Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kíváncsiak lennétek egy Orbán...

Kíváncsiak lennétek egy Orbán vs. Gyurcsány vitára?

Figyelt kérdés
Engem érdekelne. Szívesen megnézném ahogy Gyurcsány megint felmossa Orbánnal a padlót, mint ahogyan azt 2005-ben és 2006-ban is tette.

2020. aug. 1. 23:11
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
39%
Csak akkor ha bezárjuk mindkettőt egy ketrecbe, és egymás közt lerendezhetik.
2020. aug. 2. 01:20
 12/59 anonim ***** válasza:
45%

Biztosan nem azért nem akar Orbán vitatkozni, mert a multkor is végig hazudta Feri az egészet https://www.youtube.com/watch?v=D9VFIG6NO68&feature=youtu.be

Komolyan érdekel,ha perma ilyen hazugságokkal jönne elő Feri mit lehetne válaszolni rá konzervatívan https://www.youtube.com/watch?v=UHDK92EzvB4

2020. aug. 2. 01:49
 13/59 anonim ***** válasza:
58%

Vitákra kíváncsi lennék de értelmiségiekkel

Pl Puzsér vagy Schiffer ellen akárki a jelenlegi Parlamentből

2020. aug. 2. 05:08
 14/59 anonim ***** válasza:
79%

Miért pont Gyurcsánnyal?

Akkor már legyen valami értelme.

Puzsér vagy Schiffer jó választás lenne szerintem is.

2020. aug. 2. 06:57
 15/59 anonim ***** válasza:
86%

kérdés: A legkevésbé sem. Borzasztóan alacsony színvonalon van most Magyarországon a politikai vitakultúra, a magasabb szinteken is. Nyilván soha nem volt realitása annak, hogy a "kocsmai" színvonal felnő a "parlamentihez", de hogy le is tudja húzni, arra szerintem húsz éve kevesen fogadtak volna, mégis ez történik. Nem véletlen a rengeteg parlamenti botrány. Ezt egyébként mindkét fél (kormánypártok és ellenzék) elismeri, rossznak is tartja, de mindkettő a másikat tartja ezért a fő felelősnek, ő maga változtatni nem hajlandó.

Ennek megfelelően el sem bírom képzelni, hogy Orbán és Gyurcsány értelmesen vitatkozzon bármiről is. Szidnák egymást, mondanák a rögeszméiket, mindkettőnek hinne a saját tábora. Ezt vita nélkül is meg tudják csinálni.

A züllésnek egyébként folyamata volt: már a 2006-os vitájukban is stopperrel kellett mérni, hogy mindkettő másodpercre ugyanannyit tudjon beszélni. Gondolom, abban mindenki egyetért, hogy civilizált emberek esetében erre semmi szükség nem lenne (összevetésképp: 2002-ben az Orbán-Medgyessy vita még egy párbeszéd volt).

2020. aug. 2. 07:10
 16/59 anonim ***** válasza:
77%

#7: Orbán "gyávasága" egy sztenderd balos félreértése annak, hogy miért nincs vita - illetve ez általában kombinálódik azzal, hogy "a 2006-os vita óta fél Gyurcsánytól".

Orbánról sok mindent el lehetne mondani, de azt nem, hogy gyáva lenne, vagy hogy a korábbi kudarcok elrettentenék bármitől is (ha Merkellel nem úgy sikerül egy vitája, ahogy szeretné, akkor is ugyanúgy beleáll a következőbe). Annak, hogy kerüli a vitát, stratégiai és taktikai oka is van.

A stratégiai ok az, hogy a Fidesz előnyére válik, hogy egy felaprózódott ellenzékkel versenyez. Csak meg kell nézni a legutóbbi választási eredményt: körülbelül az ország fele szavazott a kormánypártokra, a másik fele az ellenzékre (sőt, az ellenzékre még egy kicsit több is, mint a kormánypártokra); azonban mivel az ellenzék nem volt egységes, a Fidesz ebből a fej fej melletti versenyből óriási parlamenti többséget nyert. Ha Orbán leülne vitázni egy konkrét X ellenzéki vezetővel (X lehet akárki: Gyurcsány, Jakab, Karácsony, stb.), azzal csak kijelölné a fő ellenfelét. És onnantól kezdve sokkal kevésbé számítana, hogy Gyurcsány, Jakab, Karácsony össze tudnak-e fogni, meg tudnak-e állapodni: az ellenzéki szavazók tudnák, hogy X-et kell támogatniuk. Orbán önmaga is sokkal dörzsöltebb annál, hogy egy ekkora stratégiai hibát elkövessen, ráadásul komplett tanácsadói csapat dolgozik mögötte, akik, ha egy vita eszébe is jutna, lebeszélnék róla.

A taktikai ok pedig az, hogy egy ilyen vitán nem tudna nyerni semmit. A Fidesz utcahosszal van a DK előtt (megint bármelyik ellenzéki pártra igaz ez). Egy jól sikerült, győztes vitával se tudná a politikai fölényét növelni. Egy rosszul sikerült, vesztes vitával viszont csökkenhet a politikai fölénye. [Távoli analógia: a sakkvilágbajnok se ül le velem sakkozni egy olyan partira, amiben ő a világbajnoki címét kockáztatná, én meg az általános iskolás oklevelemet. Nem azért, mert fél tőlem, hanem mert semmi olyat nem tudna nyerni, ami számára értékes.]

Egyébként ezért az egészért hibáztatni se tudom Orbánt, minden politikus így gondolkodik. Gyurcsány is csak olyan vitákba megy bele, amik az érdekeit szolgálják, amiktől remélhet valamit (ő se vitázik a Mi Hazánk cserháthalápi polgármesterével).

2020. aug. 2. 07:40
 17/59 anonim ***** válasza:
16%

Lehet mentegetni Orbánt így is, úgy is - a tény viszont az, hogy amióta Ferkó lemosta a színről, azóta senkivel nem mert kiállni vitázni!

Többen kihívták miniszterelnök-jelölti vitára, mindig gyáván megfutamodott!

Vona is eltakarította volna, mert Orbán nem egy stilisztikai világbajnok - hogy finom legyek!

Azért az milyen "mélymagyar", hogy érv ként a Parlamentben ilyet válaszol: "Boldog Karácsonyt"...

Hehehe: most aztán megkapta amit másnak kívánt - igaz Karácsony Gergely formájában:)))!

2020. aug. 2. 08:44
 18/59 anonim ***** válasza:
36%
olyan vita kéne, amit sokan néznének és ha valaki olyan dolgot mond aminek nincs értelme, akkor az erősen negatív irányba viszi el őt. Akkor egy boldog karácsonytal csak magát szívatná. Sajnos a parlamentben bármit lehet ha OV a neved és ott ezért lehet boldog karácsonyt kívánni, hiszen a semjén meg a sziszi megtapsolná azt is ha OV kakilna.
2020. aug. 2. 10:02
 19/59 anonim ***** válasza:
83%

#17: Amit #16-ban írtam, nem Orbán mentegetése. Azért nem vitázik, mert nem áll érdekében. Ennek semmi köze ahhoz, hogy mi történt 2006-ban, vagy hogy hányan hívták ki azóta, vagy hogy Vona eltakarította volna-e.

Orbán gimnazista korában kiszes főmufti volt, a rendszerváltáskor liberális, utána polgári-konzervatív, ma nacionalista. Szerintem te se hiszed őszintén, hogy a legkevésbé is befolyásolja, mi történt a múltban - az számít neki, miből tud politikailag profitálni, és azért nem vitázik nála két ligával lejjebb játszókkal, mert abból nem. És a két ligával lejjebb játszás alatt nem azt értem, hogy Gyurcsány vagy Vona ne ütnék meg azt a szintet intellektuális vagy retorikai képességek terén, ami egy Orbánnal való vitához kellene (szerintem nagyon is megütik). A jelenlegi politikai felállásra értem, amiben a Fideszre a fél ország leszavaz, a DK pedig 10% körül, ha lehet.

2020. aug. 2. 11:41
 20/59 anonim ***** válasza:
4%

19 - értele, és megértelek amit írtál!

Annyiban vitatkoznék, hogy választások előtt minden párt állíthat miniszterelnök-jelöltet. És a legtöbbje állít is.

Innentől kezdve az aktuális miniszterelnök is "csak" jelölt, és semmivel nem több mint a többi párt jelöltjei! Neki is kutya kötelessége kiállni a nyilvános vitákra, vagy ha fél, akkor ne lehessen miniszterelnök-jelölt sem!

Így senki sem lehet(ne) második ligás!

Az nem érv, hogy "úgyis a Fidesz fog nyerni", mert ez csak arra jó érv, hogy "naugye hogy elcsalják a választásokat, mert előre minden le van zsírozva...!" - és ez így igaz.

17-es voltam

2020. aug. 2. 15:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!