Mit szól hozzá Putyin hogy a Fidesz a szabad fehérorosz választást támogatja?
Ennek alapján (ha csak szóban is) de a magyar kormány a demokratikus választások mellé állt a fehérorosz ügyben. Kérdésem, mit szól ehhez Putyin, aki ugye a fehérorosz diktátort támogatja?
Szerintem a helyzet bonyolultabb annál, minthogy Putyin Lukasenkot támogatja, jelenleg minden fél kivár, hogy Lukasenko milyen formában és tudja-e kezelni a kialakult helyzetet.
Lukasenko pl. akkor lett szalonképes a maga kis diktatúrájával az EU szomszédságában, amikor a 2014-es ukrajnai forradalom (?) idején közvetítő szerepet vállalt a felek között.
Egyébként, ha Ukrajnát nézzük, azért az elmúlt 6 év nem volt egy sikertörténet. Elvesztették Krímet, és néhány keleti megyét. Eközben gazdasági válság volt az országban, a hrivnya vásárlóértéke néhány éven belül megfeleződött. Nem mondom, hogy Fehéroroszországban is hasonló várható Lukasenko elmozdítása esetén, én katonai beavatkozástól nem tartok, de lehet a belarusz nép nincs egészen tisztában azzal, hogy a jelenlegi viszonylag jó életszínvonalat az olcsó orosz energiahordozók, és a jól fizető állami vállalatok biztosítják.
Szerintem Putyin ezt gondolja :
Viktor, te nagy kópé vagy, de ennyi vicceskedés még belefér. Aztán a végén nehogy elszaladjon veled a ló !
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!