Az olyan hirportálok, mint a most induló telex miért erőltetik a független öndefiníciót, amikor a vak is látja, hogy nem igaz?
Itt van a telex ami ugye se nem ellenzéki, de nem kormánypárti. Ez van az etikai kódexben:
3. A TARTALOMRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK
• Pártatlanok és elfogulatlanok vagyunk.
Ehhez képest a meseország mindenkié videóban egy az egyben egy bevédték a könyv készítőit. Nem vagyok újságíró
vagy főszerkesztő, de nem kellett volna egy "független" álláspontban megkeresni mondjuk a könyvet bedaráló Dúró Dórát, vagy az ellenzőit, esetleg egy gyermekekkel foglalkozó szakember véleményét kikérni?
Most ez egy példa volt, de már az első pár napon az látszik, hogy első nekifutásnak magukkal hozták az indextől a jól ismert függetlenség fogalmát miközben csak a liberális szemszög van ismertetve. Erre kell számítani, ez a jövő, nincsenek független hírcsatornák csak egymással szembenálló világnézeteiket hírdető lapok amik sokszor pont ellentétes tényeket közölnek egy adott úgy kapcsán?
"Objektív (tény):
"Mészáros újabb 5 milliárd forintot kapott csillámfaxláma építésre"."
Nem ez az objektív (tényszerű) hír.
Mészáros cége elnyert egy 5 milliárd forintos pályázatot csillámfaxláma építésre.
Ha az írják, hogy Mészáros kapott 5 milliárd forintot, az már csak olyan indexesen független. Remélem érzed a különbséget!
13!
Még azt sem tudom, hogy nyilvánosságra szokták-e hozni a veszteseket egy pályázatnál. De a témához ez nem is kapcsolódik. A téma a semmitmondó "független" kifejezés a médiában.
15#
Akkor azok a portálok nem függetlenek, amik kapnak pénzt mondjuk az Open Society Foundationstól.
Például a 444 kap tőlük.
Oké, akkor legyen teljesen formális jogi szöveg, nekem mindegy. De ez nem változtat a lényegen.
Lehet belekötni a fogalmazásmódba, de a tény akkor is tény marad, ha formálisan és akkor is, ha szabadon megfogalmazva közlik.
Például, ma nekem ütközött egy autó. Ezt lehet úgy is megfogalmazni, hogy a mai napon a GXR434 rendszámú, Suzuki GSX típusú motorkerékpárommal érintőleges fizikai kontaktusba került egy KIM285 rendszámú Audi típusú személygépjármű. A Suzuki GSX típusú motorkerékpárban észlelhető kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt. Mindkét megfogalmazás tény.
De azt is mondhattam volna, hogy nekem ütközött egy k.cs.g audis, összetörte a sárvédőmet és eltörte a lábamat, remélem hogy megrohad. Ez már tartalmaz csúsztatást és szubjektív véleményt is.
Remélem, hogy érthető a különbség.
Én nem tudom mit játszátok a hülyét:D
Az index egyáltalán nem pártatlan, a Fideszről, Gárdáról, Jobbikról sose írt semmi jót.
Ha csináltak is valami értelmeset, abban is csak a hibát keresték.
Objektív aztán meg végképp nem.
Röhejesek vagytok, hogy próbáljátok itt magyarázni a bizonyítványt.
16: ...és azt is megmondja az Open Society Foundations (ha tényleg adtak pénzt a 444-nek, a Telexről tudom, hogy az egyik cseh lap ígért nekik támogatást), hogy mit írjanak? Mert ha már ennyire beleálltatok a pártok közötti harcba, akkor nem kellene elhallgatni, hogy a kormány viszont biztosan megköveteli, hogy az általa (és a képviselőin keresztül) pénzelt média azt írja, ami egy az egyben a központi vélemény. Természetesen van véleményezés, terelés, uszítás bőven a kormánypárt által pénzelt "cikkekben". De ha jól sejtem, akkor ezzel semmi baj nincs.
Lehet, hogy ez a gond, mert mindenki magából indul ki, a kormánypárt oldalán állók is amikor azt gondolják, hogy ha valaki valakitől adományt kap, akkor egyben lekötelezett is lesz és azt kell csinálnia, amit az mond, akitől a pénzt kapta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!