Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Csak szerintem túlzó a járvány...

Csak szerintem túlzó a járvány elleni védekezés?

Figyelt kérdés

Magyarország népessége 2019. január 1-jén 9 772 756 fő volt, a jelenleg hivatalos fertőzöttek száma: 6257 fő.

A magyar lakosság 100% -a tehát: 9 772 756 fő.

A magyar lakosság 1% -a tehát: 97 727,56 fő - kerekítve: 97 728 fő.

A magyar lakosság 0.1% -a: 9 772,8 fő - kerekítve: 9 773 fő.

A jelenleg hivatalos fertőzöttek száma: 6 257 fő - csak hogy érezzük a számokat egy kicsit jobban.

9 772 756 főnek a 6257 fő = 0.06402492807556026 % -a.

Kerekítve:

9 772 756 főnek a 6257 fő = 0.064 = 0.064 (mert lefelé kerekítünk 4-nél), de jóindulattal 0.065 % -a.

Azaz: a lakosság 1 % -a sem fertőződött meg a hivatalos adatok alapján.

Pontosabban, statisztikailag átlagolva: 10.000 (tízezer) emberből egyetlen 1 ember lesz fertőzött. NEM beteg, NEM

halott. Fertőzött.

A járványügyi törvények értelmében még most sem értük el számszerint (2020. szept. 1) azt a fertőzésszámot, aminek

értelmében járványról beszélhetünk, és ami alátámasztaná az intézkedéseket.

2020. szept. 3. 21:26
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
0%
Az influenza jóval több halálesettel jár, mint a koronavírus, annak ellenére, hogy van ellene védőoltás, ahogy te is írtad. A koronavírus számlájára írt haláleseteknek valójában csak egy töredékét okozta a vírus, ugyanis mindenkit beleszámolnak, aki fertőzötten halt meg.
2020. szept. 6. 18:59
 52/69 anonim ***** válasza:
91%

#50 De az influenzába nem azok halnak bele akik megkapták a védőoltást hanem akik saját maguk úgy döntöttek, hogy nekik nem kell az oltás.

Most nem dönthetnek róla, mert még nincs oltás. majd ha lesz a koronavírus ellen is védőoltás, akkor nem fognak mindenkit ilyen korlátozásokkal nehezíteni. Addig nincs más megoldás.

2020. szept. 6. 19:11
 53/69 anonim ***** válasza:
52es. Remélem igazad lesz...
2020. szept. 6. 20:01
 54/69 anonim ***** válasza:
Ugyan már, már most picsognak az oltásellenesek, hogy nem akarják oltatni magukat
2020. szept. 6. 20:28
 55/69 anonim ***** válasza:
90%

#51-esnek, illetve a kérdezőnek:

USA - Sars-Co-2 járvány: 181 ezer haláleset 6,5 millió regisztrált esettel, váltakozó szintű korlátozásokkal. 2017/2018 - legsúlyosabb influenzajárvány az utóbbi években: 61 ezer haláleset nagyjából 45 millió becsült fertőzöttel, nulla korlátozással. [link]

Én nem beveszem a kormány/operatív törzs mondandóját, pont az ő kritikán aluli teljesítményük miatt érzem azt, hogy rám hárul egy jóval nagyobb felelősség. Az itthoni tesztelési protokoll az afrikai országok szintjén van ( [link] A vezetők részéről nulla a példamutatás, sokkal inkább a képmutatás megy.

És ahogy korábban az egyik válaszomban utaltam rá, teljesen elfeledkeznek arról a vírus/járványtagadók, szkeptikusok, hogy a Covid-on átesett betegek egy része tartósabb károsodást tapasztal. Sok hónappal a megjelenése után már látható, hogy nem szimplán egy klasszikus tüdőgyulladásos vírusról van szó, hanem egy véralvadási zavarokat előidéző

betegségről, hiszen vérrögök képződnek.

Elképzelhető és merem remélni, hogy ez látszik majd a számokból (talán már most is látszik? - pár hét múlva fog eldőlni), hogy "visszamutálódik" a vírus, alkalmazkodik az emberhez és nem lesz rosszabb egy nátha/influenzavírusnál. A spanyolnáthát okozó vírustörzs is 1-2 év alatt belesimult a többi influenzavírus közé és már nem okozott később jelentős számú halálozást, hátha itt is ez történik még.

Ha lesz oltás, amely biztonságos és hatékony, én beadatom magamnak majd, de erre nem feltétlenül kell mindenkit kényszeríteni. És emiatt az oltásellenesek ne pocskondiázzák az önként vállalkozókat, akik a valóságban mérlegelik, hogy mi jár nagyobb kockázattal.

2020. szept. 7. 08:49
 56/69 anonim ***** válasza:
Nem tudom honnan veszed, hogy influenzában többen halnak meg?! Én teljesen más adatokat láttam és jóval magasabb % volt koronánál..
2020. szept. 7. 09:31
 57/69 anonim ***** válasza:
56#: a vírustagadók/szkeptikusok nem arról híresek, hogy konkrét adatokat mutatnak fel, az eredeti kérdés is abból indul ki, hogy Magyarország lakosságához mérik a fertőzöttek számát. Nem veszik azt sem figyelembe, hogy 10-szer annyi fertőzött van a valóságban, mint amennyit regisztrál a járványügyi hatóság. Én csak azt nem értem, hogy miért kell a fejeket homokba dugni. Vagy miért egyszerűbb összeesküvés-elméleteknek hinni (5G, laposföld, stb.), akkor tényleg semmit sem ér az oktatás.
2020. szept. 7. 10:11
 58/69 anonim ***** válasza:
56%
#55, #56 Olvassátok el és értelmezzétek, amit írtam az 51-es válaszomban: a koronavírus halálozási statisztikáiba mindenki bekerül, aki koronavírussal a szervezetében halt meg, és ennek csak töredéke az, akinek a halálához a vírusnak bármi köze van.
2020. szept. 7. 12:45
 59/69 anonim ***** válasza:
91%

#58 A többiek meg már sokszor leírták, hogy nem így van.

Ha az influenzánál van az, hogy az influenza következtében tüdőgyulladás alakul ki - mint egy barátunknál pár évvel ezelőtt - és abba a tüdőgyulladásba hal bele, akkor belekerül az influenzában elhalálozottak statisztikájába, mint ahoygan sajnos barátunk is. Nem az influenza vírusa ölte meg, hanem a tüdőgyulladás, de az influenza nélkül nem halt volna meg.

A koronavírusnál is ha valaki fertőzött de egy műtét utáni vérrögképződés miatt agyvérzést kap vagy elüti a busz, akkor nem kerül be a statisztikába. Ha a fertőzés következtében a szervezete már nem képes a tüdőgyulladást vagy a magas vérnyomását, szívbaját elviselni és meghal - az viszont igen. Mert a vírus nélkül még nem halt volna bele.

2020. szept. 7. 14:21
 60/69 anonim ***** válasza:
100%
Fauci pont par napja nyilatkoxott rola, hogy naluk a 180.000 halott 180.000 korona halott. Magyarul a halalt kivalto ok a korona volt. Nalunk is: a magas vernyomas, es a diabetesz miota halal ok? Sokan évtizedeket élnek ezekkel a betegsegekkel, es gondolom ők is elkapjak a nathat minden evben.
2020. szept. 7. 14:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!