A rémhírkeltés cenzúrával nem csökken a szólásszabadsághoz való jog és nem korlátozza ez a szabad információ áramlást?
A rémhírek terjesztése és a tapasztalatok megosztása két külön dolog. A vélemény nyilvánítás is szabad.
A téves információk terjesztése lehet kérdéses, de az nem rémhír, noha ártalmas. Direkt marhaságot írok, nem lényeg. Ha azt írom, olvastam róla, hogy a bablevestől elpusztul a vírus, az nem tiltott, csak marhaság. Ha valaki erre vesz húsz kiló babot levesnek, az az ő felelős/felelőtlen döntése volt. De mondom, ezen lehet vitázni, hogy minek minősül.
Azon már nem, hogy ha azt írod, a katonák azért vannak az utcán, hogy ha valaki tüsszent, az azonnal lelőjék. Ez nem most, hanem minden időben bűncselekmény.
Az is az, ha arra buzdítasz, hogy nyírjuk ki a migránsokat, mert ők hozták be a vírust. Ez is mindig az lenne, nem csak most.
Ha a betegségekről akarsz többet tudni, akkor olvasgass szakmai fórumokat, ahol felelős tudósok írnak. Léteznek olyanok is szép számmal, amelyek nem a kollégáknak szólnak, hanem laikusok számára is érthetően magyarázzák el, mi, hogyan, miért…
De leginkább félig jó meg félig rossz ( a részarány persze változó lehet ) létezik.Éppen ezért az éppen hatalmon ( vagy teljhatalmon ) levők dönthetik el, mi a rémhír és mi nem.
Egyszer régebben egy újság azt írta, a részvényesek közgyűlést tartottak.Beperelték őket, és nyertek is az újság ellen.Ugyanis a részvényesi közgyűlés megtartásának vannak feltételei, melyek az adott esetben nem teljesültek.Akkor mindössze annyi történt, hogy a részvényesek összegyűltek, közösen gyűlést tartottak, döntéseket hoztak, de ez nem volt közgyűlés jogi értelemben.Vagyis igaz is, meg nem is.
“Nem, mivel a szólásszabadság nem azt jelenti, hogy bármit mondhatsz következmény nélkül, hanem hogy bármit mondhatsz míg tudod bizonyítani az állításod valóságtartalmát”
De pontosan azt jelenti, Nem Fideszes verziót kértük.
EU:
(1) Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a véleményalkotás szabadságát, valamint az információk és eszmék megismerésének és közlésének szabadságát anélkül, hogy ebbe hatósági szerv beavatkozhatna, továbbá országhatárokra való tekintet nélkül.
(2) A tömegtájékoztatás szabadságát és sokszínűségét tiszteletben kell tartani.
Azért nézzük már, hogy a valóságban hogyan is működik ez...
Mohács polgármestere bejelentést tett, hogy a városában találtak ferőzöttet, aki az elmúlt időben többszáz emberrel lépett kapcsolatba. Másokat is megfigyelésre karantén alá helyeztek. Így a maradjotthon meg a többi szokásos dologra kéri a lakosokat. Ez pusztán tények, de közveszéllyel fenyegetés miatt eljárás indult.
(mellesleg azóta már találtak ott újabb fertőzött is)
Napokig keringett a facén, hogy a Korányi kórház vírus szekciójában étlen-szomjan dolgozik a személyzet.
Élelmiszersegélyt kérnek.
Megkérdeztem ott dolgozót, megírta, hogy sima hülyeség, amit sejtettem én is.
Szóval az ilyen hírek kiagyalóit én is pcsán rugnám, akár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!