Tényleg hatékony a covid elleni védekezés jelenlegi formája ?
Úgy érzem, hogy a jelenlegi szabályozás nagyon rossz és erre a járvány terjedésével egyre többen fognak rájönni.
Ha valaki becsületes módon jelzi a háziorvosnak hogy covid-ra utaló tünetei vannak akkor karanténba zárják két hétre. Gyógyszert nem kap mert ami van azt csak kórházi felügyelet mellett lehet adni. Már aki egyáltalán kaphat ott is. Dolgozni nem tud fél havi bérét bukja. Folyamatosan ellenőrzik hogy otthon van-e. Ha le akarja rövidíteni a karantént akkor saját pénzéből vehet tesztet ráadásul kettő kell. 60 ezer. Aztán vagy covid volt vagy nem.
Ha nem szól senkinek mert csak enyhe tünetei vannak és tényleg covid fertőzött akkor egy csomó embert megfertőzhet.
Nem lenne hatékonyabb mindenkit tesztelni aki jelentkezik az orvosnál mert tünetei vannak ?
Én eddig csak panaszt hallottam, hogy szinte senkit nem akarnak tesztelni.
Szakadjunk le a külföldről hazatérőkről.
Én azokról beszélek akik nem voltak külföldön és covid tüneket észlelnek magukon. Ha betelefonálok a háziovoshoz és elmondom, hogy itthonülő vagyok max. a tescoba megyek el hetente egyszer de covid tüneteim vannak, letesztelnek ingyen ? Nem hiszem. De a karantén valószínű meglesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!