Karácsonyék mindvégig erre játszottak, hogy a kormány átvegye a felújítást és azt a sok tíz milliárdot inkább zsebre tegyék a felújítás helyett?
49-es!
Külön engedélyt kellett kérnem, hogy az önkormányzati lakáson belül az előszobai beépített szekrényt átrakhassam egy u.n. közlekedőbe, ami az előszoba és konyha között van!!
Belül sem lehet önfejűen felújítani, átalakítani, a bérlőnek kötelessége "ugyanolyan állapotban" megtartani, rendben tartani a lakást, amilyen az átvételkor volt.
Nem lehet csak úgy a saját fejünk, saját ízlésünk, elképzelésünk szerint alakítgatni egy önkormányzati lakást!
51
Nyugaton lehet. Nem kell engedélyt se kérni, nem foglalkoznak vele. Minél nyugatabbra megyünk, annál kevésbé érdekli a hatóságokat.
Ezért mondom, hogy külföldön honos, aki ilyeneket ír.
""Az is érdekes, hogy percek alatt megszavazták azt a törvényt, hogy a testvéreknek adott ajándék is legyen adómentes""
Biztosan valamelyik baloldali média újságírója lehetsz ha ennyire tudsz ferdíteni!
Arról van szó, hogy eddig a szülő a lakását , ingóságát ajándéként át tudta adni a gyermekének - ez évtizedek óta így van - viszont az új rendelkezés szerint a testvér és testvér között is lehet ajándékozni ingatlant. Így nem kell öröklési illetve ajándékozási illetéket fizetni.
Kérem előbb tájékozódjunk mielőtt butaságokat írsz.
Testvérek közötti öröklés, ajándékozás illetékmentességéről szóló törvény módosítás. És teljesen mindegy, hogy ingó, vagy ingatlan, vagy üdülő, vagy éppen egy rakás kp-ről!!! van szó, a vagyon további eltüntetésére való.
Nem, nem vagyok újságíró! Csak felháborít!
Jó néhány dolog lett részben vagy teljesen illetékmentes- Például az első lakás utáni illeték 35 év alatti személy esetén 50%-át kell csak befizetni. Vagy a gépjármű átíratás esetén egyenes ági rokonok között nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni. STB...
Ja ezek a törvények mind rosszak és nem az emberekért hozták.
De ha több tíz vagy száz ezres illetéket kellene fizetni jó néhány dolog után akkor az volna a baj.
Vagy azt hiszed, hogy akik (mint ahogy írtad) milliárdos ingatlanokat ajándékoznak annak gondot jelentet az illeték befizetése?
"Vagy azt hiszed, hogy akik (mint ahogy írtad) milliárdos ingatlanokat ajándékoznak annak gondot jelentet az illeték befizetése?"
A sok milliárdos multiknak se esne nehezére adót fizetni, ennek ellenére még kevesebbet is fizetnek arányaiban, mint a kis-, vagy középvállalkozások. Itt nem a képességről szól a történet, hanem a szándékról. És egyértelmű, hogy milliárdok átpasszolásakor sokkal nagyobb érdek áll az illetékmentességért, mint nekem és a tesómnak, akiknek az életben a legnagyobb ajándékozást egy kocsi jelentheti, vagy annyi sem. De tudom, a progresszív hozzállás, a mértékletesség és keretekben való gondolkodás nem neked való.
Nem, biztos nem jelentene nekik gondot az illeték befizetése.
De pl. tegnap is bejelentették, hogy új gazdaságfejlesztő, vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek azok a vállalkozások, amelyek minimum 50 millióba kerülő beruházás indítását tervezik. Hát az "átlag-polgár" ebből is kimarad... Tudják ők, (tudjátok ti) hogyan kell csűrni csavarni, hogy a java oda jusson, ahova már a kutya is rakott 1-2 csomaggal...
"Hazugság az elhallgatás, az olvasó tájékozatlanságára építő fogalmazás is."
Ezzel egyet is értek, csak azt mondd már el nekem, hogy az M1 mikor és miként számolt be a híradóban. Mert az M1 nem hazudik, következésképpen nem is hallgatta el, és teljesen korrekt módon, körültekintően hitelesen tájékoztatott, mint ahogy a Hír tévé és a 888 és a pestisrácok is a Lokállal meg az Origóval együtt, hiszen azok nagyon hiteles hírforrások, nemde?
#51 Azt akartam írni még, hogy nem gondolom, hogy életszerű lenne, hogy Bayer ne kapott volna ilyesmire olyan engedélyeket, amilyet akart volna, ha már haver a polgármester, ez csupán formalitás volt a számára, ha egyáltalán adott volna de szerintem ilyen apróságokkal sem foglalkozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!