Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg hatékony a covid...

Tényleg hatékony a covid elleni védekezés jelenlegi formája ?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy a jelenlegi szabályozás nagyon rossz és erre a járvány terjedésével egyre többen fognak rájönni.

Ha valaki becsületes módon jelzi a háziorvosnak hogy covid-ra utaló tünetei vannak akkor karanténba zárják két hétre. Gyógyszert nem kap mert ami van azt csak kórházi felügyelet mellett lehet adni. Már aki egyáltalán kaphat ott is. Dolgozni nem tud fél havi bérét bukja. Folyamatosan ellenőrzik hogy otthon van-e. Ha le akarja rövidíteni a karantént akkor saját pénzéből vehet tesztet ráadásul kettő kell. 60 ezer. Aztán vagy covid volt vagy nem.

Ha nem szól senkinek mert csak enyhe tünetei vannak és tényleg covid fertőzött akkor egy csomó embert megfertőzhet.

Nem lenne hatékonyabb mindenkit tesztelni aki jelentkezik az orvosnál mert tünetei vannak ?

2020. szept. 2. 19:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
57%
lóf-aszt hatékony
2020. szept. 2. 19:45
 2/18 anonim ***** válasza:
80%
Aki jelzi a háziorvosánál, hogy tünetei vannak azt ingyen tesztelik. Azoknak kell fizetni akik külföldről hazajönnek de nem akarnak karanténba vonulni hanem a saját költségükön tesztelik magukat. Ha a teszt negatív nem kell karanténba vonulni.
2020. szept. 2. 19:49
 3/18 anonim ***** válasza:
67%
Ha a kérdező tud hatékonyabb megoldást a vakcina kifejlesztéséig miért nem jelzi azt például az orvosi kamarának.
2020. szept. 2. 19:51
 4/18 A kérdező kommentje:

Én eddig csak panaszt hallottam, hogy szinte senkit nem akarnak tesztelni.

2020. szept. 2. 19:55
 5/18 anonim ***** válasza:

""Én eddig csak panaszt hallottam, hogy szinte senkit nem akarnak tesztelni.""

[link]

2020. szept. 2. 20:04
 6/18 anonim ***** válasza:
0%
nem
2020. szept. 2. 20:05
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Azoknak kell fizetni a tesztért akik nem akarnak karanténba vonulni ha "piros" besorolású országból érkeznek haza. Két negatív tesztel kiváltható a karantén.
2020. szept. 2. 20:06
 8/18 A kérdező kommentje:

Szakadjunk le a külföldről hazatérőkről.

Én azokról beszélek akik nem voltak külföldön és covid tüneket észlelnek magukon. Ha betelefonálok a háziovoshoz és elmondom, hogy itthonülő vagyok max. a tescoba megyek el hetente egyszer de covid tüneteim vannak, letesztelnek ingyen ? Nem hiszem. De a karantén valószínű meglesz.

2020. szept. 2. 20:16
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha betelefonál valaki,a háziorvoshoz, hogy lázas és köhög a háziorvos dönti el, hogy fennáll-e a lehetősége egy esetleges covid betegségnek. Ha igen elindítja a járványügyi folyamatot az az kiküld egy mentőautót és rögtön letesztelnek. Ingyen. Aztán ha covidos valaki a betegség súlyoságától függően vagy házi karantén enyhébb eseteknél vagy kórházi ápolás súlyosabb tüneteknél .
2020. szept. 2. 20:31
 10/18 A kérdező kommentje:
Igy legyen !
2020. szept. 2. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!