Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen csapdái lehetnek a...

Milyen csapdái lehetnek a lakáskiadásnak?

Figyelt kérdés

Még anno 2006-ban vettem egy háromszobás panelt.

Tavaly úgy hozta a sors, hogy el kellett költöznöm egy másik városba(megyeszékhelyre), így ott is vettem egy kétszobás panellakást; most ott lakok.

A másik lakásom most üresen áll már fél éve. Az hitelmentes és gondolkodom azon, hogy kiadhatnám albérletbe. A kétszobás lakásom hitelezett 40%-ban, 7 millió tőketartozás van rajta, aminek havi törlesztőrészletét fedezné a másik lakás kiadásából való bevétel.

Viszont hallok-olvasok rengeteg negatívumot. Pl.: nem lehet kilakoltatni az albérlőt, nem fizetnek, teljesen leélik az ingatlant, nem engedik be a tulajdonost, hasonlók. Így bennem van a félelem, hogy én is járhatok így. Viszont jó lenne az a plusz pénz...

A lakás az osztrák határ mellett van, és ahogyan látom, jó eséllyel ki tudnám adni.

Milyen problémák fordulhatnak elő és hogyan lehet ezeket jogszerű eszközökkel megelőzni?

Köszönöm szépen!🙂

2020. ápr. 12. 17:01
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem "feketén" van kiadva, akkor van kockázata.

Viszont, ha rendese, hivatalosan, akkor nem érhet hátrány.

Közjegyzői szerződés kell végrehajtási záradékkal ellátva.

2020. ápr. 12. 17:12
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Természetesen hivatalosan adnám ki, adóznék utána.

Jól értelmezem, hogy a közjegyző által hitelesített szerződés, végrehajtási záradékkal felhatlmaz engem arra, hogy azonnal kitehetem az albérlőt, ha nem teljesíti a szerződésben lévő megállapodást? Ez alól az sem mentheti meg az albérlőt, ha van kiskorú gyermeke és mondjuk tél van(kilakoltatási moratórium végett kérdezem)?

Ne legyen így, de hallottam már olyat, hogy avégett nem tudott tenni semmit a tulajdonos, mert az albérlő a gyermekével takarózott és nem akart egyszerűen kiköltözni, annak ellenére sem, hogy hónapokig nem fizetett.

2020. ápr. 12. 17:45
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az azonnal jó pár hónap, esetleg 4-6 hónap is lehet, ez függ a végrehajtó leterheltségétől, fellebbezésektől. Gyorsabb, mint egy magánokirat és pereskedés, de egyáltalán nem azonnali...

Add ki ismerősnek.

Sok buktatója lehet, felvlehet részben készülni, de ne várd, hogy nulla befektetéssel csengetni fogják a rengeteg dellát.

2020. ápr. 12. 21:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem meggazdagodni akarok én ebből, csak annyit, hogy legalább a havi törlesztőt fedezze.

Amúgy nem éppen nulla befektetés, mert azért azt a lakást anno ki kellett fizetni. Nem a semmiből hullott az ölembe.

Köszi az infót!

2020. ápr. 13. 11:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!