Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád a halálbüntetés...

Támogatnád a halálbüntetés bevezetését?

Figyelt kérdés

2020. szept. 4. 15:19
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
69%
És persze a Fideszes bíróság döntsön! Mindenkire halál, aki nem Fideszes!
2020. szept. 5. 08:38
 32/38 anonim ***** válasza:
67%

Amúgy imádom mikor a fideszesek szidnak 1-1 ítéletet meg a bíróságot.

A Fidesznek 1000x lett volna lehetősége már úgy átírni a BTK-t, hogy a szavazóiknak tetszen, azzal pedig a bírók sem tudnának mit kezdeni.

2020. szept. 5. 08:41
 33/38 anonim ***** válasza:
67%

30

"Igen! Sőt! Minden szabálysértésre is halálbüntetést kellene alkalmazni."

Hát orbán viktor meg a haverjai már rég halottak lennének. Illetve szerintem te is. Fogadni merek, hogy te is elkövettél már egy kisebb szabálysértést, ha csak egy kicsit is de biztos vagyok benne, hogy elkövettél egyet. Mondjuk siettél valahova és gyorsabban mentél a kelleténél.

Meggondoltad te ezt a hozzászólást?

2020. szept. 5. 08:46
 34/38 anonim ***** válasza:
66%
Ha valaki a fideszre szavaz utolsó, az nem bűnös!
2020. szept. 5. 09:06
 35/38 anonim ***** válasza:
75%

" Ha például néhány cigány fiatal hallja, hogy kivégeztek egy többszörös rablógyilkost"

A többszörös rablógyilkosok TÉSZ-en vannak, csak tudjad.

2020. szept. 5. 09:17
 36/38 anonim ***** válasza:
66%

#30 vagyok #33nak:

"Meggondoltad te ezt a hozzászólást?"

Azt hittem átjött, hogy hülyéskedek :D Abszolút halálbünti ellenes vagyok.

2020. szept. 5. 10:45
 37/38 anonim ***** válasza:
67%
Először is, nem. Másodszor, azért mert a bűnözőt életben hagyod, még nem fog az ő élete többet érni, mint az áldozaté. Ha az áldozat nem halt meg, akkor felesleges erről beszélni, ha meghalt, akkor azzal már nem fogod visszahozni, csak mert a másikat is halálra ítéled. Senkinek... Senkinek nincs joga más élete felett ítélkezni, mert nem egy isten. Akkor a következő ember is ugyanazzal az indokkal megölhetne téged. Megölsz valakit, ami bűn, és az nem mentség, hogy csak a másik miatt álltál bosszút.
2020. szept. 6. 12:57
 38/38 anonim ***** válasza:
74%

A gyilkosnak nincs joga az áldozatét elvenni. Mégis megteszi. Az állam nem egy személy. Ha én holnap téged odaláncollak a radiátorhoz akkor akkor engem jogosan fog elvinni a rendőr. Viszont ha az állam téged bezár egy börtönbe, az jogos. Egy liberális demokráciában az állampolgárok között mellérendelő viszony van, viszont az állam és az egyén tekintetében alá-fölé rendelő. Ergo az államnak joga van olyat tenni amit az egyénnek nem, erről szól a társadalmi szerződés. Az állampolgárok felruházzák az államot olyan jogosítványokkal, amik egy embernek nem járnak, csak intézményeknek. Miért mondom el ezt? Azért mert a halálbüntetést jogi és erkölcsi oldalról támadni fals. Nincs semmiféle jogi vagy erkölcsi alap arra hogy egy gyilkost miért tartsunk életben. Semmi. Istennel meg ne jöjjön nekem senki, tekintve hogy az összes vallás amelynek van társadalomra vonatkozó tanítása, előír halálbüntetést bizonyos esetekben.

Félreértés ne essék, én nem vagyok halálbüntetés párti(bár ezt hiába mondom mert úgyis le leszek pontozva), mert a bíróságok nem tévedhetetlenek és az ítélet sajnos visszafordíthatalan. Személy szerint az életfogytig tartó kényszermunkát tartanám a legmegfelelőbbnek.

2020. szept. 6. 17:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!