Gyurcsány Ferenc, meg a Demokratikus Koalíció és a többi "baloldali", mitől is baloldali?
A családomat nagyon megszorították ezek a "baloldaliak". Bár a szabad piaci, kapitalista 1. Orbán-kormány sem volt a családomnak a legeslegjobb, de a Gyurcsány, meg a Bajnai még jobban megszorítottak minket. Néhány családtagomnak, egy egész havi fizetését elvették, az adók magasak voltak, de cseppet sem progresszívok, mivel ugyanúgy elmutyizták őket, az iskolák, kórházak ugyanúgy sz@rok voltak, a nagyszüleimnek elvették a 13. havi nyugdíját, az iskolák elvben ingyenesek voltak, viszont a tankönyvekért stb. fizetni kellett, a gyógyszerek árai felmentek, a közszolgáltatások (víz, gáz, áram) egyáltalán nem volt ingyenes, sőt... az egekbe mentek az árai. Ezen felül az országban mindenhol, multivállalatoknak (igen nagytőkés multivállalatoknak) el lett adva egy csomó állami tulajdon. A városomban és több nagyvárosban is el lettek adva a közművek is multivállalatoknak, sőt, még autópályákat és utakat is adtak el részvényben multivállalatoknak. Így keletkezett hát, hogy néhány útnak, a részvényesei között feltűnt, például a Coca-Cola, a City Bank és még lehetne sorolni a bankokat, és nagyipari, tőkés cégeket, akiknek részvényei voltak, utaknak, vagy egyenesen tulajdonosai közműveknek, külön erre jöttek létre magánvállalatok, hogy kézben tartsák a közszolgáltatásokat. A magánszektor és a privatizáció hatalmas emelkedésnek indult. Ez mellett rengeteg lett a reménytelen, nyomorgó hajléktalan is, akiknek a kéréseit senki nem hallgatta meg... Rengeteg kilakoltatás történt, amit bankok hajtottak végre, dolgozó embereken, a kormány ezt pedig tétlenül nézte. A gazdaságra vonatkozó törvények módosítva lettek, ezáltal a tőkések szabad kezet kaptak és végtelen garázdálkodásba kezdtek. A családoktól megvonták az összes támogatást, jött a Bokros-csomag. Jött Bokros Lajos, aki csak a tőkések és a cégek jogait védte, annak ellenére, hogy közgazdász és elméletileg baloldali volt, nagyon jól forgatta a pénzt a nagyok javára. Az SZDSZ-ről nem is beszélve, ami mögött szinte kizárólag tőkések álltak. Ez az én szememben és a politika/politológia szemében is inkább közelebb van, a laissez-faire kapitalista, szabad piacgazdasági gazdasághoz, politikához, mint bármilyen baloldali értékrendhez. Orbán Viktor ilyen szempontból sokkal baloldalibb mint Gyurcsány Feri és társai... (Természetesen, csak a jelenlegi kormányzása alatt és nem az 1. Orbán-kormány alatt.) Szerintem a legbaloldalibb gazdaságot eddig, Antal József és Torgyán József harmadikutas nemzeti, szociális és konzervatív kormánya produkálta. (Abba már ne menjünk bele, hogy az MDF-ből, milyen torz párt lett Antal József halála után.)
Nem vagyok FIDESZ-es, független ember vagyok, bár tény, hogy vannak pártok, amikkel szimpatizálok, de annyit elárulhatok, hogy az nem a FIDESZ és nem is az ellenzék, hanem egy mind a kettőtől független tábor, de attól még független vagyok. A FIDESZ-nek is vannak hibái, de ez a kérdés most ezekről a "baloldaliakról" szól. Köszönöm a válaszokat!
Teljesen jogos, kedves kérdező.
Az a helyzet, hogy Fidesz intézkedéseit nézve, sokkal "baloldalibb", mint Gyurcsányék voltak. Ők ahhoz értenek, hogy kiszolgálják a globális tőkét, akár a magyar emberek kárára is...lsd devizahitelek, közműszolgáltatások,stb
"akár a magyar emberek kárára is...lsd devizahitelek"
Ahogyan mindenki más, lásd forintosítás.
12# na neeeee.
Akkor mondok konkrét példát.
2007- ben felvettem 15 milliós devizahitelt. A tőrlesztő 115 ezer volt. 2009- re a tőketartozás 22 millió!!!! lett, havi törlesztő 170 ezer!!! Nos, utána, hála a Fidesznek ezt kiváltottam egy fix kamatozású 17 milliós forinthitellel 2011 - ben, csak a kiváltással 4-5 millióval csökkent a tőketartozás, és jelentősen lement a törlesztő. Utána meg folyamatosan csökkent a jegybanki alapkamat, emiatt még inkább lejebb kúszott a törlesztő, mert ahhoz kellett a banknak indexálni. Ma már nincs hitelem! Ha nem jön a Fidesz, már rég nem lenne házam, mert a forintosítás idejére már oda jutottunk, hogy ezt így tovább nem bírjuk, 1-2 éven belül buktunk volna mindent, mint sokan mások! Szóval azért...
#13 Majd mindjárt megkapod hogy ez csak ner-propaganda blablablabla
:)
Amúgy kösz, hogy leírtad, jó hallani valakitől konkrétan és nem csak a statisztikai számokat látni az emberek helyett!
14# így van, nem gond, voltam én már Fideszes agymosott, Fideszbérenc, fidesznyik, NER lovag 😂😂, szóval engem ez már rég nem érdekel.
Engem sokkal jobban érdekel, hogy a saját és közvetlen családi környezetemben hogyan alakulnak/ alakultak a dolgok kizárólag az egyes kormányok intézkedései miatt. Nekünk messze a Fidesz kormányok voltak a jók. Legyen az devizahitel, közüzemi díjak, egykulcsos SZJA, családtámogatás, jövedelem emelkedés, sokminden. Velem hiába vitatkozik bárki, hogy 2002-2010 sem volt rosszabb, mint 2010-2020. Én tudom, hogy hogyan éltünk, milyen gondjaink voltak akkor, és nyilván észrevettem, hogy mi történt azóta.👍👍
#15 Én is így vagyok vele. Mindig előttem van rokonom arca amikor végigmentünk vele a 2002-es választás után miért is gondolta hogy neki az mszp-s jelöltre jobb szavazni, majd rádöbbent, hogy miket is kapott éppen a fidesz kormánynak köszönhetően - miközben előtte miket vettek el tőle pont a Horn kormány alatt. Azt nem láttam már milyen arcot vágott amikor a Medgyessy kormány alatt pl. elvették tőle a családi adókedvezményt, mert neki csak 2 gyereke van, vagy amikor sokadszorra emelkedett a rezsije. Ahogy barátaink is csak a választások után döbbentek 2006-t követően, hogy mit is vesztettek az mszp-re szavazással hiszen éppen az első gyereküket várták, lakást vettek (devizahitelre). Kiderült hogy amikor szavaztak akkor csak éppen azt nem gondolták végig, hogy nekik, a saját életükben mit jelent az egyik vagy másik politikai csoport hatalomra kerülése, eszükbe sem jutott figyelembe venni, hogy valóságban anyagilag, társadalmilag mit nyernek vagy veszítenek egyik vagy másik támogatásával, zsigerből szavaztak a fidesz ellen, mert fasiszták. Ahogy soroltuk nekik, hogy családként mit vesztettek, mit nem kapnak meg ennek következtében és anyagilag milyen kár éri őket, azt nem semmi volt látni az arcukon. Csak hát már hiábavaló volt akkor.
Remélem a többség nem felejti el ismét és nem dől be a hazugságoknak újra. Mert egy kormánynak valójában pontosan ezt kell tennie, elérnie hogy az állampolgárai egyre jobban éljenek, a nekik élhető környezet legyen és az fejlődjön. Aki azzal jön, hogy a NER-haszonélvezői meg a fidesz-lekenyerezettei, az nem érti hogy egy kormánynak pontosan ez a dolga, a szavazóit jobb anyagi, szellemi, társadalmi helyzetbe kell hoznia. Pont ezért szavaznak rájuk és nem azért hogy megszorítások meg életszínvonal romlás legyen.
16# teljesen egyetértek veled.
Én is próbáltam néha " bebizonyítani" a zsigeri Fidesz gyűlölőknek, hogy pl miért is jobb neked és családodnak most, mint korábban, persze csak ha ők kezdték.... Szomszédom: 200 ezres bruttó bér, 3 gyerek, aztán jött a családi adókedvezmény, nulla SZJA!!! fizetés, tehát megmaradt minimum 60- 70 ezer nettó havonta a családi kasszában. Onnan kezdve tudtak megspórolni pénzt, nyaralni mentek évente, vettek azóta egy használt autót. Amikor ezt szépen végigbeszéltük, akkor döbbent rá, hogy mitől is könnyebb nekik évek óta! Mondtam neki, miért, mit gondolsz, minden kormány mindig ugyanolyan....??? Mindig csak rosszabbul járhatsz??? 🤔🤔🤔
"Mindig is liberális volt, ahogyan az Szdsz is."
De jót röhögtem.
Az SZDSZ-ről 1994-ben kezdett mindenki számára kiderülni az igazság. Liberálisnak hirdették magukat, de valójában szélsőbalosok voltak, akiknek a kádár-rendszer diktatúrája nem volt elég kemény. Ők voltak azok, aki a liberalizmus álcája mögött a leginkább a saját pecsenyéjüket sütögették.
"Nem jó az állami tankönyvkiadás..." Miért nem? Mert át akarták és át is játszották magukhoz. Amikor kiálltak a szabad verseny mellett, akkor valójában mindig az egyik emberüknek adtak át korábban állami céget.
A legkirekesztőbb, leggyűlölködőbb párt volt. Ezeknek semmi köze a liberalizmus eszméjéhez. Azért jöttek létre, hogy az MSZ(M)P hierarchiáját átmentsék. Az volt a céljuk, hogy ha valószínűleg bukik 1990-ban az MSZP, akkor ők vezessék az ellenzéket, tehát valójában ne legyen rendszerváltás. (Amit végül részben a paktummal el is értek.)
2010-re lelepleződtek.
Ugyanezt látjuk most a Momemtumnál. Ugyanaz a csomagolás és ugyan a tartalom is, csak a fiatalokat meg lehet ezzel etetni. 1990-ben még engem is meg lehetett.
#19 Ugyanezt látjuk most a Momemtumnál. Ugyanaz a csomagolás és ugyan a tartalom is, csak a fiatalokat meg lehet ezzel etetni. 1990-ben még engem is meg lehetett."
Igen, akkor még engem is.
A momentum az új szdsz és a dk pedig az új mszp. Éppen úgy összenőtt most is ami összetartozik, mint 1994-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!