Miért nem tudunk kultúráltan beszélgetni a politikáról?
Azert mert mindket/mindharom oldalnak megvan a maga axiomarendszere es ez osszeegyeztethetetlen.
Vitazni akkor lehet, ha kozos axiomakrol indulsz el valakivel.
Nade amig egy balosnak axioma az pl hogy a fidesz alatt nincs jogallam, egy jobbosnak axioma az, hogy baloldali politika csakis nemzetronto lehet, esatobbi, addig nincs ertelmes vita: mivel az ugy kezdodik hogy lefektetitek a kozos axiomarendszert.
Namost ha a masik ugy kezdi hogy induljunk ki abbol (tehat semmi erveles csak ezt igy fogadd el kiindulopontnak) hogy OV diktator es a fidesz alatt nincs jogallam, akkor erre a fideszes nyilvan ugy valaszol hogy menjanyadba.
kedves kérdező!
az előttem kommentelők tök igazakat írtak
nekem csak egy-két kiegészítésem van
még az itt kommentelők legtöbbje is apolitikus, pontosabban nem követi a közéletet, maximum csak egy számára szimpatikus oldalát, ebből fakad, hogy közéleti vakságban szenved, nincsen fogalma az őt körülvevő világról, ezért nincs is saját véleménye és saját elvárása sem a közélettől
a fröcsögők ráadásul protest szavazók, én például állítom, hogy ebben az országban egy darab fideszes sincs, csak a bukott baloldal elleni szavazók, hogy egy darab jobbikos szavazó sincs, csak anticigány szavazók (bocsánat, én még olyan jobbikossal nem találkoztam aki ne a cigányokat látná az ország fő problémájának), és nincs egy összefogás szavazó sem, csak anti-orbán-simicska rezsim szavazó
továbbá a fenti két dolog miatt az itt fröcsögők abban a felfordult állapotban vannak, hogy ők képviselik a pártjukat, pedig eredetileg pont fordítva kéne, de nem, ők védik az ellennel szemben, pedig basszus nem érti meg, hogy egy országban élünk, egy nemzet van, nincs fideszes meg mszp-s, egy magyarság van, és ráadásul ugyanazt akarjuk, a haza javát, a nemzet javát, de az itt kommentelők azt hiszik, hogy a fideszes egy maffiát akar hatalmon, hogy az mszp-s utálja a nemzetét, stb., stb.
ez itt a gond
Az tényleg baj, amit fentebb irt valaki, hogy az emberek azt se tudják kikre szavaznak, látnak valamit a tévében, és teszik is az ikszet, sőt a saját rokonaikkal és barátaikkal is összevesznek miatta :(
Amerikában a republikánus kormányzó, bizonyos Schwarzenegger egy demokrata, ráadásul Kennedy leszármazott nőt vett el, hol lenne ez itthon elképzelhető? Orbán megkéri Szili Katalin kezét mondjuk? :D
Álljanak itt ezek az általánosítások:
jobbikosok: véresszájú, aluliskolázottt taplóparasztok, Volnerrel neg a trombitabuta Novákkal az élen, valójában nem is a magyar átlagember érdekeit képviselik amióta '10-ben bekerültek a parlamentbe
MSZP: 8 évig lopták a pénzünk, az élő húst is leszopogatták a csontjainkról, ha valaha is visszakerülnének, maga az Armageddon jönne el
Fidesz: Orbánisztánt hoznak létre a 2/3-asjukkal szép fokozatosan, ha hatalmon hagyjuk őket, úgy bebetonozzák az érdekeiket, hogy a következő 12-20 év meghatározó politikai ereje lesz, és lassan a fideszes rokonoké (Vitézy "dumbó" Dávidka) lesz minden, ami pénzben mérhető, kifejezhető.
Na EZÉRT nem lehet vitatkozni politika témában, sajnos mindennek, amit leírtam, komoly valóságalapja van.... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!