Ellenzékiek miért nem tudják elismerni az Orbánkormány érdemeit amellett, hogy utálják a Fideszt?
Pl. most az EU-s csúcson Orbán +3 mrd forintot harcolt ki Magyarországnak, ami tudom, hogy nem egy világsiker, szó sincs erről, de ott az ellenpélda, Klaus Johanis, román államfő, aki végig állt ott, mint a fax a lakodalomban, meg se szólalt, lehet azt se tudta hol van, és hazajött, majd elmondta, hogy 80 mrd-t hozott haza....
Az ilyen érdemeket (amikor valamit jól csinálnak, még 1001 példát fel lehetne hozni), miért nem lehet kiemelni, mint ELVÁRÁST az ellenzék felé?
Dicsérje az, akinek jut a 3Mrd Euroból, nekünk elég az, hogy mi fizetjük vissza.
Ezek alapján, aki közpénzből lop, minket lop meg, tehát ki az a bolond, aki azt a tolvajt dícséri, aki tőle lop?
Az a baj, hogy elég kevés olyan dolog van amit el lehetne ismerni.
Attól hogy a kormány fényezi magát egy cselekedete miatt nem biztos, hogy az jó az állampolgárok többségének.
Lehet, hogy te úgy gondolod, hogy hasznos 3 milliárdot elkölteni egy vadászati kiállításra állami pénzből és tapsikolsz hogy milyen jó ötlet, én inkább kórházakat újítanák fel ebből a pénzből.
9# persze két millió magyar állampolgár szavazásokon egyértelműen csak azért megy el szavazni ugyebár, hogy kiélhesse azon imádatát, hogy a Fidesz lopni tudjon???😂😂😂 Ti tényleg nem vagytok normálisak, ezt gondoljátok magyarok többségéről! Ti nem tudom milyen pártokra szavazók milyen nézeteket vallotok?? Tudjuk : Lölő, Orbán fóbia, aFideszlop, diktatúra van, nincs sajtószabadság, stb. Nézzétek már meg milyenek az ellenzéki vezető gazdáitokat, és azok értékrendjét ( soroljam?: Gyurcsány, Szél Bernadett, Szabó Tímea, Hadházy Ákos, Tordai Bence, Kunhalmi Ágnes, Tóth Bertalan, Burány Sándor, Jakab Péter, Bocibárgyú karigeri, stb)
Tudjátok, ha majd lesz nálatok is néhány értelmes ellenzéki párt, és annak néhány értelmes ellenzéki vezetője, akkor, de csak akkor majd elgondolkodik Magyarországon lehet megfelelő számú ember azon, hogy talán ne a Fideszre szavazzon! És akkor most a gazdasági és egyéb eredményekről nem is beszéltünk az elmúlt 10 évben...de addig te nyugodtan fröcsögjetek, a választásokat meg sorban el fogjátok bukni.
Elég sokan vannak ebben az országban akiknek hányingere van mind a fidesztől mind az ellenzéki pártoktól.
Ha én valakire szavazok akkor azzal azt nyilvánítom ki, hogy egyetértek az értékrendjével, azzal ahogy a közös dolgainkat intézi.
Jelenleg nincs ilyen politikai erő magyarországon ezért nem szavazok a legkisebb rosszra, nem megyek el szavazni.
De ha nektek fidesz szavazóknak a kormány által képviselt értékrend megfelel akkor mi sosem fogunk egyetérteni, mert alapvető világnézeti különbségek vannak közöttünk.
3 milliárdot kiharcolt ezt is magának meg az oligarháinak nem a kisembereknek, ezelőtt meg ezermilliárdokat lopott el a közpénzből a haverjaival.
Ezek tudatában mi az ami elismerésre méltó orbán tevékenységében? mert a lopás az bűn és nem elismerésre méltó cselekedet.
kérdező: Hát, először is, nem 3 milliárd forint, hanem 3 milliárd euró (3 milliárd forint szóra se lenne érdemes, központi költségvetés szintjén fillérek, 3 milliárd euró már pénz). És egyébként sokan elismerik, az (ellenzékinek tartott) index például címlapon hozta róla a hírt.
Másrészt szerintem vannak, akik elismerik a teljesítményt. Én például sokkal többet kritizálom a kormányt, tehát ha úgy tetszik, ellenzéki vagyok (bár nem szeretem ezt a skatulyázást), de az utóbbi évekből két nagyobb volumenű dolog, amiről (mindkettőről) többször is elismerően beszéltem: a menekültválságra adott gyors és a körülményekhez képest megfelelő reakció (a határkerítés egy nagyon súlyos problémát oldott meg), illetve a koronavírusra adott gyors és a körülményekhez képest megfelelő reakció (a korlátozó intézkedések sok életet mentettek meg). Én ezeket többször is elmondtam, barátoknak, rokonoknak. És ezek csak a nagyobb ügyek, számtalan kisebb dologban mondtam, hogy "[Orbánnak / a kormánynak / stb.] ebben valószínűleg igaza van".
Ugyanakkor azt gondolom, hogy normális fidesz-szimpatizáns is ilyen. Ki tudja mondani - amellett, hogy szereti Orbán politikáját - hogy pl. ami az MTA-val történt, az helytelen volt (konkrét ígéretet kaptak a kutatóintézetek arra, hogy nem lesznek kiszervezve az MTA alól, aztán a törvénybe mégis más került, mindeközben ment egy nagy horderejű lejáratókampány).
Egyébként ezért nem szeretem a skatulyázást. Ha én kimondom, hogy a kormány a koronavírusnál nagyon észnél volt, az MTA-val szemben pedig tisztességtelen, akkor én most narancsagyú vagyok (elvakult dékás narratíva), vagy hazaáruló (elvakult fideszes narratíva)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!