Mire fel ez a hiszti az SZFE részéről?
Itt többen írták, hogy "elméletileg, de gyakorlatilag...."
Na, akkor tessék leírni, hogy mi a gyakorlatilag!!!
Kedves kérdezőú, alapvetően nem arról szól az ügy, amiről te írsz. Röviden és elnagyolva:
A kormány új vezetőket jelölt ki az egyetem élére.
Az egyetem ezt nem fogadja el, hiszen nem vették figyelembe sem a dolgozók, sem a hallgatók jelöltjeit, ez pedig szerintük sérti az Alaptörvényt, amely kimondja az egyetemek autonómiáját.
Az egyetem dolgozóinak és hallgatóinak ellenkezése mellett az állam egy alapítványnak adta át a fenntartást. Ezért keményítettek be a hallgatók. És igen, olyankor is szokás tiltakozni, amikor egy disznóságnak megágyaznak, és nem csak akkor, amikor a disznóság már konkretizálódik, és mondjuk fizetést sem kapnak a tanárok.
Amikor 2017-ben az ukránok belengették az új oktatási törvényt, a magyar kormány azonnal elkezdett tiltakozni (teszem hozzá, nagyon helyesen), a te nyelvezetedben hisztizni, nem várták meg, amíg az iskolákban elkezdődik a kizárólag ukrán nyelvű tanítás.
#13 Kedves Deák Dominik 2020!
Alapvetően nem arról van szó amit te leírsz - sokszor. Ez politikai akció és köze nincsen az ott folyó oktatáshoz, különben nem mondtak volna le az egyetem vezetői az első másodpercben és nem zárkóztak volna el mindenféle tárgyalástól, egyeztetéstől, nem próbálnának meg diktátummal visszaállítani egy korábbi helyzetet.
A diákokat előre felkészítették, kitanították erre az akcióra, az egész egy megjátszott "darab" pocsék előadásban, hiszen rosszak a rendezők szándékai.
Attól mert nem vagy hajlandó látni hogy mi folyik itt valójában még nem lesz más a helyzet. Az egyetemi kiskirályok látták hogy meginog az egyeduralmuk, mások meg lehetőséget láttak a helyzetben egy kormányellenes politikai akcióra, ebből hozták össze ezt a szerencsétlenkedést. nem jött nekik össze, mert a "diktatúra" nem vezényelte ki a rendőröket, nem támadtak rá a diákokra és nem tettek semmit amiből qrva jó képeket lehetne gyártani a nemzetközi médiának.
Pont úgy ahogy a ligetvédőknél sem. És éppen így is lesz majd vége, megunják és hazamennek. Mert a kutya ugat - a karaván meg halad.
6-os vagyok.
15-ös!
Szerintem neked kicsit sok volt az origo...
#15: "Az egyetemi kiskirályok látták hogy meginog az egyeduralmuk (...)"
- A hasonló alapítványi formában működő (mint amilyet az SZFE-re akarnak kényszeríteni) Corvinus rektora megakadályozta, hogy a Corvinus szenátusa szavazzon arról, hogy kiállnak-e az SZFE mellett, vagy nem. Felmerült egy ilyen kérdés, a szenátus egyharmada támogatta, hogy erről legyen szavazás, de Lánczi rektor megakadályozta. Hogy nem sül le a bőr a képéről annak a nyaligónak, prostisrácnak vagy f?szpajtásnak, aki ezek után képes SZFE-es kiskirályok egyeduralmáról írni, az nagyon kemény. Igazi talpnyalók.
Ahogy Lánczi rektor is. Az is vicces, hogy a 80-as években még azt magyarázta, hogy a marxista filozófia többet képes adni, mint bármely más világnézet. Igazi komoly szakember volt már akkor is. Jó, hát nem pont a közgazdaságban, hanem a talpnyalásban, de milyen sokra vitte. Pedig még a talp is változott. Ilyenek az igazi mesterek.
#17 "Az is vicces, hogy a 80-as években még azt magyarázta, hogy a marxista filozófia többet képes adni, mint bármely más világnézet"
Kíváncsivá tettél. Mikor és hol tett ilyet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!