Budapest új vezetésének miért ellensége az autós társadalom?
#10 Pontosan azt írtam le amit te is - ezt szavazták meg a budapestiek, és ennek ez a következménye.
Az agglomerációban élők pontosan ugyanúgy bejártak 1 évvel ezelőtt is, tehát aki karácsonyékra szavazott az ugyanazt a helyzetet kapta meg most is. A valódi dugókat pedig nem ezek az emberek okozzák - hanem Budapest közlekedése. Karácsonynak és a támogatóinak egy évtizede lett volna arra, hogy közbenjárjon a velük szimpatizáló szervezeteknél és elérjék pl. a budai körgyűrű építésének elindulását. Mert egy évtizede az ottani terveket hol egyik, hol másik ilyen szervezet akasztja meg.
Ahogyan a dél-budai nagy kórház építésének megakadályozásával - amiért szintén Karácsony, meg az adott kerületi polgármester a felelős, aki vele egy platformon indult - a dél-budai agglomerációból keresztbe menő forgalmat lehetett volna csökkenteni, mert most mindenkinek az észak-Budán levő János kórházba és a pesti intézményekbe kell bejárnia.
"Karácsonynak és a támogatóinak egy évtizede lett volna arra, hogy közbenjárjon a velük szimpatizáló szervezeteknél és elérjék pl. a budai körgyűrű építésének elindulását. Mert egy évtizede az ottani terveket hol egyik, hol másik ilyen szervezet akasztja meg."
Szerintem elég meredek, hogy ezért is Karácsonyt akarod előhúzni a kalapból, mint felelős, de te tudod.
#12 Nem tettem ilyet. Te hoztad be az agglomeráció kérdését a vitába, mintha az lenne felelős a budapesti közlekedés problémáiért.
Az agglomerációból beáramlást pedig éppen a körgyűrűvel lehetne csökkenteni, ahogy az áthaladó forgalmat is.
A budai M0 szakasznál pedig tény, hogy a különféle környezetvédő szervezetek akasztják meg rendre a folyamatot. Karácsony éppen a nagyonzöld programjával nyerte meg a szavazói egy részét, ahogy az autósokkal szembeni intézkedések egyik indoklása is ez a környezetvédelmi szöveg.
Tényleg nem érted hogy egy ilyennel kampányoló pártnak, pártok szövetségének akkor alapvető felelőssége lenne, hogy ezekkel a szervezetekkel zöldágra vergődjenek, hogy a körgyűrű végre megépülhessen?
Karácsony és a többi most megválasztott ellenzéki nem az ősszel kezdték a budapesti városi politikusi munkájukat. Miért nem tettek a megegyezésért eddig semmit?
#15 Igen, igazad van.
De Karácsonyék melyik intézkedése az szerinted ami javított ezen a helyzeten? Mert nekem úgy tűnik, hogy éppen rontottak rajta pl. a sebességkorlátozással. Az autók hatásfoka romlik alacsony sebességnél, mert nem erre lettek gyártva, hogy 30-cal menjenek. Ilyenkor az üzemanyag égése is rosszabb és több a szennyezőanyag - ráadásul tovább eresztik ki, hiszen több időbe telik míg eljutnak A-ból B-be.
16:
"az üzemanyag égése is rosszabb" ... ezt a sületlenséget honnan veszed? :D
18
bullshit, és az is, hogy vegyészmérnök vagy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!