Kíváncsiak lennétek egy Orbán vs. Gyurcsány vitára?
Szerintem olvasd el még egyszer a 16, 17-et.
Taktikai okokból nem áll ki!!!
Hiába írod hogy érted, ha az írásodból kiderül, hogy nem!
Durván leegyszerűsítve:
Képzeld el, hogy van egy alkoholista beteges hazudozzó, akiről mindenkinek rossz véleménye van. Kígyót békát kiabál rád.
Egyszerűen elengede a füled mellett. Ha leállsz vele vitatkozni, azt a benyomást kellted másokban, hogy te is egy "ilyen" alak vagy.
Nincs olyan törvény, hogy köteles vagy leállni vitatkozni bárkivel!
Kicsit gyenge a DKs felfogoképpesség.
Miért nem csodálkozok?
22 - elég silány az érvelésed!
Bár valóban kocsmai hanglat van a Parlamentben, de a választásokat az Alaptörvény írja elő.
Az ott induló pártok ugyanolyan joggal állíthatnak miniszterelnök jelöltet mint amilyen jogon Orbán is elindulhat!
Orbán nem akkora morális etalon, hogy megengedhesse magának mások minősítését, lenézését!
Gyáva kiállni, mert még a nyomoronc Gyurcsány is feldugta a legutóbbi vita alkalmával...
Ezt nagyon "eltaktikázta" a vezíred...:)
"22 - elég silány az érvelésed!"
Mindent megtettem, hogy leredukáljam a DKs felfogó kapacitáshoz.
Isten latja lelkem!
A "gyávaság" egy szubjektív vélemény, önkényessen ráhuzható emberre vagy szituációra.
A stratégia, taktika, politikai számítás egy racionális döntés. Érzelmektől, ideáktól mentes akkár.
Ha a vezéred se érti, nem hohy te. Ezért tart ott ahhol van.
A politika szemét dombján.
(Nem kínaiul beszéltem.)
#29: A miniszterelnök-jelölt, ha jól tudom, a választások idején nem egy formális kategória. A pártok általában nyilvánosan is megnevezik, hogy ők kit jelölnének miniszterelnöknek, de ez nem egy hivatalos dolog. Mivel nem hivatalos, nem lehet ez alapján kötelezni senkit a vitatkozásra. [Ha kötelező lenne a miniszterelnök-jelölteknek a választás előtt vitázni, de valamelyik (Orbán, Gyurcsány, akármelyik) taktikai okokból nem akarna, akkor a pártja csak annyit mondana, hogy "az adott személy inkább mégse miniszterelnök-jelölt, még bizonytalanok vagyunk, majd átgondoljuk, de erre elég visszatérni a választások után".]
Mellesleg Amerikában, ahol az elnökök jelölése egy sokkal formálisabb valami, még ott sem alkotmányos kötelezettség vitázni más jelöltekkel. Megszokásból szokták a két nagy párt jelöltjei, általában csak egymással, és ha valamelyik bármilyen okból nem akar, akkor nem kötelezik rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!