Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak szerintem túlzó a járvány...

Csak szerintem túlzó a járvány elleni védekezés?

Figyelt kérdés

Magyarország népessége 2019. január 1-jén 9 772 756 fő volt, a jelenleg hivatalos fertőzöttek száma: 6257 fő.

A magyar lakosság 100% -a tehát: 9 772 756 fő.

A magyar lakosság 1% -a tehát: 97 727,56 fő - kerekítve: 97 728 fő.

A magyar lakosság 0.1% -a: 9 772,8 fő - kerekítve: 9 773 fő.

A jelenleg hivatalos fertőzöttek száma: 6 257 fő - csak hogy érezzük a számokat egy kicsit jobban.

9 772 756 főnek a 6257 fő = 0.06402492807556026 % -a.

Kerekítve:

9 772 756 főnek a 6257 fő = 0.064 = 0.064 (mert lefelé kerekítünk 4-nél), de jóindulattal 0.065 % -a.

Azaz: a lakosság 1 % -a sem fertőződött meg a hivatalos adatok alapján.

Pontosabban, statisztikailag átlagolva: 10.000 (tízezer) emberből egyetlen 1 ember lesz fertőzött. NEM beteg, NEM

halott. Fertőzött.

A járványügyi törvények értelmében még most sem értük el számszerint (2020. szept. 1) azt a fertőzésszámot, aminek

értelmében járványról beszélhetünk, és ami alátámasztaná az intézkedéseket.

2020. szept. 3. 21:26
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
100%

#36 A tankönyvekkel szemben pont az szokott a bírálat lenni, hogy nem naprakész hanem elavult benne az információ.

Az ötödikesekkel már lehet erről a témáról beszélni és mivel a saját bőrökön tapasztalták meg a következményeit, így egyéb ismeretanyagokat is nagyon jól meg lehet magyarázni nekik ezen keresztül. Ahogy már írták előttem, a tankönyveket rendszeresen felülvizsgálják, 1-2-3 évente és ahol kell ott módosítják. Sok olyan tankönyv van amit 20 éve készítettek, de az új alaptantervnek megfelelően rendszeresen átalakítottak - ahogy most is, amikor az 5. osztályosok már az új NAT szerint tanulnak.

Nem tudom milyen tárgy tankönyve, gyanítom a történelem vagy a természettudomány tankönyvük lehet amiről beszélsz. A mostani 1. 5. és 9. évfolyamosok ÖSSZES tankönyve felül lett vizsgálva és hozzá lett alakítva az új NAT követelményeihez - ahogy kell. És igen, még a Mozaik meg a többi magánkiadó is ezt tette.

2020. szept. 5. 10:49
 42/69 anonim ***** válasza:
8%

A többi ellenválasz korrekt. 36os voltam. De egybe belekötnék.

("Miért nem hagynak természetes imunitást kialakulni?"

Mert nincs ilyen. Akik a tavasszal betegek voltak, újra fertőződhetnek. A covid esetében úgy tűnik, a nyájimmunitás nem működik.)

Immunrendszeről tanultál? Ott is az van ugye hogy ha elkapsz valamit antisejtek alakulnak ki az által antitestek. Azaz ha át mész rajta hiába mutálodik, a szervezeted az alapgenomt már leminázta és minimális változtatás kell a legyőzésre.

.....

Illetve írtátok hogy nem jöttek a külföldiek. Erre annyi a válaszom hogy baromság... nyáron strandon melóztam ahova napi 3-4ezren járnak. Volt német,cseh,osztrák,horvát és lengyelek. Szóval színesen. Semmi tünetem sem volt. Illetve családomba se, de még azokon az öregekrn sen akikkel családból összejárunk. A kontaktusok ugyanúgy fent voltak sőt a turizmus miatt nagyobb létszámba voltak ezek.

2020. szept. 5. 12:22
 43/69 anonim ***** válasza:
78%
En kicsit sem tartom tzonak az intezkedeseket, pont ax ellenkezojet latom. Lehet menni ettermekbe, szorakozohelyekre, strandokra, magyarok igy is mehetnek külföldre, hazafele kell csak a teszt vagy a 2 het karanten. A szamokbol abszolut latszik, hogy egyreszt felgyorsult a teszteles, plusz nagyon sokan fegyelmezetlenek, es meg mindig nem hordjak megfeleloen a maszkot. En se vagyok szent, elmemtem egyszer bulizni, es el is kaptam a vírust. Enyhe tunetekkel vagyok otthon szerencsere. Csak rajtunk mulik, hogy mennyire fog berobbanni a jarvany.
2020. szept. 5. 16:26
 44/69 anonim ***** válasza:
34%
Ha a maszkhordáson múlna, már legalább a fél országon végigment volna a vírus. Érdekes, hogy mostanában kezdtek csak el növekedni az esetszámok, pedig hónapok óta a többség rosszul vagy egyáltalán nem hordja a maszkot.
2020. szept. 6. 10:08
 45/69 A kérdező kommentje:
Gratulálok hogy a többség visszamondta ugyan azt a megszokott maszlagot amit Cecilia néni és világszerte a kormányok kommunikálnak.. Gondolkodjatok már emberek, olvassatok több hírportált, beszámolót, nyissátok jobban ki a szemetek..
2020. szept. 6. 15:01
 46/69 anonim ***** válasza:
100%
"Gondolkodjatok már emberek, olvassatok több hírportált, beszámolót, nyissátok jobban ki a szemetek.." mondj nekem egy megbizhato sajtot itthon es vilagszerte. Szerintem teljesen korrektek voltak a velemenyek, csak te nem ezt akartsd visszahallani? Akkor most mi vagyunk a hulyek?
2020. szept. 6. 16:09
 47/69 anonim ***** válasza:
100%

“Érdekes, hogy mostanában kezdtek csak el növekedni az esetszámok, pedig hónapok óta a többség rosszul vagy egyáltalán nem hordja a maszkot.”

Arányaiban pont ugyanennyi beteg volt nyáron is....annyi apró különbséggel, hogy fogalmunk se volt róla, mert nem volt tesztelés se 😂

2020. szept. 6. 17:05
 48/69 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, szerintem neked kéne több hírt nézni erről. Főleg külföldi híreket, ahol sok koronás beteg volt/van. Nálunk sose volt még eddig 500 felett a napi új betegszám, most sajnos itt is ilyen számok repkednek. A kételkedők és vírustagadók is hamarosan be fogják látni, hogy ez valós veszély és bárki elkaphatja.
2020. szept. 6. 17:49
 49/69 anonim ***** válasza:
0%
Az influenza is valós veszély és bárki elkaphatja, mégsem tesszük tönkre miatta a világgazdaságot.
2020. szept. 6. 18:29
 50/69 anonim ***** válasza:
89%
49. De nem is jár ennyi halálesettel és nem is több hétig,hónapig tartó vírus, ami kicsinálhatja a szervezetet és lélegeztetőgépre is küldhet. Plusz az influenzára már van védőoltás amit bármikor be lehet adatni.
2020. szept. 6. 18:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!