Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Titeket zavar a Szovjet emlékmű?

Titeket zavar a Szovjet emlékmű?

Figyelt kérdés
Most,miért ilyen zavaró sok ember számára a Szabadság téren elhelyezkedő EMLÉKmű?miért erre pazarolnak energiát és nem fontosabb kérdésekre?
2010. júl. 28. 23:13
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
65%
Nem vitatom a keleti hadjárat jogosságát, és a történelem egyik legnagyobb tragédiája, hogy nem sikerült. A kommunizmus egy átok, a liberalizmus mellett az egyik leg kártékonyabb eszme a világon, ezt igazolja a történelem. A régi világ védelmezői a fészkében akarták eltaposni a kígyót, kár hogy nem sikerült! Túlzás nélkül mondhatjuk, valóban keresztes hadjárat volt, a Sátán ellen! Ők -internacionalisták lévén- nem a hazájukat, hanem a kommunizmust védték, ami őket is a nyomorba taszította, vagy kollaboránssá tette. Kevéssé reklámozzák, de sok helyen felszabadítóként üdvözölte az orosz nép a német/magyar hadsereget. Ez azért is nagy szó, mert kíméletlen megtorlást vont maga után.
2010. júl. 30. 22:47
 42/51 anonim ***** válasza:
71%
A történelem egyik legnagyobb tragédiája, hogy Hitler világháborút kezdhetett a nagy semmiért, amibe mi is belemásztunk. Ha nincs II. vh. akkor nem szabadult volna rá a Szovjetunió Európára, így Magyarországra sem. Nyugati életszínvonal lenne nálunk, szovjet emlékmű sem lenne Budapesten, és ez a kérdés sem lenne kiírva.
2010. júl. 31. 00:09
 43/51 anonim ***** válasza:
66%
Van igazság abban amit mondasz. De azt sem feledd, miért másztunk bele? I. vh.--> bolsevik patkányforradalmak-->Trianon...
2010. júl. 31. 01:08
 44/51 anonim ***** válasza:
54%

Mivel emlékműről van szó, engem inkább arra emlékeztet, milyen is lehetett az, amikor a szovjet hadsereg betette ide a lábát, ez ha tetszik, ha nem, történelmi emlék, mert erre emlékeztet.Ha valakinek nem tetszik egy szovjet emlékmű, az elmúlt évtizedek eseményei miatt, annak esetleg javasolni tudom, nevezze át az emlékművet.

A Gellért-hegyen álló ú.n. Felszabadulási emlékművet át lehet nevezni a szovjet megszállás emlékművének.

2010. júl. 31. 01:15
 45/51 anonim ***** válasza:
36%

22:37-nem elgurult a gyógyszere

A szovjet KATONAK már csak azért sem rabolhattak el férfiakat és vihettek a GULAG-ra (nem értem miért isteníted, hogy minden betűt naggyal írsz), mert ugye az is viccesen lehetett, hogy háborúban pont egy magyar férfit akar a hóna alatt hordozni, miközben indulnak Bécs felé. Vagy gondolom a szovjet katonák annyian voltak, hogy gyorsan hazaszaladt a Szovjetunió-ba, és odaadta papának-mamának a magyar katonát, és szaladt vissza Ausztriába. Ez k*rvára így is volt.

A katonák általában PARANCSOT teljesítenek (azért írom nagy betűvel, hogy megértsd, hogy mi a tárgy a dologban), így nem önmaguk vitték el őket.

És a nők megerőszakolását is el kellett valakinek kezdenie. Nyilván nem egy közkatona adta ki a parancsot.

Akár tetszik, akár nem, ez megtörtént!!! Ezt kellene felfogni, akár szép, akár nem, megtörtént, nem törölhetjük ki, és csinálhatunk úgy, mintha mi nem is ismertük volna az oroszokat. A komunizmus idáig is eljutott, de ez van, megtörtént, ez ellen nem a gyakorikerdesek.hu-n kell tenni. Ha ennyire nem tetszik, legyél történész, és kezd el azt állítani, hogy nem is létezett a Szovjetunió.

Amúgy meg nem értem, hogy most a Jobbik-osoknak mi a baja az orosz-szovjetekkel, elvégre most az orosz s€ggeket kell tisztára nyalni, mert ők a követendő példa, és azt sem lehet elfelejteni, hogy Sztálin antiszemita volt.

Ezt a Jobbikosok el szokták felejteni.

Várom egy lehetőleg normális Jobbikos reakcióját. Merthogy szerintem Vona is azt mondaná, hogy miért nem tudom a programról/parlamenti dolgokról kérdezni... :D

Azért durva, hogy van egy párt a Parlamentben, amelyik utálja a zsidókat, de az oroszokat nem, mert azt szeressük, de a kommunizmust már utáljuk, viszont a Sztálin, aki talán ismertebb, mint Lenin nem szereti a zsidókat, ezért azt azért is utálhassuk.

2010. júl. 31. 10:45
 46/51 anonim ***** válasza:
39%
Ha én lennék kormányon minden városba állítanék Szovjet emlékművet.
2010. júl. 31. 12:32
 47/51 anonim ***** válasza:
60%
azért annyira nem...
2010. júl. 31. 14:02
 48/51 anonim ***** válasza:
73%

10:45! Jó lenne, ha nem itt demonstrálnád a műveletlenségedet. A GULÁG azért nagy betű, mert rövidítés. A férfiak elhurcolásáról: ma már nem titok, hogy hogyan történt Budapest ostroma, szovjet szemmel: a várost menetből akarták elfoglalni, több időpontot is kitűztek, pl. Sztálin születésnapját, vagy november 7-ét..stb. Mivel ugyebár ez csak február közepére sikerült, a kudarcot magyarázni kellett valamivel, ezért sokkal több védőről tettek jelentést, mint amennyi volt. Ennek azonban látszania kellett a hadifoglyok számán is, így aztán az utcáról pótolták a hiányzó létszámot, igazoltatás címén vittek mindenkit, függetlenül attól, hogy egyenruhában volt e, vagy sem.

Hogy Sztálin antiszemita volt, kicsit sem érdekel, mert mellette egy gusztustalan hulladék ember volt!

2010. júl. 31. 15:09
 49/51 anonim ***** válasza:
75%

"nem védem őket,de azért szerintem,jobb hogy jöttek:)"

1. Kérdezd meg azt a pár 100.000 megerőszakolt nőt, amely a háború idején történt. Nem kímeltek se öreget, se fiatal lányt, ha a férje ellenszegült, azt lelőtték.

2. Eltévesztették a foglyok számát az akkori szovjetek, és "kipótolták", úgy, hogy több százezret, akik az utukban álltak, felkaptak és a gulágokba zárták...

2010. júl. 31. 16:55
 50/51 anonim ***** válasza:
30%

12:32-es.

Nem kell minden városba szovjet emlékművet állítani, elég annyi, amennyi van.

2010. aug. 1. 23:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!