Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kommunista gasztronómia...

A kommunista gasztronómia hagyatéka az, hogy a magyarok nem táplálkoznak egészségesen?

Figyelt kérdés
a magyarok dobogós helyen állnak a szív és érrendszeri betegségekben, magasvérnyomás betegségben és elhízásban. Emiatt rengeteg a krónikus beteg már a 40 év alattiak között is.

2020. okt. 14. 19:00
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%

20, #23-nak:


"Import xar":


Egész pontosan nem a termékekkel van bajom hanem azzal, hogy a hatályos jogszabályok és adók olyan mértékben ellehetetlenítik a multik javára a hazai termelőket, hogy a Magyar paraszt inkább beszántja a megtermelt növényeket és gyümölcsöket, eközben több száz, esetenként több ezer kilométerről importáljuk ugyanazt.


Kakaó:


A Bedeco rossz példa volt a részedről. Az már egy nyugatot másoló, INSTANT termék volt. És olyan áron, hogy kötve hiszem hogy menzán azt adták volna! XD


Stabilizátor:

Nem véletlenül hangsúlyoztam ki, hogy a kakaót fel kellett rázni! Mivel nem tartalmazott tejen, kakaóporon és cukron kívül mást, így pár perc alatt is leülepedett. A stabilizátor pontosan ezt hivatott megakadályozni.


Mirelit:


Igen kevés olyan dolgot tudnék felidézni a zöldségeken kívül a fagyasztó-pultokból, ami tényleg valamilyen alapvető élelmiszer lenne. Úgynevezett "pipi-ropi"? Vagyis a panírozott csirke-darálék? Egy kisebbfajta hányinger fogott el az összetevőitől. Kirántott hús? Amikor azt részletezi a termékinformáció hogy mennyi is benne annak a húsnak az aránya amiből állítólag készült, már dobom is vissza a pultba. Összesajtolt, bepanírozott nyesedék. Ezért látod és érzed a hús-rostokat. XD


A permetezést nem kommentálom. Nem tartom a témához tartozónak.

2020. okt. 15. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/46 anonim ***** válasza:
100%

Ismét #20:


Utólag jutott eszembe a tejről valami:


Nagyapám állandóan vette a tejet a boltban, és bögrékben csinálta az aludt-tejet a szekrény tetején. Próbáld meg a mai bolti tejjel! XDXDXD

2020. okt. 15. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/46 anonim ***** válasza:
91%

32: kezdem a végén:

tartós tejjel valóban nem lehet aludtejet csinálni, de sose értettem azokat, akik "rettegnek" a tartós tejtől és méregnek tartják. Illetve de: fogalmuk sincs, hogy hogyan "készül", hiszen nincs benne tartósítószer se más, egyszerűen csak felforralják, hirtelen lehűtik és megfelelő csomagolásba rakják. Ennyi. Mi ebben a káros?


Szerintem a magyar kormány határozza meg az adókat, nem az import sz.rokra kel haragudni (tudom van még a gonosz unió, ami csak a magyaro-n kívüli gazdálkodóknak jó, a magyaroknak csak rossz. Nem vagyok jártas a mezőgazdasági termékek kereskedelmében, de ha valamit jobban megéri Hollandiában leszüretelni, becsomagolni, keresztül vinni egész Európán egy kamionban, Mo-n lepakolni, és még így is olcsóbb, mint a magyar termék, akkor nem vennék rá mérget, hogy nem a magyar termelők csinálnak valamit rosszul, pl. túl nagy hasznot akarnak, drágán adják a termékeiket, míg pl. a holland, akiét ide elhozzák, kisebb haszonkulccsal árul többet. És azért a piacokon is látni, elsőkézből termelőktől, amin nincs rajta a viszonteladó haszna, és még így is drágább, mint a boltokban a zöldség/gyümölcs. Meg a híres átverések, pl. amikor az importot magyarként árulják drágábban. Vagy amikor már rájuk rohad a gyümölcs, de akkor se árazzák le, inkább kidobják, eetleg 10%-kal olcsóbban adják.

Szóval én nem tudom sajnálni a magyar termelőket.


Stabilizátor: nagyszerű, engem nem zavar és sokakat másokat sem.


Mirelit: a maradék húst, csirke-darálékot felhasználják és nem dobják ki. Cserébe olcsóbb. Én ebben se látok semmi kivetnivalót. A virslit is megveszik az emberek, meg a párizsit. Ha majd nem lesz rá igény (mert olyan magas lesz az életszínvonal), akkor majd nem lesznek.

2020. okt. 15. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/46 anonim ***** válasza:
100%

"de sose értettem azokat, akik "rettegnek" a tartós tejtől és méregnek tartják. Illetve de: fogalmuk sincs, hogy hogyan "készül","


Neked meg pláne nincs arról fogalmad, hogy valójában hogyan készül.


A tej a vaj, a tejföl nem azért lett rosszabb, mert tartósítószerrel készítik ezeket, hanem azért, mert az értékes anyagokat kivonják belőlük, és pótolják olyannal, amitől sz.rok lesznek.

A tejben alapállapotban van sok féle anyag, pl. tejcukor, tejzsír. Ennek egy részét a tejből kivonják és más nvényi zsiradékkal, édesítőszerrel pótolják. Ezt a felütött tejet dolgozzák fel, ezért is olyan silány hófehér a vaj, ezért olyan szar állagú a tejföl, stb.


Az meg a már sunyiság teteje, amikor a tejre színében hasonlító löttyöt reggeli italként, a tejfölre hasonlító másik trutymót meg frissfölként igyekeznek eladni.

2020. okt. 15. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/46 anonim ***** válasza:
100%

Normális szilvásgombócot is nagyon ritkán lehet venni csak ilyen szilvatöltelékes szart.

A gesztenyepüréhez való fagyasztott gesztenye csomagolását is jól meg kell nézni mert van olyan massza amelyik nyomokban tartalmaz csak gesztenyét.

Nagyon vigyázni kell mert a tej ízű vaj ízű gesztenye ízű szar az nem tej vaj gesztenye stb.

2020. okt. 15. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/46 anonim ***** válasza:
75%

Nekem nincs fogalmam?

A pasztörizálás a kórokozó csírákat hőhatással elpusztító hőkezelési módszer. Magas hőfokon (15 másodperc 75C°-on), vagy hosszabb idejű kezelést, viszonylag alacsony hőmérsékleten (nagyjából fél óra 60-62C°-on). Ezzel a módszerrel a baktériumok 99,5%-a elpusztul. Bizonyos élelmiszereket, például a tejet is csak korlátozott ideig, 3-5 napig lehet eltartani, 6 C°-nál nem melegebb hőmérsékleten. A pasztörizálás során a tejnek az emberi táplálkozás szempontjából fontos összetevői és tulajdonságai nem károsodnak és nem semmisülnek meg.

[link]

[link]


Kb. ugyanezt csinálja az is, aki nem nyersen issza meg a tehénből a tejet, hanem felforralja előtte. Így tuti nem kap agyvelőgyulladást meg egyéb nyalánkságot, amit a nyers tejtől kaphat. Tudom, kicsi a valószínűsége, de van, még a boltokban lévő nem UHT tejeknél is előfordul

[link]


A pasztőrizálás során minimálisan veszít az "értékes anyagokból". Valóban jobb a friss - ha "biztonságos" a forrás -, de az UHT egyáltalán nem ártalmas.


A reggeli ital meg a frissföl más "tészta", azért nem hívják tejnek, mert semmi köze a tejhez.

2020. okt. 15. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/46 anonim ***** válasza:
100%

A tejet a múlt rendszerben is pasztőrizálták.


Fogd már fel, a tejnél nem az ultrapasztőrizáltság a baj, hanem AZ, AMIT ULTRA_PASZTŐRIZÁLNAK.


Azért nem hívják tejnek, mert tilos. Ha tehetnék, büntetlenül, akkor megtennék.

2020. okt. 15. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/46 anonim ***** válasza:
49%

Na, hát akkor csak eljutottunk oda, hogy nem az a baj, hogy a tartós tejből nem lehet aludtejet csinálni és mert "kivesznek" belőle értékes anyagokat és "pótolják" valamivel. Hiszen nem is igaz, hogy növényi zsiradék vagy édesítőszer lenne a tejben. Ha tartós, ha nem tartós, a tejbe nem raknak semmit.

Akkor sikerült megegyezeni, hogy az import élelmiszer nem sz.r, a tartós tejbe nem raknak semmit, az olcsó, nyesedékből préselt húsnak, parizernek és társainak meg azok örülnek, akik a drágábbat nem tudják megvenni.

Éljen, mégsem halunk meg! Legalábbis nem attól, mert egészségtelenebb lenne az élelmiszer most, mint Kádár idején.

2020. okt. 15. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/46 anonim ***** válasza:
74%

"akkor csak eljutottunk oda, hogy nem az a baj, hogy a tartós tejből nem lehet aludtejet csinálni és mert "kivesznek" belőle értékes anyagokat és "pótolják" valamivel. Hiszen nem is igaz, hogy növényi zsiradék vagy édesítőszer lenne a tejben. Ha tartós, ha nem tartós, a tejbe nem raknak semmit."


De, éppen az a baj, hogy raknak, meg az, hogy kivesznek belőle.

A mai tej az nem az a tej, amit lehetett inni 30 évvel ezelőtt. A legjobban a jásztej termékei kzelítik meg a régi tej minőségét.


Amúgy meg.

Nem az egészségességen van a hangsúly, hanem a minőségen.

2020. okt. 15. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/46 anonim ***** válasza:

Aha, szóval egészségesebb, de rosszabb minőségű?

Mutass nekem egy hiteles forrást (nébih, akármi), ahol leírják, hogy mit raknak a tejbe és mit vesznek ki belőle.

2020. okt. 15. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!