Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az átlagembernek, aki nem...

Az átlagembernek, aki nem volt nagyravágyó, nem akart vállalkozni stb, összességében jobb életet biztosított a szocializmus, mint a kapitalizmus?

Figyelt kérdés

Nem lett volna ez a nyomás, a társadalmi elvárásoknak való görcsös megfelelési kényszer, kapunyitási pánik, albérlet dilemma, diplomával bérminimum, többkörös állásinterjúk, állandó stresszelés, pszichiáter stb..

Elmentem volna tanulni egy szakmát és leélhettem volna az egész életem a szülőfalumban, egy egyszerű, nyugodt és boldog életem lett volna.

2020. júl. 23. 23:48
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

#10/10

Az államadósság meg 70% felé ment 🙄.

2020. júl. 24. 08:02
 12/32 anonim ***** válasza:
Jobbat!
2020. júl. 24. 08:59
 13/32 anonim ***** válasza:

Igen, anno úgy épültek a házak, hogy aki a vasútnál dolgozott annak vasúti sín volt a gerenda, aki a TSZ-ben az a fűtőolajat lopta vagy bartelozta téglára, stb...

Kérdezd meg kérdező nyugodtan a nagyfatert, hogy honnan bugázta a házépítéshez az anyagokat. Mert nyugodj meg, ez akkoriban "nem volt lopás", teljesen elfogadott volt, hogy mindneki mindent bugázott, hiszen "közös" volt.

2020. júl. 24. 09:20
 14/32 A kérdező kommentje:
És? Attól még felépítették a házat. Mit számít hogy bugázva volt? Én ma nem tudok házat építeni.
2020. júl. 24. 14:02
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

"És? Attól még felépítették a házat. Mit számít hogy bugázva volt? Én ma nem tudok házat építeni."

Miért nem? Mi hiányzik neked a házépítéshez? Nincsenek haverjaid? Nem tudod hol kell venni alapanyagot?

Esetleg a szakemberek? Akkor tanuld ki előbb az adott szakmát, ha már úgy is annyira abban akarsz dolgozni.

2020. júl. 24. 15:26
 16/32 A kérdező kommentje:

Nem, nekem nincsenek barátaim. Meg pénzem sincs.

Miből vegyek alapanyagot meg fizessem szakembereket? Hisz egy 40 éves kockaház is van 15 millió, akkor egy új ház felépítése mennyibe kerülne?

2020. júl. 24. 15:32
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor elszomorítalak, nem bírnál az előző rendszerbe sem építkezni vagyis kisebb eséllyel, mivel vidéken(mi felénk) a baráti társaságok, szomszédok mentek egymásnak segíteni, akik a segédmunkások voltak. Amihez kellett, természetesen szakembert hívtunk, de nem volt külön fizetett ember téglát cipelni, betont keverni, cserepet felvinni a tetőre.
2020. júl. 24. 15:40
 18/32 anonim ***** válasza:
Amúgy ha úgy lenne, ahogyan leírod és adott minden , akkor szerinted hány évesen építed fel a házadat?
2020. júl. 24. 15:46
 19/32 A kérdező kommentje:

Nem tudom. Talán 40 éves koromra?

A mai rendszerben meg életem végéig nyöghetem a lakbért.

2020. júl. 24. 16:34
 20/32 anonim ***** válasza:

"A mai rendszerben meg életem végéig nyöghetem a lakbért."

Ezt hány évesen döntötted el, hogy te neked nem is lesz saját lakásod?

2020. júl. 24. 16:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!