Miért van akkora hiszti abból,hogy Vidnyánszky Attila lett a Színház- és Filmművészeti Egyetem alapítványának elnöke?
Nem értem, mi ez a probléma.
Vidnyánszky Attila bent van a szakmában, egyik legelismertebb magyar rendező.Tucatnyi díjjal rendezik, melyeknek a többségét nem a jelenlegi kormány alatt kapta, tehát nem lehet vádolni azzal,hogy politikai hovatartozás miatt osztogattak neki díjakat.
Illetve, van felsőoktatásban is tapasztalata, tanárként is.A Kaposvári Egyetem színművész szakon oktat.
Értelmes ember nem próbálna belekötni Vidnyánszky személyiségébe.A szakmai háttere kifogásolhatatlan.
Ha jól sejtem itt másról szól a dolog.
A fővárosban található Színház- és Filmművészeti Egyetem nagyon belterjes ideológiai, politikai szempontból.
A modellváltással ennek a belterjességnek vége szakad.Erről szól az egész, minden más csak álca.
A kérdés hangnemébő ítélve nyilván nem érdekel a válasz, de azért leírom másoknak:
Alapvetően az a probléma, hogy gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra elvették az intézmény önállóságát. Lehet, hogy alaptalan a félelem, de ezt ki lehetett volna küszöbölni egy-két mondattal, ami viszont nem történt meg.
5#
Az intézményeknek sokkal nagyobb önállósága lesz a modellváltással.
Nem fognak annyira függeni az államtól.
"Nem fognak annyira függeni az államtól."
Te ebből csak annyit akarsz meglátni, hogy állami helyett alapítványi felügyelet lesz. De a kutya ott van elásva, hogy az alapítványnak joga van azt ültetni a rektori székbe, akit akar. Az alapítvány vezetését meg az állam nevezi ki.
Ezt egy másik hasonló kérdésre írtam. Szerintem elég jól röviden össze van szedve.
Nagyon régóta közeláll a fideszhez, nagyon látványosan a támogatójuk.
Az SZFE tett egy javaslatot a kormánynak régebben, hogy ha már alapítványi lesz az egyetem akkor olyan kuratóriumi tagokat nevezzenek ki, akik elismert egyetemi oktatók (írtak is egy listát kiket javasolnak erre). Kormány egy javasolt személyt nem vett fel a tagok közé, helyette kinevezett egy hozzá közelállót.
Ez egy teljesen nyílvánvaló jele annak, hogy a kormány leszarja az egyetemet és nem azért teszi alapítványivá, mert akkor az egyetem jobb anyagi körülményekhez jut, hanem azért mert az irányítása alá akartja venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!