Várható, hogy a kormány visszaállítja a veszélyhelyzetet?
Nem, nincs hová mennem, mikor görög szigetekre olcsóbban eljutsz mint a Balatonra (ahol egyébként egymás nyakán lógnak az emberek mostanság, de az nem veszélyes igaz?), illetve a beregharsányi, meg felsőbeléndeki strandra sem vagyok kíváncsi.
A törvényeket betartom (lásd maszk, idősávos vásárlás, vagy kijárási korlátozás), de amíg LEGÁLISAN (tehát a legfőbb döntéshozókkal egyetértésben) kiléphetek az országból, addig ott költöm el a pénzemet, ahol szeretném.
Szimpla hazugság, hogy olcsóbb egy görög nyaralás mint a Balatonra lemenni!
És igen ez is rátok vall, hogy ilyenkor is inkább a külföldi államoknak fizetitek be az adót mint itthon amikor a gazdaság visszaesett, nehogy véletlen kicsit felpörgessük!
Nem érted látom, ha kimész és külföldön elköltesz mondjuk 100 ezer forintot annak az adója legyen most egyszerűség kedvéért 20 ezer forint azt az ottani állam kapja meg nem az itteni és itt több nyaralásoknál nyilván nem 100 ezer forintokról beszélünk!
Az adózással pedig nem a HR osztály foglalkozik!
Kimész külföldre és az ottani étteremtulajdonost és a külföldi államot gazdagítod, ha elmész belföldön akkor a nehéz helyzetbe került vendéglátóst , ottani alkalmazottakat és a magyar államot segíted.
De ezt nem is várom el olyantól akiben annyi felelősségtudat nincs, hogy a járvány közepén ne menjen háromszor is külföldre csak önös érdekből kalandozni.
Az "oda fizeted az adót" azt jelenti, hogy oda adózol a munkád után. Magyarul mondjuk nem tudsz, az feltűnt. A HR osztály látja a munkaszerződésemet.
Te mivel segíted az itthoni vendéglátósokat pl? Most mondtad, hogy boltba mész, meg dolgozni.
A saját pénzemből azt gazdagítom, akitől a jobb minőségű szolgáltatást kapom, illetve akit szeretnék. Tudtommal szabadon rendelkezdem az anyagi javaimmal, és szabad akaratom is van egyelőre.
Nem pocsékolom az időmet tovább arra, hogy egyennyire buta emberekkel vitázzam, mint te, illetve még ki kell találnom, hogy melyik országba menjek szeptember 1 előtt.
Én rendelek éttermekből házhoz szállítással. Nem bemegyek a tömegbe oda hanem itthon eszem meg kényelmesen.
Most nyaralásról volt szó, nem otthoni étkezésről. Elárulom, én is szoktam kaját rendelni, tehát a logikád pörgetem a magyar gazdaságot.
Najó, tényleg befejeztem :D
27es kétpipás arc, vigyázz mert ha túl sokat vitatkozol itt a neten, az 5G tornyok megtalálnak, és megeszik azt a szép magyarosh lelked, aztán rád ragasztják a vírustot, és még az adódat is átjátssza valami kűfődi gyüttmentnek :D
Hinnyepattanta!
6-os: Akkor te az a fajta vagy, aki vezet 100 km-t biztonsági öv nélkül, és ha nem éri baleset, akkor később se kapcsolja be a biztonsági övet, mert "hát minek aggódni?"
Mert amit leírtál az teljesen ez a szitu, csak nem autóval, hanem a koronavírussal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!