Az átlagembernek, aki nem volt nagyravágyó, nem akart vállalkozni stb, összességében jobb életet biztosított a szocializmus, mint a kapitalizmus?
Nem lett volna ez a nyomás, a társadalmi elvárásoknak való görcsös megfelelési kényszer, kapunyitási pánik, albérlet dilemma, diplomával bérminimum, többkörös állásinterjúk, állandó stresszelés, pszichiáter stb..
Elmentem volna tanulni egy szakmát és leélhettem volna az egész életem a szülőfalumban, egy egyszerű, nyugodt és boldog életem lett volna.
#10/10
Az államadósság meg 70% felé ment 🙄.
Igen, anno úgy épültek a házak, hogy aki a vasútnál dolgozott annak vasúti sín volt a gerenda, aki a TSZ-ben az a fűtőolajat lopta vagy bartelozta téglára, stb...
Kérdezd meg kérdező nyugodtan a nagyfatert, hogy honnan bugázta a házépítéshez az anyagokat. Mert nyugodj meg, ez akkoriban "nem volt lopás", teljesen elfogadott volt, hogy mindneki mindent bugázott, hiszen "közös" volt.
"És? Attól még felépítették a házat. Mit számít hogy bugázva volt? Én ma nem tudok házat építeni."
Miért nem? Mi hiányzik neked a házépítéshez? Nincsenek haverjaid? Nem tudod hol kell venni alapanyagot?
Esetleg a szakemberek? Akkor tanuld ki előbb az adott szakmát, ha már úgy is annyira abban akarsz dolgozni.
Nem, nekem nincsenek barátaim. Meg pénzem sincs.
Miből vegyek alapanyagot meg fizessem szakembereket? Hisz egy 40 éves kockaház is van 15 millió, akkor egy új ház felépítése mennyibe kerülne?
Nem tudom. Talán 40 éves koromra?
A mai rendszerben meg életem végéig nyöghetem a lakbért.
"A mai rendszerben meg életem végéig nyöghetem a lakbért."
Ezt hány évesen döntötted el, hogy te neked nem is lesz saját lakásod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!