Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak szerintem túlzó a járvány...

Csak szerintem túlzó a járvány elleni védekezés?

Figyelt kérdés

Magyarország népessége 2019. január 1-jén 9 772 756 fő volt, a jelenleg hivatalos fertőzöttek száma: 6257 fő.

A magyar lakosság 100% -a tehát: 9 772 756 fő.

A magyar lakosság 1% -a tehát: 97 727,56 fő - kerekítve: 97 728 fő.

A magyar lakosság 0.1% -a: 9 772,8 fő - kerekítve: 9 773 fő.

A jelenleg hivatalos fertőzöttek száma: 6 257 fő - csak hogy érezzük a számokat egy kicsit jobban.

9 772 756 főnek a 6257 fő = 0.06402492807556026 % -a.

Kerekítve:

9 772 756 főnek a 6257 fő = 0.064 = 0.064 (mert lefelé kerekítünk 4-nél), de jóindulattal 0.065 % -a.

Azaz: a lakosság 1 % -a sem fertőződött meg a hivatalos adatok alapján.

Pontosabban, statisztikailag átlagolva: 10.000 (tízezer) emberből egyetlen 1 ember lesz fertőzött. NEM beteg, NEM

halott. Fertőzött.

A járványügyi törvények értelmében még most sem értük el számszerint (2020. szept. 1) azt a fertőzésszámot, aminek

értelmében járványról beszélhetünk, és ami alátámasztaná az intézkedéseket.

2020. szept. 3. 21:26
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
89%
Ezt azoknak, akik szerint a covid semmivel nem veszélyesebb, mint az influenza. [link]
2020. szept. 7. 15:34
 62/69 anonim ***** válasza:
89%

#58-asnak:

Az 59-61#-es hozzászólások sajnos nagyon beletalálnak, az eseteket nagyon nagy mértékben detektáló Dél-Korea halálozási statisztikái sokkal megbízhatóbbak, mint pl. Magyarországé.

Görcsösen ráfoghatod, hogy valakinek cukorbetegsége volt, de azzal jó eséllyel éveket/évtizedeket élt volna még az illető, főleg, hogy közülük sokan extra egészségesen próbálnak meg élni. Covid nélkül nem haltak volna meg, még influenza esetében is jóval kisebb eséllyel. Annyi, hogy bizonyos korosztályokban (kb. 40-50 éves korig) nem szignifikáns a különbség az influenza és a covid halálozások között (talán gyermekeknél még az influenza rosszabb is), de 50-60 felett aránytalanul kiugró a halálozás aránya a koronavírusnál.

Egyébként is, számos ember nincs tisztában azzal, hogy valamilyen alapbetegséggel él együtt. "Ohh, nekem nincs cukorbetegségem" - mondhatná valaki. De ha elmegy orvoshoz és kiderül, hogy a háromhavi cukorátlaga 10-es, nagyot nézne.

Az túlzás valóban, amikor valaki az utolsó heteit, legfeljebb hónapjait éli végstádiumos betegséggel, vagy életveszélyes sérüléssel járó balesetet szenved és mellette Covid-os, majd beírják a halál okaként a Covid-ot. Vagy az is túlzás, amikor valaki felépült belőle, 6 hét múlva kap egy koronavírustól független szívrohamot, mégis a Covid-ot írják be a statisztikába (az ilyeneket korrigálták utólag az Egyesült Királyságban). De sajnos nem ez adja ki a többséget.

Ezért is nem szabad a Doktor Gődény-félékre hallgatni, mert csúsztatnak, feketén-fehéren látják az eseményeket. Nem mellesleg, nem tudom, Doktor Gődény mit tett le azon kívül az asztalra, hogy a 2018-as választások óta nem fizette vissza a kampányra kapott közel 200 milliós állami támogatását, azaz megkárosította a magyar államot és így az adófizetőket.

2020. szept. 7. 15:54
 63/69 anonim ***** válasza:
60%

"A koronavírusnál is ha valaki fertőzött de egy műtét utáni vérrögképződés miatt agyvérzést kap vagy elüti a busz, akkor nem kerül be a statisztikába."

De bekerül.

[link]

Müller Cecília: "Magyarországon a teljes körű tájékoztatás az elv, ezért minden olyan elhunytat a koronavírus áldozatai között tartanak nyilván, aki fertőzött volt, még akkor is, ha nem a vírus okozta a halálát, hanem inkább a meglévő krónikus betegsége."

"Nalunk is: a magas vernyomas, es a diabetesz miota halal ok?"

Bele lehet halni mindkettőbe, ha nem kezelik vagy nem tartják be az orvos utasításait.

"Annyi, hogy bizonyos korosztályokban (kb. 40-50 éves korig) nem szignifikáns a különbség az influenza és a covid halálozások között (talán gyermekeknél még az influenza rosszabb is), de 50-60 felett aránytalanul kiugró a halálozás aránya a koronavírusnál."

A koronavírus áldozatainak átlagéletkora minden országban egybeesik a várható élettartammal, de vannak olyan országok (pl. Magyarország), ahol meg is haladja azt. Ez okozza a kiugró arányt 50-60 felett, azzal együtt, hogy minden covidos bekerül a statisztikába, függetlenül a halál okától.

"Az túlzás valóban, amikor valaki az utolsó heteit, legfeljebb hónapjait éli végstádiumos betegséggel, vagy életveszélyes sérüléssel járó balesetet szenved és mellette Covid-os, majd beírják a halál okaként a Covid-ot. Vagy az is túlzás, amikor valaki felépült belőle, 6 hét múlva kap egy koronavírustól független szívrohamot, mégis a Covid-ot írják be a statisztikába (az ilyeneket korrigálták utólag az Egyesült Királyságban). De sajnos nem ez adja ki a többséget."

Honnan tudod, hogy nem ez adja ki a többséget? Olaszországban a statisztikába bekerült halottak 15%-ának szerepelt a halotti bizonyítványában a halál okaként a covid.

2020. szept. 7. 17:06
 64/69 anonim ***** válasza:
94%

#63:

Hidd el, én nagyon örülnék, ha igazad lenne és minden mehetne a normális mederben, mind erre vágyunk. Csak az a baj, hogyha megállná a helyét az állításod, akkor nem lett volna jelentős túlhalálozás egyik országban sem az első hullámban (különösen: Olaszország, Spanyolország, Egyesült Királyság), még akkor is, ha nem kevés halálesetet az egészségügy felfüggesztése okozott.

A Müller Cecília-féle mondat szerintem ki van forgatva, ezért is nem szeretem az operatív törzs kommunikációját, egyszerűen félreérthető és nem következetes. Hidd el, ezt azért mondták, mert egyszerűen nem tudták megmenteni a betegeket, mert pl. az elején agyontömték a betegeket hidroxiklorokinnal, amely csak rontott a helyzeten, vagy túl gyorsan lélegeztetőgépre tettek embereket. Vagy szimplán nem kaptak időben orvosi ellátást.

A vérnyomás és diabétesz valóban tud halált okozni (sőt...), de nem 2 hét alatt, hanem a hosszú évek alatt csinálja ki az embert. Ahogy egy korábbi hsz-emben utaltam rá, a Covid miatt sokkal korábban halnak meg, mint lehetne. De élhettek volna még, élvezhették volna az életet, de már nem tudják.

Ha én elhunynék Covid-ban és beírnák alapbetegségként a rég alvó autoimmun betegséget, akkor rám is azt mondanád, hogy amiatt haltam meg? Hát tök félrevezető lenne, az a betegség (ITP) az esetek kevesebb, mint 1%-ában halálos, sok-sok évtized távlatában és akkor is úgy, hogy nincs rendesen kezelve/nincs detektálva.

Az olasz halálozási statisztikát honnan veszed? Mert én ezt látom: [link]

De kérdezem, miért érdemli meg valaki, hogy elkap egy fertőzést és súlyos beteg lesz, vagy akár meghal? Egy náthába, lássuk bele, nem halna bele egy sima cukorbeteg, főleg nem az 50-es, 60-as éveiben. Apám cukorbeteg, tojik rá magasról és rendesen le is építette már az egészségét (68 éves), a nyáron elkapott egy orbáncot, de nem halt bele, de kellett rá kezelést kapnia. A Covid-nál nem hinném, hogy ilyen szerencsés lenne. Nem mindig kórházban fekvő legyengült emberekről beszélünk ám (sőt, sokszor nem), akiket egy ártalmatlan fertőzés is nagyon megviselne.

Válaszolj már kérlek, miért kell ennyire görcsösen elbagatellizálni a helyzetet? Kicsit ilyen a benyomásom most Rólad: lehet, hogy elhunyt egy csomó ember, de nem baj, mindnek alapbetegsége volt, vagy ha nem öregek voltak, vagy ha az sem, akkor is ritka.......A Bergamo, New York, Madrid környékén lezajlottak is egy színjáték részei voltak? A közel 200 ezer halott az USA-ban? Jobb óvatosnak lenni, mint hirtelen megijedni.

2020. szept. 7. 17:59
 65/69 anonim ***** válasza:
89%
64. Igazad van teljesen. De vannak olyan emberek akiket nem lehet meggyőzni, mert egész egyszerűen jobb nekik becsukott szemmel élni. Úgy tenni, mintha semmi se lenne. Az ilyen ember akkor lepődik meg csak, amikor elkapja és saját bőrén tapasztalja meg.
2020. szept. 7. 18:09
 66/69 anonim ***** válasza:

#63 Hiába másolod be az idézetet Müller Cecíliától ha nem fogod fel az értelmét. Amikor egy krónikus betegségben szenvedő ember MEGBETEGSZIK a koronavírusban ÉS MEGHAL, akkor kerül be a statisztikába. Akkor is ha a krónikus betegsége az ami a halálát okozza, de MEGBETEGEDÉSÉT a koronavírus okozta.

Amiket össze akarsz vele mosni és amiket én írtam példának, azok a koronavírus megbetegedéstől teljesen független esetek, és nem kerül be miattuk a statisztikába, mert a koronavírus nem betegséget okozott náluk hanem csak fertőzést.

Megpróbálom még eccerűbben, hátha megérted.

Bárányhimlő a felnőttekre, kifejezetten a férfiakra veszélyes. Ha bárányhimlős lesz és közben megműtik, a műtét miatt vérrög keletkezik nála és miatta meghal agyvérzésben akkor nem írják bele a bárányhimlővel kapcsolatban bekövetkezett halálesetek közé. Ha bárányhimlősen elüti a busz, akkor sem. Ha viszont a bárányhimlő szövődményeként kap stroke-ot vagy szívizom gyulladást és megáll a szíve, akkor az már bekerül a statisztikába. Egy krónikus szívbeteg embernél ez kifejezetten veszélyes fertőzés lehet és akkor a szívbetegsége okozza majd a halálát ami viszont a bárányhimlő nélkül nem ölte volna meg.

Nem tudom miért olyan bonyolult ez neked.

2020. szept. 7. 19:39
 67/69 anonim ***** válasza:
71%

"Csak az a baj, hogyha megállná a helyét az állításod, akkor nem lett volna jelentős túlhalálozás egyik országban sem az első hullámban (különösen: Olaszország, Spanyolország, Egyesült Királyság), még akkor is, ha nem kevés halálesetet az egészségügy felfüggesztése okozott."

Pont az egészségügy felfüggesztése miatt volt jelentős túlhalálozás sok európai országban. Magyarországon is biztosan többen haltak (és még halnak) meg amiatt, mint a koronavírus miatt.

"A Müller Cecília-féle mondat szerintem ki van forgatva, ezért is nem szeretem az operatív törzs kommunikációját, egyszerűen félreérthető és nem következetes."

Szó szerinti idézet volt tőle.

"A vérnyomás és diabétesz valóban tud halált okozni (sőt...), de nem 2 hét alatt, hanem a hosszú évek alatt csinálja ki az embert. Ahogy egy korábbi hsz-emben utaltam rá, a Covid miatt sokkal korábban halnak meg, mint lehetne. De élhettek volna még, élvezhették volna az életet, de már nem tudják."

Az említett embereket is kicsinálhatta hosszú idő alatt, csak pont a végső stádiumban kapták el a koronavírust. Honnan tudod, hogy nem így volt?

"De kérdezem, miért érdemli meg valaki, hogy elkap egy fertőzést és súlyos beteg lesz, vagy akár meghal? Egy náthába, lássuk bele, nem halna bele egy sima cukorbeteg, főleg nem az 50-es, 60-as éveiben. Apám cukorbeteg, tojik rá magasról és rendesen le is építette már az egészségét (68 éves), a nyáron elkapott egy orbáncot, de nem halt bele, de kellett rá kezelést kapnia. A Covid-nál nem hinném, hogy ilyen szerencsés lenne."

De igen, valószínűleg ilyen szerencsés lenne. Akik coviddal meghaltak, azok sokkal rosszabb állapotban lehettek.

"Válaszolj már kérlek, miért kell ennyire görcsösen elbagatellizálni a helyzetet? Kicsit ilyen a benyomásom most Rólad: lehet, hogy elhunyt egy csomó ember, de nem baj, mindnek alapbetegsége volt, vagy ha nem öregek voltak, vagy ha az sem, akkor is ritka"

Ja, bocsánat, elfelejtettem, hogy eddig halhatatlan volt az ember, és csak a koronavírus miatt halnak meg :)

"A Bergamo, New York, Madrid környékén lezajlottak is egy színjáték részei voltak?"

Ezek közül egyedül Bergamóban okozott komoly gondokat a vírus (pl. az amerikai tudósításokhoz is az Olaszországban készült felvételeket vágták be), ott pedig sok tényező vezetett ehhez: elöregedett társadalom, nagy légszennyezettség, illetve hogy az intenzív osztályok Olaszországban alapból 80-90%-os telítettséggel működnek átlagosan.

"A közel 200 ezer halott az USA-ban?"

Ahogy már írtam, ennyien haltak meg koronavírussal fertőzött állapotban, ami nem azt jelenti, hogy ennyien haltak meg a koronavírus miatt.

"Amikor egy krónikus betegségben szenvedő ember MEGBETEGSZIK a koronavírusban ÉS MEGHAL, akkor kerül be a statisztikába. Akkor is ha a krónikus betegsége az ami a halálát okozza, de MEGBETEGEDÉSÉT a koronavírus okozta."

Akkor is. Meg akkor is, ha végstádiumú rákos, vagy ha balesetet szenvedett, és éppen fertőzött volt a halála napján. Minden fertőzött bekerül a statisztikába, hiába próbálod másképp értelmezni az idézetet.

Amit a bárányhimlőről írsz, az a bárányhimlőre igaz. A koronavírusra nem. Ugyanis nem a bárányhimlővel akarják bepánikoltatni az embereket, és nem arra hivatkozva teszik tönkre a világgazdaságot.

2020. szept. 7. 19:59
 68/69 anonim ***** válasza:

Nem, nem és nem. Egyszerűen nem fogod fel hogy nincs igazad csak hajtogatod a butaságokat, pedig többen is magyarázzuk neked.

Kitaláltál feltevéseket, és ragaszkodsz hozzájuk, de ettől még nem kerül bele mindenki a statisztikába, nem haltak meg tömegek amiatt hogy nem volt a korábbival megegyező az egészségügy menete és nem lesz másképpen, mint ahogy leírtuk neked.

De ne folytasd, egyértelmű hogy nem is vagy hajlandó megérteni!

2020. szept. 7. 20:10
 69/69 anonim ***** válasza:

"Kitaláltál feltevéseket, és ragaszkodsz hozzájuk, de ettől még nem kerül bele mindenki a statisztikába",

Müller Cecília maga mondta ezt, nem én találtam ki.

"nem haltak meg tömegek amiatt hogy nem volt a korábbival megegyező az egészségügy menete"

Persze, nyilván még a végstádiumú rákosok sem, akiket a nemlétező covidosok miatt kiraktak a kórházból. Csak az ismeretségi körömben két rákbetegről tudok, akiknek többször halasztották a műtétjét emiatt. Koronavírusosról egyről sem tudok.

2020. szept. 7. 20:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!