Mi is volt ez a Deák téri gyilkosság?
11-es, nekem "jó", ha tényleg úgy van. Én ismerek rendes roma embereket, és nem tudom megítélni, hogy ők a többség vagy a kisebbség a cigányságon belül.
Azt meg tudom ítélni, hogy ők rendes emberek, akik nem bántottak soha senkit.
Ha ők csak egy elenyésző kisebbség is volnának, és a többség valóban bűnöző lenne, AKKOR IS ODA KELLENE RÁJUK FIGYELNI, hogy ne öntsük ki a fürdővízzel a gyereket is!
Ha a romáknak csak az 1%-a is volna rendes ember, akkor azt az 1%-ot kellene megbecsülni, tisztelni és PÉLDÁNAK ÁLLÍTANI a többi 99% elé - hogy így kell, így is lehet!
Az én igazságérzetemet akkor is zavarja, hogy ártatlan emberek is bélyeget kapnak, a bőrszínük alapján. Ma már azt sem szokás hozzátenni a legocsmányabb cigányozáshoz, hogy "TISZTELET A KIVÉTELNEK"! És ez igazságtalan. Aki cigánynak születik, nem tehet róla, és nem moshatja le a bőrszínét magáról, egy életen át kell viselnie. Szerintem oda kellene figyelni a rendes, törvénytisztelő cigányokra, és tisztelni őket, amiért nagy erőfeszítéssel kitörtek abból a szubkultúrából, amibe születtek!
Ha mi őket is megbélyegezzük, akkor soha nem fog változni semmi, mert a jövő roma generációi azt fogják látni, hogy NEM ÉRI MEG rendesnek lenni, akkor is általánosítanak, lenéznek, lecigányoznak, fenyegetnek, ha a jó útra tértél. Akkor miért ne járj a sokkal kézenfekvőbb és rövid távon jövedelmezőbb rossz úton, ha így is, úgy is az az eredmény, hogy bűnözőként bánnak veled?
13-as, olyan emberekkel senki sem akar együtt élni, mint akik megölték ezeket a fiatalokat. Az olyan emberek a rendes cigányokat is napi szinten terrorizálják, fenyegetik, elszedik a pénzüket, vagy akár meggyilkolják ugyanígy (csak arra senki nem kapja fel a fejét, legyintenek egyet: á, megint valami cigók balhéztak egymás közt!).
Ez se normális egyébként. Ha két rendes, törvénytisztelő cigány fiút öltek volna meg ezek a vadállatok - mint ahogy ilyen rendszeresen megtörténik ebben az országban! -, semmilyen gyertyagyújtás nem lett volna, meg a Mihasznák Mozgalom se vonult volna értük. Csak azért lett ÜGY, mert az áldozatok fehérek voltak.
És igen, jó volna, ha az összes cigányt nem nézné le senki, de sajnos nem ez a napi tapasztalat. Én azért a Mihasznák tüntetésére nem mertem volna kimenni egy cigány barátommal, meggyújtani egy gyertyát vagy elhelyezni egy szál virágot az áldozatok emlékére, mert ezer százalékosan belénk kötöttek volna, pusztán bőrszín alapján.
Te éppen tereled a problémát. Amikor a legtöbb problémát az említett 2 megyében romák okozzák, akkor ez majd megoldódik azzal, hogy te ismersz rendes romákat? Azt meg, hogy gondolod, hogy ne nevezzük nevén a bajkeverők többségét?
Legtöbbször az emberek nem a bőrszín miatt ítélkeznek CSAK. A legfőbb ok az a "mit nagyoskodsz testvírem nyílik a bicska" hozzáállás. Az ilyen embereket börtönbe kell vinni (nyílván ha tényleg bűncselekményt követnek el), de persze arról se szabad elfeledkezni, amikor magyar öl meg cigányt. Jelenleg az ellen tüntettek, hogy megöltek 2 embert, ez teljesen normális, mindegy, hogy ki volt a cigány meg nem cigány és hogy valószínűleg azért volt tüntetés, mert cigányok voltak. Ha ártatlan cigányokat vernek meg, ölnek meg ez miatt, akkor már nem lesz mindegy.
Remélem ez így mindenkinek jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!