Ellenzékiek miért nem tudják elismerni az Orbánkormány érdemeit amellett, hogy utálják a Fideszt?
Pl. most az EU-s csúcson Orbán +3 mrd forintot harcolt ki Magyarországnak, ami tudom, hogy nem egy világsiker, szó sincs erről, de ott az ellenpélda, Klaus Johanis, román államfő, aki végig állt ott, mint a fax a lakodalomban, meg se szólalt, lehet azt se tudta hol van, és hazajött, majd elmondta, hogy 80 mrd-t hozott haza....
Az ilyen érdemeket (amikor valamit jól csinálnak, még 1001 példát fel lehetne hozni), miért nem lehet kiemelni, mint ELVÁRÁST az ellenzék felé?
"két millió magyar állampolgár szavazásokon egyértelműen csak azért megy el szavazni"
Azt is tedd hozzá, hogy ebből másfél más államnak is polgára, ott él és adózik és tőle nem tud a fidesz lopni. Én is szívesen megszavazom hogy Németországban ki legyen a kormányfő tudom, hogy utána velem nem tud kiba szni, maximum az ott élőkkel.
Kedves jobbos kommentelők, talán megértitek a hasonlatot...Moldova Györgytől kölcsonvéve...
"Képzeljetek el egy gyönyörűen megterített asztalt, rajta rengeteg finomsággal, amit csak eltudtok képzelni...s az asztal közepén egy kis tányèrban egy adag sz@r szervírozva...
Lenne kedvetek odaülni az asztalhoz vacsorázni?"
Orbán sok jó dolgot csinált ez tény, de rengeteg tányérnyi sz@rt szervírozott még mellé...
#21: Ezt az adózás-szavazás dolgot sohasem tartottam jogos ellenérvnek. Magyarországon is él egy csomó ember, aki nem adózik és szavazati joga van. Ilyen az összes idős, aki a nyugdíj mellett már nem dolgozik. Ilyen az összes 18-at betöltött, aki mondjuk az egyetem mellett még nem dolgozik. Ilyen az összes tartósan munkanélküli, segélyen élő, stb. Ennélfogva a határon túli magyarok esetében sem gondolom logikusnak a "nem itt adózik, ne ide szavazzon" belekeverését.
A "nem itt él" pedig egy komplex dolog. Földrajzilag tényleg nem, de történelmi sajátosság, hogy milliószám élnek magyar emberek a környező országokban. Az nem ellenérv, hogy az X, Y országok esetében nincs ilyen jellegű szavazati jog, mert sok esetben az X, Y országoknak nincs jelentős határon túli kisebbsége. De még eggyel továbbmennék ennél is. A határon túl élő magyarok esetében a politikai képviselet csak részben megoldott, főként olyan országokban, ahol nacionalista erők rendszeresen belőlük faragnak ellenséget, illetve rendszeresen negatívan diszkriminálják őket. És sajnos ez igaz kisebb mértékben Szlovákiára és Romániára, fokozottabban Szerbiára, pláne Ukrajnára. Tehát az ott élő magyaroknak kicsit politikai-képviselet-hiánypótlás is. (Az más kérdés, hogy nem mennek vele túl sokra szegények, tehát a probléma nagyobb része megmarad.)
Az adózás-szavazás vonalra visszatérve. Lehetne persze, és bizonyos értelemben logikus is lenne adózáshoz kötni a szavazati jogot (úgymond "az mondja meg, mire menjen el a pénz, aki összeadta"), de én ezt nem tartom helyesnek.
#22: :) Hát igen.
Mondjuk annak is van ironikus értéke, hogy ezt éppen az a Moldova György mondja, aki kb. szerelmes Kádárba. Pedig Kádár alatt az orbáninál lényegesen kisebb volt a jólét, és több a mellé szervírozott sz*r.
27-es, mint az előbb is írtam ezt Moldova jóval az Orban korszak előtt írta, csak én hoztam hasonlatként a jelenlegi helyzet kapcsán...
Moldova 40 éve is kommunista volt, meg 30 éve is, meg 10 éve is...
Ellentétben másokkal, akik voltak kommunisták, liberálisok...most meg keresztények...
Melyik stílus a gerincesebb...? Aki egy életen át ragaszkodik az elveihez vagy aki gyakrabban váltja azokat, mint más az alsóneműjét?
Az nem érdem, hogy miután az elmúlt EU-s költségvetési szakasz 7 èvèben kb. mi kaptuk a legtöbb pénzt a régióban, annyit sem sikerült elérni, hogy ne legyünk rászorulva erre a 3 milliárd forintra - pláne, hogy a kormány a pesti elkerülőn ennyi pénzből 3 km-nyi(!) autópályát építtetett meg.
Ez akkor most milyen szempontból érdem?
28# előttem ne fényezd Moldova Györgyöt, mert teljesen reménytelen.... Ő egy vérkomcsi, az egyik legrosszabb fajta!
Tudom persze, a Fidesz liberális volt, most meg már nemzeti-konzervatív, bla- bla- bla!! Nyilvánvalóan te is ugyanúgy gondolkodtál 20 évesen, mint majd 40 vagy éppen 50 évesen fogsz????
Ugye nem, ráadásul a politikai környezet is folyamatosan változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!