Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán Viktort miért tartja...

Orbán Viktort miért tartja diktátornak sok ellenzéki?

Figyelt kérdés
2020. aug. 12. 00:34
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
57%

"#18 Alapvetően butaság amiket írtál."

Alapvetően nem az.

"A 2/3-t nem adta nekik senki, mindenki a saját szavazatát adta oda és annyian adtuk rájuk a szavazatunkat, hogy EZZEL szerezték meg a parlamenti mandátumok 2/3-t. Demokratikusan."

Nem sül le a bőr a képedről? Tudod te, hogy mennyit hazudtak azért a kétharmadért? Konkrétan hazugság volt a kampányuk alapja. ha szerinted a hazugsággal szerzett szavazatok a fényes demokrácia alapjai, akkor közéjük vagy való.

"mert ez jelenti azt, hogy annyi ember szavazata, felhatalmazása áll mögöttük, ami már feljogosítja őket egy ilyen súlyú törvény módosítására is."

Nem, ez azt jelenti, hogy átvertek sok embert, sokat meg megvesztegettek azért, hogy hatalmuk legyen, majd visszaélnek vele.

"A kormányra jutáshoz elég a szimpla többség. Az is tökéletesen demokratikus volt, amikor Bajnai alatt a balliberális mszp-szdsz kormányból kilépett az szdsz és az mszp a maga 50%-nál KISEBB arányával vezette az országot, csak a szükséges szavazatoknál szavazott velük együtt az szdsz. Pontosan ugyanúgy nem kormánypártiként már, mint a többi ellenzéki képviselő."

A 49% tudtommal nem többség, talán te jobb matekos vagy. Mellesleg nem unjátok még az MSZP zést meg a Bajnaizást meg a Gyurcsányozást? 2030 ban is ez megy majd? Hogy mit tett Bajnai vagy Gyurcsány?

"Nem tett ilyet. Minden ügyet az ügyészek, nyomozók vizsgálnak ki. Ha bármi lenne mait el lehet tusolni, akkor az már megjelent volna a sajtóban triplán."

Meg is jelent más egy s más. Szerinted miért nincs börtönben Mészáros Lőrinc? Egy jogállamban már rég a sitten lenne.

"Szerinted mi a frászt kellene Orbánnak akkor csinálni ha egy marha újságíróként ilyen hülyeséget mond a miniszterelnöknek?"

Talán válaszolni kéne neki és ha a magyar jogállammal semmi baj nincsen, akkor ezt illene bebizonyítani.

"Mert ezt jelenti a képviseleti demokrácia. Amikor elmész választani, akkor azért KÉPVISELŐT választasz, mert onnantól ő fog téged KÉPVISELNI, vagyis a te felhatalmazásoddal és a te megbízásod alapján, helyetted dönteni."

Rendben akkor kérlek mond el, hogy a 90 éves nyugdíjas nénit aki retteg Sorostól és a migránsoktól és Fidesz szavazó, ki képviseli ma a parlamentben. Mondj egy nevet. Ki képviseli a nyugdíjas nénit aki retteg a nem létező ellenségétől? Orbán Viktor képviseli őt? Tudod sajnálatos, ha valaki azt hiszi, hogy a politikus akire szavaz őt képviseli.

2020. aug. 12. 12:51
 22/47 anonim ***** válasza:
74%
Diktatórikus irányba igyekvőnek (autoriter uralkodó)-nak gondolják. Nem véletlenül, hiszen tényleg ez az irány, a 70-es, 80-as évek kádári "boldog békeidők"-je.
2020. aug. 12. 12:57
 23/47 anonim ***** válasza:
81%
Elég naiv aki szerint a Fidesz képviseli a szavazóit. Az, hogy ki kire szavazott és ki kit képvisel az 2 külön dolog. Sajnos ma egy szavazat annyit ér, hogy bejussak a parlamentbe. Nem kell érte képviselni senkit se, hiszen ez demokrácia, engem megszavaztak, ott vagyok és akármit csinálok mondhatom, hogy én őket képviselem, hiszen rám szavaztak, még akkor is mondhatom, ha nem igaz. Tudod te kiket képviselnek? lölö tiborc.
2020. aug. 12. 13:01
 24/47 anonim ***** válasza:
40%

#21 Én vagyok a hülye hogy belemegyek a vitába veled, holott látom hogy nem vagy vitaképes, de nem bírom a hülyegyerek stílust annyiban hagyni.

"Alapvetően nem az."

De, alapvetően butaság és most megfejelted újabbakkal. És ne folytasd, nem fogok ovis vitát folytatni, hogy De igen - de nem. Az, butaság, ennyi.

"Nem sül le a bőr a képedről? Tudod te, hogy mennyit hazudtak azért a kétharmadért? Konkrétan hazugság volt a kampányuk alapja. ha szerinted a hazugsággal szerzett szavazatok a fényes demokrácia alapjai, akkor közéjük vagy való."

Nem hazudtak. ÉN rájuk szavaztam, AZÉRT szavaztam rájuk amit már korábban is tettek, mondtak és amiket vártam tőlük a kampányuk alapján. Már bocsi, de nem te fogod eldönteni, hogy nekem hazudtak-e, mikor te nem rájuk szavaztál én viszont igen. Ha bármit bedobsz akkor elvárom hogy konkrétumot mondj. MIT hazudtak, MIKOR hazudták és KI hazudta. Olyan nincsen, hogy "konkrétan hazugság volt a kampányuk alapja" ez egy nagy semmi. Te vagy az aki hazudik - nem más. Amúgy hulla mindegy hogy mivel szerezték meg a szavazatokat. Gyurcsányod maga mondta el 2006-ban hogy hazudtak reggel, éjjel meg este, és mégsem kérdéses számodra, hogy jogosan voltak kormányon.

"Nem, ez azt jelenti, hogy átvertek sok embert, sokat meg megvesztegettek azért, hogy hatalmuk legyen, majd visszaélnek vele."

Hiába beszélsz hülyeséget, az, hogy a parlamentben az össze s képviselő 2/3-a a kormány oldaláról kerül ki és ez elég ahhoz hogy megszavazzanak bármit, pontosan annyit jelent, hogy elegen vannak ahhoz - az emberek akaratából - hogy megszavazzanak egyedül bármit. Csak te nem tudod ezt elfogadni, mert olyan vagy mint egy hisztis óvodás.

"A 49% tudtommal nem többség, talán te jobb matekos vagy. Mellesleg nem unjátok még az MSZP zést meg a Bajnaizást meg a Gyurcsányozást? 2030 ban is ez megy majd? Hogy mit tett Bajnai vagy Gyurcsány?"

A parlamenti szavazatoknál a parlamenti mandátumok számítanak. És bizony a parlamenti mandátumok többsége egyéni mandátum, amit szintén többségében a fidesz-kdnp szerzett meg. Semmi köze ehhez a listás 49%-nak vagy bármi másnak. Megnyerték - övék a mandátum. Ha a dk vagy a jobbik nyerte meg, akkor meg az övék a mandátum, és ha abból lenne több, nem a fidesz-kdnp egyéni győzelmeiből, akkor a 49% ellenére is a dk vagy jobbik lenne most kormányon. de nem így lett.

Tudom, hoyg neked ez fájdalmas, de amennyit az ellenzékiek bénáznak a fidesz-kdnp támogatása annyit nőtt és már 53% körül járnak, szóval már az abszolút szavazói többség is mellettük van. Jelenleg. És bizony mindaddig fogunk gyurcsányozni amíg ti őt és a volt kormányának, kormánypártjainak embereit akarjátok visszahozni a hatalomba. Bármennyire is szeretnél újmúltat kreálni, attól még a jelenlegi ellenzék többsége azokból áll akik a 2002-2010 közötti kormánypártok emberei, támogatói és bizony, velük ugyanazt hoznátok vissza amit gyurcsány meg Bajnai, és még Medgyessy is csinált.

"Meg is jelent más egy s más. Szerinted miért nincs börtönben Mészáros Lőrinc? Egy jogállamban már rég a sitten lenne."

Aha. Szóval itt aza gond, hogy nem tudod mit jelent a jogállam. Akkor magyarázom. Nem a libsi szótár szerint kell értelmezni, hogy jogállam az amikor te kijhelented hogy valakit börtönbe kell zárni majd azt be is zárják, vagyonát elveszik - ez a kommunizmus volt. A jogállam azt jelenti, hogy vannak törvények és akkor zárnak valakit börtönbe, ha megszegte a törvényeket, az rá is bizonyították és a bíróság ezt az ítéletet hozta. Az elvtársaid közül jó páran ezért is csücsültek a böriben jó ideig. Gyurcsányod - igen, megint ő, pedig azért nem, mert a bíróság nem így döntött.

"Talán válaszolni kéne neki és ha a magyar jogállammal semmi baj nincsen, akkor ezt illene bebizonyítani."

Válaszolt neki és be is bizonyították, hogy nincs igaza. Nem egyszer, nem kétszer és nem is tucatszor. Ha százötvenedszerre kérdezik meg tőled, hogy miért ástad el az anyádat, akkor te majd százötvenedszerre is nekiállsz elmagyarázni hogy nem tettél ilyet, mert ott van anyád, mindenki láthatja, hogy nincs elásva? Nem, elküldöd a búsba. Orbán politikus, nem tett ilyet, pedig nem ártott volna.

"Rendben akkor kérlek mond el, hogy a 90 éves nyugdíjas nénit aki retteg Sorostól és a migránsoktól és Fidesz szavazó, ki képviseli ma a parlamentben. Mondj egy nevet. Ki képviseli a nyugdíjas nénit aki retteg a nem létező ellenségétől? Orbán Viktor képviseli őt? Tudod sajnálatos, ha valaki azt hiszi, hogy a politikus akire szavaz őt képviseli."

Most komolyan megint gondolatolvasást vársz tőlem? Nagyon szórakoztató vagy. Bár inkább szánalmas, de vicces. Mond meg konkrétan melyik szavazókörben lakik az a nyugdíjas néni és megmondom neked a nevét aki képviseli. De te is megnézheted nyugodtan, itt a link: [link]

Mindenkit az képvisel akire szavazott - vagy a választás után az, akinek az egyéni körzetében lakik. Nem bonyolult talán egyszer megérted, a választási rendszer bizony így működik.

2020. aug. 12. 13:57
 25/47 anonim ***** válasza:
81%

"Nem hazudtak. ÉN rájuk szavaztam, AZÉRT szavaztam rájuk amit már korábban is tettek, mondtak és amiket vártam tőlük a kampányuk alapján."

Nem én döntöm el. A soros terv bizonyíthatóan nem létezik. Csak a birkák veszik be, a Fidesz kampánya bizonyíthatóan hazugság (Soros terv).

"Válaszolt neki és be is bizonyították, hogy nincs igaza." Mármint ki bizonyította be? Én erről lemaradtam. A Fidesz bizonyíthatóan hazudik, ha te nem veszed észre a te bajod.

"Most komolyan megint gondolatolvasást vársz tőlem? Nagyon szórakoztató vagy. Bár inkább szánalmas, de vicces. Mond meg konkrétan melyik szavazókörben lakik az a nyugdíjas néni és megmondom neked a nevét aki képviseli."

Itt nem nevekről van szó te hülye. Van egy réteg akiket átvert a Fidesz a nemlétező Soros tervvel. Őket ki képviseli. Viszont ha beírod a youtubera, hogy fáj a 99% ban Fideszes falu akik ott élnek, őket ki képviseli. Őket ki képviseli név szerint, ha ennyire ezt akarod.

2020. aug. 12. 14:14
 26/47 Andizsuzsi ***** válasza:

"A jogállam azt jelenti, hogy vannak törvények"

Nem egészen.Törvények mindenhol vannak.

2020. aug. 12. 15:26
 27/47 anonim ***** válasza:

[#13-at írtam]

#23: "Elég naiv aki szerint a Fidesz képviseli a szavazóit. Az, hogy ki kire szavazott és ki kit képvisel az 2 külön dolog. Sajnos ma egy szavazat annyit ér, hogy bejussak a parlamentbe. Nem kell érte képviselni senkit se, hiszen ez demokrácia, engem megszavaztak, ott vagyok és akármit csinálok mondhatom, hogy én őket képviselem, hiszen rám szavaztak, még akkor is mondhatom, ha nem igaz. Tudod te kiket képviselnek? lölö tiborc."

Nekem aztán végképp eszem ágában nincs védeni a Fideszt (olvasd vissza a #13-at), de sajnos ennél sokkal rosszabb a helyzet: nemcsak a Fidesz nem képviseli a szavazóit, mások sem (az egy nagyon szuper világ lenne, amelyben csak egyetlen párt lenne ilyen tökéletlen). Sőt, nemcsak Magyarországon, hanem az egész világon szenved ettől a képviseleti demokrácia: a szavazó csak a választáson kell, utána akár évekig is félre lehet tenni az érdekeit, esetleg kell néhány sajtómunkás, aki hipnotizálja a szavazót, hogy a képviselője mennyire őérte dolgozik. Nyilván még így is jobb a képviseleti demokrácia a diktatúráknál, mert utóbbiban a társadalom nagy részének a világon semmi hatása nincs a közéletre.

Talán egy ponton érdemes lesz majd elgondolkodni azon, hogy a képviseleti demokrácia helyett általános, közvetlen demokráciát működtessünk. Történelmileg a képviseletet az indokolta, hogy nem utazhatott el az ország egész népe (illetve feudális rendszerekben az ország egész nemessége) az országgyűlésbe, hogy ott a hangját hallassa, hanem megbízottakat küldött. A modern kommunikációs eszközöknek hála azonban már az se okozna nehézséget, hogy minden egyes országgyűlés elé szavazásra kerülő ügyről parlamenti szavazás helyett népszavazás döntsön. Nyilván egy csomó technikai problémát át kellene hidalni, biztonsági réseket megbízhatóan le kellene zárni stb. Szóval ez nem egy egyszerű dolog, de talán el lehetne vele érni egy a társadalom érdekeit jobban szem előtt tartó politikai berendezkedést (ahogyan a képviseleti demokrácia is komoly előrelépés volt az önkényuralmi rendszerekhez képest).

2020. aug. 12. 15:27
 28/47 anonim ***** válasza:

[#13-at, #27-et írtam]

#24: "A jogállam azt jelenti, hogy vannak törvények és akkor zárnak valakit börtönbe, ha megszegte a törvényeket, az rá is bizonyították és a bíróság ezt az ítéletet hozta."

- Ez valóban része a jogállamnak, és ezt a kritériumot Magyarország simán teljesíti, senkivel szemben nem alkalmazunk például statáriális eljárást. Azonban a jogállam ennél többről is szól. A bíróságoktól nem messze menve, például abban a tekintetben, hogy ki ellen indul nyomozás. És ebben nagyon súlyos restanciái vannak a jelenlegi rendszernek. Ha én tenném rá a kezem uniós milliárdokra, a főügyész nem állítaná le az ellenem folyó nyomozást "bűncselekmény hiányában". A miniszterelnök veje esetében ezt megteszi (most nem arról a vejéről beszélek a miniszterelnöknek, akit gyerekkorom óta ismerek, kedves srácnak tartok, a családok jóban vannak, stb.:), hanem a másikról, aki az ország egyik leggazdagabb vállalkozójává nősülte, izé, nőtte ki magát, és hát akit, hmmm, nem tartok kedves srácnak, tolvajnak annál inkább).

2020. aug. 12. 15:41
 29/47 anonim ***** válasza:
Huszonnégyes továbbra sem tudom, hogy ki képviseli azt a réteget, akik rettegnek a migránsoktól és ezért szavaznak a Fideszre, holott sosem láttak.
2020. aug. 12. 16:02
 30/47 anonim ***** válasza:
60%

"Aha. Szóval itt aza gond, hogy nem tudod mit jelent a jogállam. Akkor magyarázom. Nem a libsi szótár szerint kell értelmezni, hogy jogállam az amikor te kijhelented hogy valakit börtönbe kell zárni majd azt be is zárják, vagyonát elveszik - ez a kommunizmus volt. A jogállam azt jelenti, hogy vannak törvények és akkor zárnak valakit börtönbe, ha megszegte a törvényeket, az rá is bizonyították és a bíróság ezt az ítéletet hozta. Az elvtársaid közül jó páran ezért is csücsültek a böriben jó ideig. Gyurcsányod - igen, megint ő, pedig azért nem, mert a bíróság nem így döntött."

Fideszes droid. Milyen Gyurcsányodról beszélsz? Én sose szavaztam rá. Ti ilyen 2 bitesek vagytok vagy Fideszes vagy Gyurácsnyista mi? Az a baj, hogy ha az ügyészség élén katona áll, akkor azt zárják börtönbe akit ő akar. Nem azért bűnöző Lőrinced mert én azt mondom, hanem mert ellopta a te adódat is. Független ügyészség lenne, már rég bezárták volna. Ti birkák, meg a jogállammal jöttök. Magyarországon külön kegyben részesül aki Fideszes, ez jogállam. Régen én se szerettem a Fideszesek birkázását de sajnos te is az vagy. Aki szerint hazudik a Fidesz az rögtön Gyurcsányod mi? Ennyit tudtok. És ti jöttök a jogállammal. Birka nép.

2020. aug. 12. 16:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!