Miért utálja Soros Györgyöt a kormány és az ország és miért pont őt?
Mit tett, amiért "utáljuk"? Részt vett a politikában? Vagy mivel rosszabb ő, mint a többi gazdag: Gattyán, Bige, Csányi, vagy cápáink: Fehér Gy. Balog P. Balogh L. Moldován A. Apró A. Tomán Sz?
Miért választotta ki őt a kormány, miért ő a közellenség?
Kérlek tárgyilagosab válaszoljatok, nem akarok komment háborút, hogy a gonosz kormány gonosz ellenzék, gonosz baloldal, gonosz jobboldal. Próbáljunk meg érzelemmentes, tárgyilagos beszélgetést folytatni.
Köszönöm!
13: Igen. De pont azt mondom, hogy az ilyen jellegű kérdéseknél nem lehet "Hasznos" "Nem hasznos" ban megítélni, mert maga a kérdés jellege sem olyan.
Konkrét kérdéseknél lehet ilyen értékelési móddal "értékelni".
Például: Melyik a legnagyobb bolygó a naprendszerben?
Ha valaki azt írja, hogy a Mars akkor lepontozzák, mert az a válasz nem hasznos. Szóval értitek. :)
15: én egyetértek veled, de ezt csak az adminok tudják befolyásolni. :)
16: mit értesz ez alatt? hogy megrendezett, mint ahogy írta az ötös?
Minden rezsimnek kell(enek) bűnbak(ok), akikre át tudják terelni a figyelmet egy adott témában. Ilyen Soros is, szinte egyedüli bűnösnek lett beállítva (persze az EU mellett). Amíg az emberek túlnyomó része ennek hisz, addig működik és taktikailag megérte nekik.
Erről szól a demokrácia: akinek a nép igazat ad, az lesz a nép keze. És emiatt most Soros a bevándorlás melletti harc 'legfőbb bűnöse'.
#10 Nincs sok pénze. 2500 milliárd forint a vagyona, ez Magyarország éves költségvetésének a 12%-a körül van, szóval még egy kis országhoz képest is elhanyagolható a befolyása.
Nyílt társadalom mond neked valamit? Vagy akár csak a CEU és az hogy elég sok képzésük van ahol véleményformálókat képeznek (politológusokat, történészeket, gender kutatókat ... )
Ha kíváncsi vagy rá elég sok riportot is lehet vele találni, meg tárgyilagos cikkeket is ahol megtudhatod mit gondol Soros a világról és hacsak nem valami balos esélyegyenlőségi harcos vagy nem biztos, hogy minden tetszeni fog amit ő szeretne.
Nekem a kedvencen tőle az volt amikor a kormánynál(amerikai) lobbizott, hogy a hedge found-okat hozzák haza és adóztassák meg őket, hogy az állampolgárok is részesüljenek az így megtermelt haszonból és mikor megszületett ez a törvény az első dolga volt, hogy átszervezze egy civil szervezetébe, hogy neki ne kelljen mégse adóznia utána :D Szóval még a "nemes" szándékai se biztos, hogy mindig tiszták és nem valamilyen más célt szolgálnak amivel anyagilag jól tud járni.
18: igazad lehet. Legalábbis igen az EU-s, Junckeres posztereket én is láttam.
19: nem igazán tudok róla semmit, csak, hogy támogatja az emberi jogokat. (mármint nyíltan. A hátsó szándékait, valós szándékait és érdekeit nyilván nem ismerem) Én azt hittem több pénze van amúgy, de ez sem olyan kevés azért.
A nyílt társadalom nem mond nekem semmit, a CEU-ról tudom, hogy egy egyetem és az övé.
Oké, riportokat nézek majd akkor róla. Nekem nincs bajom az esélyegyenlőséggel sem, de nincs politikai elkötelezettségem, annyira nem értek hozzá, meg nem is szoktam vele foglalkozni. Az emberi jogok támogatásában nem látok problémát, de migrációügyben sosem foglalok állást, mert nem értek hozzá.
Nem tudom mi az a hedge fund, de holnap utánanézek. Hozzák haza? Mármint Magyarországra?
Igen az adózás a legtöbb gazdagnak nem kedvence, lásd Jeff Bezos. Ezen nem csodálkozom.
100% tiszta szándékú ember szerintem nincs. Még Bill Gates sem az, asszem ő az összes sulival szerződést kötött, hogy Windowst használjanak, vagy mi. Lehetett valami ilyesmit hallani. Pedig nagyon jó embernek tűnik az adományozásai alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!