Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyit fizetnél max a koronav...

Mennyit fizetnél max a koronavírus oltásér?

Figyelt kérdés
Előbb utóbb lesz oltás ez ellen a gazdaságot tönkretevő koronavírus ellen hála az égnek. Biztos nem lesz olcsó. Sok munka lehet vele, kifejleszteni, tesztelgetni, mellékhatásokat kutatni stb. Egy cég kapitalista, keresni akar. Viszont ha dolgozni akarsz és nem akarsz lélegeztetőgépre kerülni előbb utóbb ill. komoly mentális zavarokat okoz tartósan a koronavírus. Szóval ha ezeket el akarod kerülni, akkor bizony perkálnod kell.Biztosan egy vagyon lesz. Mennyi a maximum amit ezért kifizetnél?

2020. aug. 28. 11:43
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
81%
Még az is tetszik, hogy a tudományosan pontos válaszokat lepontozzátok, mert nem tetszik lásd. 12-13.
2020. aug. 29. 18:39
 22/60 anonim ***** válasza:
58%

Én meg azon röhögök, hogy a sok **** annyira retteg attól a vírustól amit nem ismer, hogy inkább képes magába olttatni egy olyan vakcinát, amit szintén nem ismer.

Hát legalább annyira ostobának tartalak téged is, mint te másokat.

Egyébként meg mi közöd van a más dolgához? Elég lenne, ha csak a magadéval foglalkoznál.

Engem nem érdekel, hogy te mit olttatsz magadba. Téged se érdekeljen, hogy én meg mit nem olttatok magamba.

2020. aug. 29. 20:54
 23/60 anonim ***** válasza:
62%
Semennyit. Adja be az anyjának ha akarja az, aki ilyesmivel foglalkozik. Ebből is hasznot akarnak húzni, mi? Még fizetni is egy olyasmiért, amitől talán még betegebb lesz valaki. Hát nem, kösz
2020. aug. 30. 16:50
 24/60 anonim ***** válasza:
37%

22! Hú de gyönge érvelés volt pajtás!

Tehát ha nem ismersz valamit, de az megölhet, akkor te inkább vállalod a halál lehetőségét ahelyett, hogy tegyél valamit ellene, ami vagy nem ér semmit, vagy ideális esetben megvéd.

Ti komolyan ilyen ostobák vagytok, hogy azt hiszitek egy a vírusnál sokkalta veszélytelenebb oltás a veszélyesebb?

nem tudom feltűnt-e de ebbe a vírusba már belehaltak 800 ezren, tehát ez egy valós veszély, az ellene való oltásba, meg még senki sem, eleve egy ilyen oltás nem is kerülhet majd a piacra.

Tehát ha választanod kell aközött, hogy meghalj valamitől, ami nem ismersz és ennek az esélye úgy 5% meg aközött, hogy megkapj valamitől, aminek a halálozása 0%-ék, és megvédhet az 5% halálozási esélytől, akkor komolyan azt fogod választani, hogy inkább bevállalod az 5%-os halálozási esélyt?

most ez gyakorlatilag életképtelenség, ez nem sértésnek szánom ez az, mi emberek például éppen azért építünk házat, hogy kisebb eséllyel haljunk meg mondjuk fagyhaláltól. Az oltást is azért fejlesztik, hogy nekünk kényelmesebb legyen és ne kelljen a társadalom 5%-ának meghalnia, hogy kialakuljon egy olyan átfertőzöttség, ami majdnem mindenkit megvéd, már aki túléli.

Mellesleg szerintem sok százezer dolog van, amit "nem ismersz" csak egy kérdés, te mindent amit megeszel, megiszol magadra veszel azt oda-vissza ismered? Tényleg?

nehogy azzal gyere, hogy az nem a véredbe megy, mert van például rengeteg kórokozó, ami a táplálék útján jut be.

Ha már itt tartunk, keze mosol? Igen, miért?

Mert tudod, hogy más emberek betegek lehetnek ha nem teszik és baktériumokat/vírusokat nyelnek. Pedig te pont nem ismered ezeket, mert védekezel ellenük.

Na látod pont ugyanez van itt is. Azt amúgy tudod, hogy a kézmosás is lehet veszélyes? Mert tudod mi van a szappanban?

Végezetül ez egy társadalom, tetszik vagy sem mind közösen élünk, szóval ez az "érv" hogy "nekedehhensemmiközöd" ez már itt elbukik, mivel egy be nem oltott fertőzheti a többi be nem oltottad nekem az az érdekem, hogy minél többen védettek legyenek, mert ez a legjobb a közösségnek. Tehát nekem pont az a közöm hozzá, hogy jót akarok magamnak és a közösségnek, amiben élek, márpedig ha ehhez az kell, hogy beleszólja te mivel oltatod be magad, akkor ez kis ár és megteszem.

ui. sok értelme nincsen tudom, mert úgysem vagy hajlandó ezt átgondolni, és nem fog megváltozni a téveszméd, se a paranoiád.

2020. aug. 30. 20:47
 25/60 anonim ***** válasza:
37%
23-as! nem ebből te fogsz hasznot húzni, csak túl buta vagy, hogy belásd...
2020. aug. 30. 20:50
 26/60 anonim ***** válasza:
65%

25

Milyen hasznot is? Elszenvedem az oltás mellékhatásait egy olyan vírus miatt, amit elvileg elpusztít a szappan és víz és amiről óriási számok keringenek, holott a nagyjuk csak felpumpált érték.

Orvosként mondom, hogy az oltás magyarán szólva csak jó üzleti menőver.

2020. aug. 30. 20:58
 27/60 anonim ***** válasza:
30%

24/26 ,bár nem nekem címezted,de annyit megjegyeznék,hogy sehol nem volt szó arról,hogy kötelező lesz az oltás.

Ha választható lesz (nagyon nagy valószínűséggel) ,akkor pedig valóban semmi közöd hozzá más beadatja-e magának ,mivel nálad okosabbak a lakosságra bízzák, döntsenek saját belátásuk szerint.Onnantól kezdve meg jogosan kérdezi meg bárki,hogy mi közöd van ahhoz,ki oltatja be magát ? Majd ha kötelező lesz ,és nem oltatja be magát valaki,akkor lehet vergődni,de ennek jogi következményei is vannak nyilván az illetőre nézve (nem véletlenül,és nagyon helyesen) .

Én abszolút nem vagyok oltásellenes, de azért ne keverjük a szezont a fazonnal. Jelenleg is TÖBB TUCAT választható oltás van a piacon ,feltételezem (de javíts ki,ha tévedek) te nem vagy beoltva az összessel ,mint ahogy egy épeszű ember sem .

Azok között is bőven van,ami akár halálos kimenetelű betegségek ellen véd ,de mindegyiknek külön rizikócsoportja van ,egy felnőtt embernek jogában áll eldönteni ,hogy kéri-e az oltást vagy vállalja a kockázatot ,mert a nála okosabbak megengedték nekik,hogy döntsenek.

Te miért gondolod okosabbnak magad azoknál,akik eldöntik kötelező-e egy oltás,vagy sem ? Azért mert nézel TV-t,nem leszel szakértő :D

2020. aug. 30. 22:29
 28/60 anonim ***** válasza:
60%

-lakosságra bízzák, döntsenek saját belátásuk szerint-

Ez teljes mértékben így igaz. Mindenkinek saját döntése ez. Én csak az én véleményemet írtam.

"Majd ha kötelező lesz ,és nem oltatja be magát valaki,akkor lehet vergődni,de ennek jogi következményei is vannak nyilván az illetőre nézve (nem véletlenül,és nagyon helyesen)"

Abszolút senki nem kötelezhet ilyesmire. Ezzel megsértenék az emberjogi normákat. Ez olyan, mintha téged arra köteleznének, hogy vetesd ki az epeköved.

Semmilyen oltást nem adatok be magamnak sem a családomnak már évek óta. Elvből és meggyőződésből. Itt nem a születés után adandó oltásokról beszélek, hanem a mindenféle csodaszerről influenza, ilyen meg olyan allergia vagy különös kórok ellen.

Senkinél nem gondolom okosabbnak magam. De ismerem az emberi jogaimat (jártam egy darabig jogra és mindig nagyon is érdekelt a téma) és senki nem kötelezhet egy demokratikus jogállamban, hogy a testemmel tegyek.

És ezeket a kötelezéseket sajnos a "nagykutyák" döntik el. A gyógyszer gyártó cég fejese el kell adja, az államnak is kapóra jön, tehát semmi köze itt valami nagy szakértelemhez.

2020. aug. 30. 22:48
 29/60 anonim ***** válasza:
31%
bocs,a #24 hozzászólásra írtam válaszul,nem neked :D
2020. aug. 30. 23:25
 30/60 anonim ***** válasza:
67%

Semennyit.

Nem vagyok oltasellenes, de egy nem tesztelt (=nem eleg ideig tesztelt, tehat nem biztonsagos) szert, ami egy szamomra nathaszeru/semmi tunetet nem okoz, nem oltatom be magam.

Nem onzosegbol, hanem mert nem aszisztalok egy mediabaromsaghoz.

2020. aug. 31. 07:49
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!