Mire fel ez a hiszti az SZFE részéről?
#19: Ez most komoly? Most írtam le egyet. A szenátus összeszedett annyi tagot (a szenátus harmadát), amennyi szükséges ahhoz, hogy egy kérdést szavazásra bocsássanak (még csak nem is biztos, hogy megszavazták volna), de Lánczi rektor megakadályozta a szavazást.
Egy másik probléma: egy gyakorlatilag nulla tudományos munkásságú ember rektor lehet. Én Lánczi rektornál majdnem harminccal fiatalabb vagyok, de most furán nézek azokra velem egykorú a kollégákra, akik annyi tudományosságot tudnak felmutatni, mint Lánczi rektor (mondjuk én nem is nyaloncológiában focizok, hanem az egyik természettudományban).
#22: Ezt nem tudom. Egy elitegyetem (mint amilyen a Corvinus elvileg) nemcsak oktatási, hanem kutatási feladatokat is ellát. Nagyon rosszul veszi ki magát, amikor olyan ember vezeti, aki effektíve nem tudós.
Azért is probléma, mert fogalma sincs róla, ki a jó tudós, például nem igazán tudja, kit kell alkalmazni. Vagy hogyan kell kutatási támogatásokról dönteni. Mármint az ő fogalma az, hogy politikai alapon kell kutatókat alkalmazni és kutatási pénzeket szétosztani, csak hát ezt normális helyen nem így szokás.
#24: Létezik elektronikusan, de csak nehezen használható formátumban: [link]
Ha van intézményi hozzáférésed, például valamelyik magyar egyetemen, könyvtárban, múzeumban vagy kutatóintézetben dolgozol, akkor tudod megnézni. Hozzáférési pontok az adatbázishoz: [link]
Én a saját munkahelyem proxyszerverét tudom itthonról is használni, azzal látom. Esetleg egy screenshotot tudok csinálni az adott oldalról (a cikk több oldalas), ha kéred. Bár nem tudom, a gyakorin lehet-e képeket küldeni, de valahol elérhetővé teszem szívesen. De ezen a sok technikai izén csak akkor verekszem át magam, ha előre vállalod, hogy a bizonyításom után te is kiírod, hogy Lánczi rektor egy szélkakas. Hogy komoly tudományos munkássága nincs, azt a Magyar Tudományos Művek Tárában mindenki kedvére ellenőrizheti (és röhöghet).
#28: Végül megoldottam: [link]
A 6. oldal utolsó előtti bekezdésének első mondatát szokták idézni: "A marxista filozófia „kicsiben” (értsd iskola) és „nagyban” (tudományos kutatás) többet képes adni, mint bármely más világnézet."
Ez már elég meggyőző?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!