Jelenleg Orbán kormányzása alatt van valamilyen intézkedés ,segítség azoknak az egyedülálló ,egyedül élő embereknek akik lakáshoz,házhoz,otthonhoz szeretnének jutni ?
Pedig pontosan ezt lehet kiolvasni ebből az utolsó hozzászólásból is. Figyelmen kívül hagysz fontos mondanivalót és vádaskodsz. Ez egyáltalán nincs távol attól, amit tagadsz.
1) "a gyerekesek miért kapnak és én miért nem" ? "Ne kapjanak már", "miben járul hozzá, amikor semmit nem dolgozik egész életében, csak gyereket nevel" és hasonlók egyértelműen nem arról szólnak, hogy keresed a lehetőségeidet, hanem az, hogy másokat gyűlölsz.
Ez nem kormány propaganda, hanem saját savanyúságod kivetítése. Ráadásul, miután kérem, hogy ne ellentétet teremts a két csoport között, ahelyett, hogy arra fókuszálnál, mit lehet tenni a saját szomorúságod ellen, támadásba lendülsz.
Én nem vagyok kormány párti. Sőt! De te ismeretlenül tereled a témát.
2) Az is le lett írva, hogy nem csak a CSOK az egyetlen ingatlan árat növelő tényező.
Olvassad el újra, amit írtam és észre veszed, hogy tévedtél, amikor erre hivatkozol és semmi másra.
Miért fáj neked, hogy más vehet autót HITEL támogatással? ettől nem lett drágább az autó! Tehát semmi károd nem születik ebből. Nincs meg az a hasonlítási alap, ami az ingatlan áraknál. Tehát neked jelenleg az fáj, hogy valaki kap és te nem. Azaz nem azt szeretnéd, hogy neked ne legyen rossz, hanem azt, hogy másnak ne legyen jó. És ez irigység, ez rosszindulat.
3) amikor a sikeres vállalkozót nézed és alanyi jogon kéred ki magadnak a támogatást, akkor gondolj arra, ez a marxista gondolodás hova vezette a cári rendszert és utána Európát!
4) tanárként is lehet pályázni. Laptopot, eszközöket, továbbtanulási lehetőségeket, fejlesztési projekteket lehet szerezni.
Aki nem ért egyet ezzel a támogatási rendszerrel, abba a halmazba jó magam is benne vagyok. Csak nem hamisítom meg a valóságot és vágom az ellenérvek alatt a fát.
"Attól még az 5 személyes ára nem változik."
Bocs, de nagyon naiv vagy. Az autókat ugyan nem néztem, de a lakásáraknál bármelyik réteg árváltozása hatással van az összes többire, mert aki eddig 3 szobásat akart, de azt már nem kap a pénzéért, az beéri a 2 szobással is, emiatt azoknak is felmegy az ára, emiatt aki 2 szobásat akart, az beéri az egyszobással, emiatt annak is felmegy... Az emberek nem úgy gondolkodnak, hogy "csak 3 szobásat / 7 személyes kocsit akarok venni, és más nem kell", hanem folyamatosan igazítják az igényeiket a lehetőségeikhez.
Auto ára nemzetközi és a lakás ára belföldi piacot jelent.
Te meg próbálod keverni a kettőt és naívaknak hívsz.
Pont ez fogja a használt autó piacot fellendíteni kicsit és nincs korlátozás darab számra, ami miatt a kínálat korlátokat szabna az áraknak.
Ésszel!
A lakás árak nőnek. És jelentősen hozzájárult a CSOK és azoknak is kedvezőtlen, akik 1 vagy 2 gyerekkel veszik igénybe.
Emellett hozzájárult az olcsó hitel, ami Európában továbbra is megvan, de nálunk nincs khmmm ugye ez is érdekes, miért!
Emellett hozzájárul a befektetés alapú ingatlan, aminek nagyon olcsó az adózása.
Emellett hozzájarul a nem megélhetést jelentő, hanem vagyonszerzési bérlakás árak emelkedése, amit az airbnb okozott és egyáltalán nincs úgy kezelve, mint az Uber, miközben az adózását is jó lenne átgondolni, mert többet árt, mint használ.
És érdekes módon ezeknek a hatásai most látszanak a korona idején. És 2 hónap alatt érezhető visszaesést jelentett az ingatlan árakban. Szoval ne legyen demagóg a téma, ezért fontos a mélyebb ismeretek terjesztése az indexen olvasott és a buszmegállóban hallott tized igazságok helyett.
Remélem így világos.
És igen. Az előző hozzászólásokban össze lett mosva az autós támogatás az ingatlan támogatással.
Ezt is meg kell érteni.
Azért, mert ha egyszer ezzel érvelsz, elvesztes azt a vitát, aminek az alapja az, amit te és én is ellenünk. Csak nem mindegy, hogy mit érsz el a szövegeddel : azt, hogy inkompetensnek tűnj és dühösnek, vagy azt, hogy értelmes és megfontoltnak, akinek a szava súly és nem csak hang.
Na én meg nehezen tudok mobilon pötyögni. Én meg ezzel vesztem el a vitát. :(
Szóval, ha érvelni akarsz egyszer azért, hogy mit okoz és mi okozza a magyar GINI Index növekedését, ami bizonyítottan elég rossz dolgokhoz vezet elég rövid időn belül, akkor legyen tartalom és legyen forma. Neked a forma megy jobban és a tartalmat kell jobban megismerned. Nekem meg mindkettőt. :)
"Engem csak az zavar, hogy a CSOK-nak hála négyszerese lett az ingatkan ára. Mivel te ingyen kapod, így téged nem zavar, de akinek fizetni kell , azt igen."
biztos a CSOK miatt emelkednek az ingatlanárak szerte a világon :)))
RÓHTÓÓÓBÁÁÁÁN
és ez hogy vág egybe azzal a CSOK-al, amit csak újépítésű lakásokra lehet felvenni?
balsivalkodók nekem kínos annyira ostobák vagytok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!