A kommunista gasztronómia hagyatéka az, hogy a magyarok nem táplálkoznak egészségesen?
A nébih-nek ez nem dolga.
Az, hogy a te ízérzékelésed olyan shit amilyen, arról én nem tehetek.
Ha igazat vakolnál, akkor pl. a tejfölnek az állaga mindenütt egyforma kellene, hogy legyen és a vaj színe is.
De ez nincs így, mert a tej tartalma változáson esik keresztül.
Még annyit, hogy a szövegértésed sem az igazi. Én nem azt állítottam, hogy a mai egészségesebb, ezt csak te képzeled, hanem azt, hogy rosszabb a minősége.
Attól, hogy a parizer szarabb ma, még nem lesz automatikusan egészségesebb is.
Azt már be se mondom, hogy régen a vizezett tejet vették át a termelőtől, és láss csodát, abból is tudtak jó minőségű túrót, tejflt, egyebet csinálni, ma meg a magas zsírtartalmú, minőségi tejből sem jön össze ugyanez.
Nem azt írtam, hogy csak a nébihtől fogadok el linket, hanem azt, hogy pl. nébih, stb. stb=egyéb, más, és a többi. És még az én szövegértésemmel van baj...
Mivel egyetlen bizonyítékot se tudsz mutatni arra, hogy bármit raknának a tejbe vagy elvennének belőle, ezért részemről lezártam, vitatkozni nem fogok. Te azt mondod, hogy a kaja jobb volt 50 évvel ezelőtt, én meg azt, hogy nem.
"Mivel egyetlen bizonyítékot se tudsz mutatni arra, hogy bármit raknának a tejbe vagy elvennének belőle,"
Ami evidencia, azt nem kell bizonyítani.
" ezért részemről lezártam, vitatkozni nem fogok."
" Te azt mondod, hogy a kaja jobb volt 50 évvel ezelőtt, én meg azt, hogy nem."
Én ilyet nem mondtam. Azt mondtam, hogy 30 évvel ezelőtt volt jobb. Te ezt kétled, hát csak edd a szart, elvégre, neked gyártják. Hülyének lenni is jogod van. Élsz is vele rendesen. Semmi gond. Jogállamban élünk.
#32, #33-nak:
Én pedig kezdem az elején:
Rohadt peched van velem, ugyanis "gépi-fejő és tejkezelő" OKJ-st végeztem, és dolgoztam is egy évet a szakmában. :)
A boltba kerülő tejből a tejzsírt szinte teljesen kivonják a többi tejtermékek készítéséhez, majd adalék-anyag hozzáadásával állítják vissza az állagot. Amit a boltban kapsz tej néven, annak az összetétele már legfeljebb csak emlékeztet a tejére!
A tejzsírt egy részét régen is kivonták, de nem ilyen abnormális mértékben mint manapság. Ez maga a tejszín, és ebből készítik a tejfölt, túrót, sajtot, etc ...
Vedd le a polcról a három napos szavatosságú NEM TARTÓS, állítólag 3,6%-os tejet, és próbálj abból aludt-tejet készíteni. Én próbáltam, sok sikert. XD
Fogtam annak idején egy liter 2,8-as tejet, és a telepen lefolytattam kíváncsiságból egy butirométeres vizsgálatot. 1,2%-ot adott ki. No komment.
44
De hát melyik más tejtermékhez kell plusz tejzsír? És akkor nem ahhoz teszik azt az adalékot, amivel a tejből kivont tejzsírt pótolják?
#44, #45-nek:
Más tejtermékekhez nem kell plusz tejzsír, hanem MAGA A TEJZSÍR kell!
Amit aztán a többi tejtermék elkészítésénél is tovább szaporítanak adalék-anyagokkal.
A tejszín, mint maga a neve is mutatja, a tej színére (felszínére) kiülő tiszta tejzsír. Ha a friss tejet állni hagyod kb egy órát, a tejszín lefejthető. A hűtés gyorsítja a folyamatot.
Ha nem fejted le hanem hidegben állni hagyod két-három napot, akkor a kiült tejszín a kevéske víztartalmát is elveszítve besűrűsödik, és kanállal ügyesen leszedhető az alatta lévő folyadékról. Ezt hívják tejfölnek. (tej-föle, azaz felső része)
Ha a tejet meleg helyre rakod egy napra, akkor az besűrűsödik, és ezt hívják aludt-tejnek. Ha az aludt-tejet felforralod akkor az becsomósodik, ami egy zavaros, híg folyadékban úszik. Ezt egy szövetbe rakod, és hagyod egy-két órát csöpögni. Kész is a túró.
Gondolkozz egy picit!
Ha végiggondolod CSAK a magyarországi boltokban található tejtermékek mennyiségét, akkor azok IGAZI előállításához A VILÁG ÖSSZES TEHENE SEM TUDNA ELEGENDŐ TEJET ADNI!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!