Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért akarják sokan, hogy ne...

Miért akarják sokan, hogy ne lehessen saját lakásunk, hanem albérlet rendszer legyen elterjedve?

Figyelt kérdés

2020. okt. 1. 08:12
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 anonim ***** válasza:
31%
Egyszerű: kiszolgáltatottság
2020. okt. 1. 09:31
 12/64 A kérdező kommentje:
Szerintem jobb napszámosnak lenni ha legalább saját házad van
2020. okt. 1. 09:40
 13/64 anonim ***** válasza:
30%

Több oka van, igazából mindenki azt lesi, hogy hogyan húzza ki a pénzt a zsebedből, és tényleg vannak, akik abból élnek, hogy lakásokat adnak ki, vásárolnak (na az ilyen külföldi lakbérből vásárló külföldieket kéne kirakni, mint macskát sz@rni). A másik, ha van egy életképes szakmád (de akár ha csak simán dolgozol), és van egy ingatlanod, akkor egy szabad, független ember vagy. Ha nincs saját tulajdonú lakhatásod, máris kiszolgáltatott vagy, könnyebb befolyásolni, ami több politikai-gazdasági kör érdeke.

Az albérlet a bérlőnek anyagi katasztrófa, míg a tulajdonosnak egy pénzfa. Ugyanis gyakran a bérlő fizetésének a harmadát, felét elviszi csak a bérleti díj, és még van a rezsi. Semmi értelme a tanulmányi éveken kívül erre áldozni, és akkor is érdemesebb egy olcsóbb kollégiumot igénybe venni. Saját ingatlan, félretevésből, hitelből, mamahotel árán, de az albérlet az zsákutca.

2020. okt. 1. 10:01
 14/64 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
20%
Na tessék, erről beszéltem. Mindenki okos akar lenni és megmondani, hogy jobb bérelni/venni.
2020. okt. 1. 10:05
 15/64 anonim ***** válasza:
63%

Bérelni aztán baromi jó.

Kidobsz egy rakás pénzt az ablakon.

De tudom, így nem neked kell kicserélni a hűtőt, ha tönkremegy.

Hűha, ez aztán nagy érv.

Jah, meg mobilitás.

Mert ugye bármikor kaphat ma Magyarországon az ember egy tök jó ajánlatot Borsodban vagy Nógrádban.

Hagyjuk már ezeket a hülyeségeket.

2020. okt. 1. 10:09
 16/64 anonim ***** válasza:
29%
Úgy néz ki, hogy jó sok albérlet tulajdonos Döbrögi lógatja itt a lábát válasz lepontozás közben, hogy kapnának hasnyálmirigyrákot.
2020. okt. 1. 10:21
 17/64 anonim ***** válasza:
33%

10:

Kazincbarcika se olcsó, marhára felmentek az árak, hála annak, hogy a kínai tulajdonosok egyre több pénzt tolnak bele a BorsodChemben. Rövid idő alatt nagyon felmentek mind az albérletárak, mind az ingatlanvételi árak.

2020. okt. 1. 10:30
 18/64 anonim ***** válasza:
86%

"Érdekes, nyugaton ez a rendszer működik, mégsem lesz hajléktalan aki lakást bérel."

Ott nem magánemberektől bérelnek, és több évtizedes szerződéseket írnak, meg van is rá pénz.

2020. okt. 1. 11:00
 19/64 anonim ***** válasza:
25%

15:

ki írta itt, hogy baromi jó bérelni? Én a 8as hozzászólásban az állami/önkormányzati bérlakásokról írtam, amik jóval olcsóbbak a piaci árnál és azokat valóban jobban megéri bérelni akár évtizedekig, mint megvenni 20-40 millióért egy lakást.

Tudom, hogy egyesek nem olvasnak el 10-20 szónál hosszabb hozzászólásokat, mert az már megerőltető, ezért azt vették ki a szövegből, hogy az a gonosz lakástlajdonos a lakásbérlés mellett van. Ráadásul a 2es hozzászólásra volt válasz, amiben olyan nagyszerű megállapítások vannak, mint hogy a lakást nehéz eladni és hasonlók.

2020. okt. 1. 11:43
 20/64 anonim ***** válasza:
100%

19:

A lakáseladás változó, mindig veszélyes piac. Sose tudhatod amit megvettél lakást/házat egy környéken mikor változik olyan környéké, ami miatt már egyszerűen nem tudod értelmes áron eladni.

Itt Borsodban is sokan ezzel szívnak. Nem csak a kisebbségiekre kell gondolni, az is sokat befolyásol, hogy milyen munkahelyek vannak a környéken, stb.

Jó helyen persze, hogy könnyű eladni egy lakást/házat, de rossz helyen közel esélytelen eladni.

2020. okt. 1. 12:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!