Miért nem szeretnek a Fidesz szavazók politikáról beszélgetni személyesen?
Biztos van, akinek más tapasztalata van, de nekem ez. Bármikor amikor Fideszes baráttal, ismerőssel beszélgetek személyesen, akkor, az elején mindig jól megy a beszélgetés, amíg csak elméleti és ideologikus témákról van szó. De amint bejönnek a konkrét tények, adatok és bizonyítani kellene valamit pl. számokkal, adatokkal, cikkekkel akkor megálló a tudomány és rövid időn belül ideges vagy feszült lesz az illető és, kéri hogy hagyjuk a témát.
Jó példa erre, amikor felvetették ismerőseim, hogy az ellenzék el akarja törölni a babavaro hitelt és egyéb nemrég behozott családokkal kapcsolatos intézkedéseket. Kérdeztem, hogy ezt honnan veszik, de nem tudtak konkrét választ adni. Nem mutattak cikket, interjút stb. ami alátámasztaná az állításukat. Csak idegesen hajtogattaák, hogy ez az ellenzék terve. Amikor ismét kértem, hogy mondjak el hol volt ez mert én is kíváncsi vagyok rá, akkor azt mondták, hogy inkább hagyjuk a témát. Nem értem miért nem képesek kiallni valami mellett, amit állítanak?
Először is mindenkinek köszönöm a válaszokat.
1esre reagálva: de pont hogy az ellenzéki szavazók szívesen beszélgetnek, érvelnek. Engem is mindig érdekelnek a Fideszesek érvei. Nekem még problémám nem akadt ellenzékivel, hogy ne akarna a politikáról beszélni.
2es, 4es: de ha a másik hülyeséget mond akkor cáfolják meg. Amúgy meg a politikáról beszélni nem hülyeség és nem is felesleges. Az emberek életéről, jövőjéről, százmilliardokról van szó, ennek pont, hogy nagy relevanciája van. Ha az emberek beszélgetnek erről, akkor látják a másik álláspontját és jkbb döntést tudnak hozni következő alkalommal, akármilyen pártállásúak.
5ös: köszönöm, tökéletes jellemzés, erre nem is gondoltam.
"de pont hogy az ellenzéki szavazók szívesen beszélgetnek, érvelnek"
Helyesbítve, van ilyen ellenzéki szavazó is. Ahogy van ilyen Fideszes szavazó is. Ahogy van olyan ellenzéki is, aki nem tud mit érvelni, mert csak érzelmi alapon szavaz. Ahogy van ilyen Fidesz szavazó is.
Lehetséges, az intelligensebb fideszesek közé tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!