Csak én gondolom azt, hogy Bödőcs Londonos videója baromira naiv, röhejes és talán még provokatív is?
https://www.youtube.com/watch?v=Pfw11Wa4gNg
Ezt a sok szépet egy turistáskodó kiruccanás után mondja el. Kíváncsi lennék mi lenne a véleménye, ha éveken át dolgozna egy belvárosi éttermi konyhában, ahova a külvárosból kellene bejárnia hajnalban felkelve és pakisztániakkal/románokkal kellene megfeszített tempóban mosogatni, krumplit pucolni vagy külvárosi londoni muszlin negyedekben hajnalban újságokat kihordani. Persze aki menő szoftverfejlesztő, orvos vagy közgazdász az jóhogy szeret az elit belvárosban élni, de ők itthon is tök jó életszínvonalon élnének. Ez a videó cinikusan naiv, félrevezető és provokatív. Ettől függetlenül nem vagyok Fideszes mielőtt nekem estek. De nyugodtan meg lehet cáfolni annak, aki nem piacképes végzettséggel ment ki Angliába. Ebben az esetben viszont végzettséget és rövid tapasztalat-beszámolót is írjatok, hogy hiteles legyen!
"Dolgoztatok-e már valaha nemdiplomás (ne adj Isten végzettséget nem igénylő) munkakörben Londonban?"
Kizárólag ilyenben dolgoztam, mivel ugye a diplomát és a diplomásokat is leszarom. 8 általánossal mentem ki nemzetközizni. Az angol kiküldi a néger csicskáit van amelyik olvasni sem tud és konkrétan szól, hogy nem tudja mit akar felrakni. Nem baj gyerekem, akkor hívd fel a főnököd én addig alukálok egyet. Szóval nem kell megszakadni és mivel magyar cégnél vagyok lényegesen jobban keresek mint egy tróger német.
"#6: Jó akkor még mindig várom a választ arra, hogy az éttermi dolgozók/futárok/raktáros kisegítők tényleg olyan nagyvilági életet élnek London pezsgő luxusnegyedében ahogy Bödőcs próbálja ezt reprezentálni a Trafalgar-téren?"
Igen tényleg. Ha meg akarod tudni milyen szarul élni menj ki németországba. Ott ha hétkor kezdődik a munkaidőd háromnegyed hétkor már fel kell sorakoznod mint a katonáknak és vigyázzba kell állnod. Ha igazán nagyon undorító helyet akarsz látni én Németországot javaslom.
Ez már sokkal reálisabb képet ad. Kéretik elolvasni, ja és ez még a Brexit előtti időszakból volt, mostmár gondolom az is bekavar rendesen a nem diplomás, nyelvet nehezebben beszélő kinti magyaroknak. https://www.gyakorikerdesek.hu/utazas__europa__1173296-londo..
Márpedig a kérdésem továbbra sem a biomérnökökre meg programozókra vonatkozik, hanem a mosogatókra/futárokra/raktáros kisegítőkre/takarítókra.
Kérdező én éltem és dolgoztam Londonba mégis jól szórakoztam rajta. Humorista, azért volt ott, hogy nekünk magyaroknak nevetéssel teli másfél-két órát nyújtson. Ha te ezt a videót komolyan veszed és szerintem ő fogja bemutatni a valós londoni életet, akkor a te humorérzékeddel van gond. Inkább nézd az RTL Isten veled Magyarországot, ha valós sztorikat akarsz hallani.
Amit a #18-as válaszban leírtak annak a felével tudok egyetérteni.
Egyet kihagy, hogy az Egyesült Királyságban jobbak a fizetések, de magasabbak sok tekintetbe az árak, viszont ahogyan Egerben nem annyi egy sör vagy az albérlet, mint Budapesten úgy Londonba sem annyi lesz, mint egy kisebb angol városban, de a minimálbér igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!