kiforrott még ez a technológia vagy jaj nem bízom az Sputnikban mert adenovirust használ vektornak, hanem azt írják, hogy nem bízom semmiben ami nyugatról jön, vagy ami orosz. Ez így sehogy sem objektív, akárhogy nézem, hanem szubjektív, de ezek nem tejek a polcon vagy ruhák a vállfán, hogy melyik tetszik jobban
2020. dec. 10. 00:17
 39/55 anonim ***** válasza:
41%

Nem érdekel a politika, viszot úgy látom értelmezési gondok vannak.

Orbán azt mondta ha jól emlékszem, hogy szabadon lehet majd választani a vakcinák közül, azt nem említette, hogy mikor, mert ők sem tudják még, hogy melyikből mikor kapnak. Jelenleg az orosz és a kínai vakcina várható 2021 elején, aki ebből kér az kap, aki nem kér belőle az nem, az, hogy mikor lesz nyugati vagy amerikai oltóanyag azt még nyugat európában se tudják, előbb szállítanak Izraelbe mint Európába: [link]

2020. dec. 10. 02:16
 40/55 anonim ***** válasza:
61%

39

Megérkezett a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett vakcina első szállítmánya az Egyesült Királyságba, ahol a jövő héten megkezdődik az oltási kampány.

[link]

direkt origot linkeltem, mert gondolom más forrást nem fogadnál el hitelesnek.

2020. dec. 10. 12:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!