Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Idősáv vagy a maszkviselés...

Idősáv vagy a maszkviselés (volt) a bosszantóbb számotokra?

Figyelt kérdés
2020. jún. 19. 06:41
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
66%

9: Jaja, mert szerinted a Szardínián élő ismerősöm TVn keresztül mondta el nekem mi a helyzet kint az olaszba? :D Tvt pont az olyanok miatt nem nézek, mert párttól függetlenül eddig mind kussolt arról, hogy miért terjedt el például Olaszországban a járvány.

Miért terjedt el? Mert a sok olasz tojt rá mindenre magasról. Kikérték, hogy nekik megszabják mit tehetnek, ők tojnak a járványra, nem fognak az életvitelükön változtatni, stb. Meg is lett az eredménye, először az északi államokban terjedt el szépen a járvány.

Miként került a déli államokba, ha észak volt fertőzött? Idő előtt kijutott a hír az emberekhez, hogy karantén alá akarják zárni az északi államokat. Megint jött a "nekem ne mondják meg mit csináljak" mentalitás, sok északi fogta és leszökdösött a déli államokba, mert kijelentették ők nem fertőzöttek. Aztán kiderült azért volt bőven fertőzött közöttük.

Ahogy neten olvastam sok fórumon spanyoloknál is amiatt terjedt el olyan szinten rohamosan, mert ott is sokan tojtak rá magasról mindenre.

Az meg nagyon vicces, hogy engem akarsz beállítani krumpliért szavazósnak, mikor én már évekkel ezelőtt beszéltem erről a jelenségről, hogy miként kezdett a Fidesz is szavazatokat venni krumpliért (MSZP is hasonló trükköket játszott el korábban a cigóknál), de akkor meg oldaltól függetlenül én lettem lehurrogva. :D Ellenzék is most kezdett csak el foglalkozni vele, mikor ezt már 10 éve alkalmazza a Fidesz.

2020. jún. 19. 09:23
 12/45 anonim ***** válasza:
58%

Ez miért kérdés?

A kijárási tilalom jobb lett volna?

2020. jún. 19. 09:25
 13/45 anonim ***** válasza:
58%

A maszkot kifejezetten hasznosnak tartom és megtartanám folyamatos szabálynak a boltokban és a tömegközlekedésen.

És nem koronavírus meg mind meghalunk helyzet miatt, csak szimplán undorító mikor mindenki krákog, köhög bele a nagyvilágba és látom, hogy leköhögik a friss terméket meg a buszon a tarkómra vagy egyenesen az arcomba köhögnek bele aztán 10 perc miatt 2 hétig betegen dolgozhatok.

Persze már az is megoldás lenne ha zsebkendőt vennének elő és abba köhögnének, csak ugye kultúra az nulla.

Nem is azt mondom, hogy mindig minden esetben legyen kötelező, de ha valaki érzi, hogy beteg akkor igenis vegye fel vagy téli beteges időszak idején nem árt amúgy sem a sál, maszk.

2020. jún. 19. 09:46
 14/45 anonim ***** válasza:
16%

Hú, de tényleg milyen jó lenne, ha ezek a parqgépek örökre otthon maradnának. Nem hiányoznának senkinek.

Egyébként ma már kb 10 emberből kettőn ha van maszk, bármerre járok. Minden normális embernek elege van ebből a hisztiből.

2020. jún. 19. 09:51
 15/45 anonim ***** válasza:
78%

14: Leírom megint: mégis ti paráztok állandóan, hogy megfulladok a maszktól, stb. :D

Ott már gondok kezdődnek mikor valaki attól paragép, mert megteszi a legalapabb óvintézkedéseket.

2020. jún. 19. 09:54
 16/45 anonim ***** válasza:
34%
Az idősáv. Kétszer is jártunk úgy, hogy kilenc után derült ki, hogy valamilyen hozzávaló az ételhez nem jó valamiért, és nem tudtunk gondoskodni a pótlásáról, csak mikor már késő lett volna. Ezen kívül egy újabb okot szolgáltatott, hogy az emberek haragudjanak az idősekre. Én is haragudtam rájuk, mikor rendszeresen bejártak a nem megfelelő idősávban, és felvásárolták pl. a péksütiket. Hiába tettek be egy újabb adagot a kisboltban a sütőbe, azt én már nem tudtam volna megvenni.
2020. jún. 19. 10:22
 17/45 anonim ***** válasza:
56%

Még egy dolog. A városban a vásárlásokat egy auchanban (aka "madarasteszkó"), meg egy rosszabb környéken és egy jobb környéken lévő lidliben vásárolok - ezek esnek útba.

Az auchanban, meg a rossz környéken lévő lidliben az emberek kb. felén van maszk, ezek nagy része is szabálytalanul hordva.

A jó környéken (helyi "kisrózsadomb", elmúlt 20 évben épült családi házak, suv-ok, elektromos autók (házanként 2-3), és jellemzően a kerítés, meg a garázs kerül annyiba, mint máshol egy ház) érdekes módon kivétel nélkül (de szó szerint, nem költői túlzásként) mindenkin ott a szabályosan hordott maszk.

Az a baj, hogy nyominger önérzetes köcsögök vagytok, akik alkalmazkodás helyett kifogásokat kerestek.

2020. jún. 19. 10:28
 18/45 anonim ***** válasza:
25%
De mit nem értetek azon, hog, ez a vírus cseppet sem Veszelyesebb, mint az influenza virus, vagy károsabb, mint a dohányzás, feleslegesen hisztiztek rajta? és azt is csak egy hozza nem értő hiszi el, hogy a maszk bármiben is akadályozza a terjedést
2020. jún. 19. 10:56
 19/45 anonim ***** válasza:
45%

De, barátom, ez a vírus veszélyesebb. Mégpedig azért, mert alattomosabban terjed (hosszú lappangás, lappangás alatti fertőzőképességgel, magas reprodukciós érték), és az arra érzékenyeknél halálos prognózissal.

Ebben a helyzetben hordani a maszkot zárt térben felelős magatartás, nem hordani egyenlő a másik leszarásával.

2020. jún. 19. 11:04
 20/45 anonim ***** válasza:
40%
Nem, nem terjed alattomosan.A h.lyeseg terjed úgy, s te is jól felültél erre. Gratulalok. Mivel szakmabeli vagyok, kicsit jobban értek a témához, s szerencsére a politikának sem ülök fel, neked sem kellene, mint ahogy a h.lyesegeket sem kellene terjeszteni kösz
2020. jún. 19. 11:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!