A kommunista gasztronómia hagyatéka az, hogy a magyarok nem táplálkoznak egészségesen?
Honnan veszed, hogy "kádárista szokás, hogy lefőzik a kaját reggel 8-9-kor"?
Nem tudom, hol éltél, de a szakácsok az iskolai konyhákon délelőtt főztek, és talán 11-re ha készen voltak.
Ebéd meg 12 és 2 között volt. Esetleg, ha valami iskolán kívüli program volt, akkor adtak később kaját, különlegesen.
#20 vagyok:
Ja! És csatlakozom egy korábbi hozzászólóhoz:
Magyarországon soha nem volt kommunizmus.
Szocializmus volt, ami állítólag a kommunizmushoz vezető út lett volna.
Tanulj még egy kicsit, az idevágó jogszabály megfogalmazójával együtt!
20: el fogunk térni a témától, de a kérdező már úgyse jön vissza, sok értelme nem lenne, úgyhogy tőle kérdezném, hogy ha már említetted az "import szart", akkor mi bajod az importtal? A Holland paradicsom tutira rosszabb, mint a magyar? A német sonka rosszabb, mint a magyar? A dán vaj fel sem érhet a magyarhoz? Miért kell mindig leszarozni az import élelmiszert? Kakaó valódi tejből készült. Miért ma műtejből készül? Tessék itt van példának a Tolle kakaós tej: Tej (94,6 %), Cukor, Zsírszegény kakaópor 1,2%, Stabilizátor: karragén, Zsírtartalom: 0,7% (m/m). Van benne stabilizátor - mind meghalunk tőle! Nem vennék rá mérget, hogy a Bedecoban nem volt.
És mi a baj a mirelittel? Az, hogy nem kell kidobni a lefagyasztott és így szállított élelmiszert, miközben ha ugyanezt frissen szállítják, akkor soha nem áll el hetekig és lehet kidobni? A fagyasztott élelmiszer szinte semmit nem veszít vitamin, tápanyag tartalmából, ugyanolyan egészséges lesz elkészítés után, mint a nem fagyasztott.
Tudom, hogy egyesek szerint régen minden jobb volt ma meg minden sz.r, de azért régen elég sok olyan permetezőszert használtak, amit mára már betiltottak, mert rájöttek, hogy nem túl egészséges (pl. DDT, hogy csak a legismertebbet említsem).
" na meg az a Kádárista szokás, hogy lefőzik a kaját reggel 8-9 órakor, amit majd valamikor délután 2-3 órakor fogyasztanak el a napközisek. Ezt is a szocializmusban csinálták így és mai iskolák 90%-ában sajnos ma is ezt a módszert követik."
Kérődző:
Én nem igazán kedveltem a szocikat meg a szoci érát, de el kell mondanom, hogy:
- Itt kommunizmus amiről te vartyogsz, soha nem volt.
- Ami kaja volt a szocializmusban minőségre, attól te ma örömödben leszopnád magad. Akkor a tej az tej, a vaj vaj, a bélszín bélszín, a száraszkolbász az szárazkolbász, a párizsi meg párizsi volt. A kenyéren kívül minden élelmiszer delikát minőségű volt a mai ehetetlen sz.rokhoz képest.
Az meg mindenhol úgy, megy hogy délelőtt főznek és melegítő-zsámolyon tartják ebédosztásig.
Ne képzeld már fütyivirág, hogy a 200 kg krumplit, 8 kg hagymát, 60 kg zöldséget képes megpucolni két ember ripsz-ropsz egy fél óra alatt.
Flamingóvirág egyik szleng neve...
:)
A kérdés és a kérdező hozzászólásai alapján ő a 90-es években maximum a csattogós lepkét tologatta a bölcsiben, ha egyáltalán már kiengedték a rácsos kiságyból. Fogalma sincs róla hogyan és mennyiből éltek 89 előtt az emberek.
Hány évnek kell még elmúlnia ebben a híres polgári illiberális meg a f..szom tudja milyen demokráciában, hogy ne 30-50 évvel ezelőtti dolgokrs hivatkozzanak egyesek.
89 óta felnőtt két egy generáció lassan jön a harmadik. Miért nem változtattak ? Ki tiltotta meg hogy ne a csiga és a békacomb legyen a mai magyar gasztronómia alapja ?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!