Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem szeretnek a Fidesz...

Miért nem szeretnek a Fidesz szavazók politikáról beszélgetni személyesen?

Figyelt kérdés

Biztos van, akinek más tapasztalata van, de nekem ez. Bármikor amikor Fideszes baráttal, ismerőssel beszélgetek személyesen, akkor, az elején mindig jól megy a beszélgetés, amíg csak elméleti és ideologikus témákról van szó. De amint bejönnek a konkrét tények, adatok és bizonyítani kellene valamit pl. számokkal, adatokkal, cikkekkel akkor megálló a tudomány és rövid időn belül ideges vagy feszült lesz az illető és, kéri hogy hagyjuk a témát.

Jó példa erre, amikor felvetették ismerőseim, hogy az ellenzék el akarja törölni a babavaro hitelt és egyéb nemrég behozott családokkal kapcsolatos intézkedéseket. Kérdeztem, hogy ezt honnan veszik, de nem tudtak konkrét választ adni. Nem mutattak cikket, interjút stb. ami alátámasztaná az állításukat. Csak idegesen hajtogattaák, hogy ez az ellenzék terve. Amikor ismét kértem, hogy mondjak el hol volt ez mert én is kíváncsi vagyok rá, akkor azt mondták, hogy inkább hagyjuk a témát. Nem értem miért nem képesek kiallni valami mellett, amit állítanak?

2020. aug. 11. 12:00
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
74%
Pont ugyanazért mint a nem Fidesz szavazók is.
2020. aug. 11. 12:14
 2/24 anonim ***** válasza:
30%

"Miért nem szeretnek a Fidesz szavazók politikáról beszélgetni személyesen?"

Mert nem szeretjuk hallgatni masok hulyesegeit.

2020. aug. 11. 12:15
 3/24 anonim ***** válasza:
44%

"Mert nem szeretjuk hallgatni masok hulyesegeit."

Csak a sajátjaitokat. :)

2020. aug. 11. 12:17
 4/24 anonim ***** válasza:
26%
Fidesz szavazok megbiztak a partot, hogy kormanyozza az orszagot ... nincs errol mit a tovabbiakban beszelgetni ... majd 2020-ban ujra odateszi az x-et ... es megint a kprmanyra bizza a dolgokat, nem pedig beszelget ossze-vissza foloslegesen.
2020. aug. 11. 12:19
 5/24 anonim ***** válasza:
35%

A fideszesek nem értelmi, hanem érzelmi alapon hoznak döntést, őket abszolúte nem zavarja az, hogy a Fidesz 11 éve nem ígér nekik semmit, nem írnak programot utoljára a 2009-es Ep választásokra volt, azóta nincsen, azóta ők -bárhogy is erőlködnek, hogy kimagyarázzál- csak és kizárólag azért szavaznak a Fideszre, mert az érzelmeik ezt diktálják, nem az értelmük.

Én rengeteg fideszes hitvilágát kaptam már szét úgy IRL mint ilyen netes politikai fórumokon. Egy pont után meg szokott náluk állni a tudomány, rádöbbennek, hogy nincs igazuk, viszont ezt nem hajlandóak beismerni, és érzelmi alapon nekiállnak vagdalkozni. Mit gondolsz miért nyáladzanak, meg járnak örömtáncot, ha egy úgymond "libsi" intézmény elbukik, vagy fölvásárolják? Mert tudják, hogy vitában, ész érvekkel sosem győzték volna le őket, erővel megy csak a dolog. ugyanezt látod politikai vitákban egy fideszes szembesítve a tényekkel gyenge, a végén valósággal sír, és hisztizik, de ha falkában vannak olyanok mint a hiénák, nagy szájúak, őrjöngenek, tépik szét aki velük szembeáll. (és itt most nem a hiénákat akarom bántani)

Alapvetően ha belegondolsz ahhoz, hogy véleményed legyen, hogy gondolkodj ergo hogy a szemükben libsi légy ahhoz kell egyfajta bátorság, önállóság horribile dictu szabadság. Nekik ez nem kell, nekik a csorda kell, akikkel együtt lehet vonyítani, van a falkavezér ők azt követik, annak van igaza, minden más másodlagos.

Tudod volt itt egy magát vegyészmérnöknek, meg tanárnak mondó fideszes válaszoló, ő volt az, aki ennek mondhatni a megtestesülése volt, ő írta magáról, hogy "én rossz vezető vagyok, szükségem van az irányításra" ezt egy nem politikai kérdésnél írta, de mennyire jól jellemezte vele a saját politikai világképét, nem igaz?

2020. aug. 11. 12:20
 6/24 anonim ***** válasza:
28%

"Csak a sajátjaitokat. :)"

Tevedsz, azt ti hallgatjatok ... es zavar titeket a kijelento mod. Marpedig 2/3-al nem kell alkudozni.

2020. aug. 11. 12:24
 7/24 anonim ***** válasza:
73%
Hát el kell keserítselek, ez oda vissza működik ugyanúgy, sőt...
2020. aug. 11. 12:25
 8/24 anonim ***** válasza:
67%
Mert a fideszt nem lehet megmagyarázni, pláne logikusan érvelni mellette. Abban hinni kell.
2020. aug. 11. 12:26
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy "élmény" lehet veled leülni beszélgetni.
2020. aug. 11. 12:28
 10/24 anonim ***** válasza:
70%
Nem kell benne hinni, hihetsz a sajat szemednek is ... Fifeszre csak szavazni kell, a tobbi az o dolguk :)
2020. aug. 11. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!