Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Titeket zavar a Szovjet emlékmű?

Titeket zavar a Szovjet emlékmű?

Figyelt kérdés
Most,miért ilyen zavaró sok ember számára a Szabadság téren elhelyezkedő EMLÉKmű?miért erre pazarolnak energiát és nem fontosabb kérdésekre?
2010. júl. 28. 23:13
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
73%

http://www.youtube.com/watch?v=zQHOMEMqlZI

4:10-ig tekerj bele, na ott égnek a házak.Az amerikaiak pedig szarrá bombázták,a vörös hadsereg pedig rommá lőtte pestet.A gyöngyháznyakút S&W pedig tartsa meg, nagy érték.

DE akkor ön hány éves hogyha látta az amerikai pilótákat ?

2010. júl. 29. 01:45
 22/51 anonim ***** válasza:
38%

Azért megnyugtató, hogy a válaszok többsége alapján túlnyomó részt normálisan, józanul gondolkodó emberek vannak ebben az országban, és nem csak idióták, akik arra pazarolják az idejüket, hogy egy emlékmű létezésének jogosultságát vonják kétségbe, és olyanokat védjenek, akik többször is belerángattak minket háborúkba védőpajzsként.Azért csak emlékezzünk arra, hogy annak idején a nácik úgy gondolkodtak, hogy ahány Magyar katonát küldenek ki a frontra, annyival kevesebb német katona esik majd el (a konkrét idézetet most nem találom, de létezik).Ha pedig csak a saját családomra gondolok, akkor annyit tudok mondani, hogy a náci németek lelőtték a nagyapámat, aki már civilben volt, csak úgy,mert miért is ne.....ennyit a német katonák kulturáltságáról, az Orosz katonákkal való találkozásokról pedig csak jó emlékek vannak a családban, de persze biztos, hogy másoknál meg megint más dolgok történtek, ill. vannak az emlékezetben.

Abszolút nem vagyok antimagyar, ezt kikérem magamnak, sem pedig zsidó, vagy kommunista, cigány blablabla...csak egy átlagos polgár.Az antimagyarok pedig azok, akik a megszálló nácik f@szát sz0pkodják, hogy az egyik válaszadó szófordulatával éljek.

2010. júl. 29. 01:55
 23/51 anonim ***** válasza:
27%

Irjátok be a Google-be, hogy "soviet war memorial in Wienna" vagy "soviet war memorial in Berlin"

Utána nézzétek meg a képeket, és rá fogtok jönni, hogy vannak még normális országok is Európában.

Pedig ök is ellenségek voltak.

Keresgélhettek más Európai országban is.

Mindenhol tisztelettel emlékeznek a Vörös Hadseregre.

Hogy nálunk ilyen kérdés egyáltalán felvethető, az a mi szégyenünk.

[link]

[link]

[link]

2010. júl. 29. 07:27
 24/51 anonim ***** válasza:
73%

Nem zavarna, ha leütnék róla a csillagot, mert bennem rossz érzéseket kelt.

A másik meg az, hogy miért vagytok a szovjetekért odáig meg vissza? Igaz, hogy "felszabadítottak" a náciktól, de belelöktek a kommunizmusba. Kellett ez nekünk? Szarból szarba löktek. Mellesleg őket is bőven terheli háborús atrocitás. Gondolom az senkit sem érdekel, hogy a hős szovjet katonák szépen kilőtték a vöröskeresztes szállítójárműveket is. Annyira gyűlölöm amikor a wehrmacht-vörös hadsereg párosításnál csak az egyik fél túlkapásait veszik figyelembe. Mindkettőnek volt, olyan nincs, hogy csak az egyiknek.

2010. júl. 29. 09:36
 25/51 anonim ***** válasza:
45%

"Nonszensz,soha nem hallottam róla, még csak képeken vagy felvételeken se láttam soha"

Egy kis probléma van hogy én meg láttam mert akkor éltem már.Mecsoda különbség! Éppen a mi udvarunk végében volt telepítve egy tarackágyú aminek a személyzete 5 fiú és egy katonalány akinek harcolni kellett ehelyett hogy gyereket neveljen otthon mert megtámadták a hazáját és itt magyarországon a németeket űzték.

2010. júl. 29. 11:19
 26/51 anonim ***** válasza:
42%

"miért vagytok a szovjetekért odáig meg vissza"

Nincs itt senki az oroszokért oda az igazságnak tartozunk ennyivel! A németek megtámadták oroszországot az oroszok magyarországon a németeket verték.És azt hogy az orosz érdekszférába fogunk tartozni a nagyhatalmak döntötték el.

2010. júl. 29. 11:26
 27/51 anonim ***** válasza:
40%

" mert magyar embereket mészároltak le halomra"

A Don kanyarról beszélsz? Mit keresett ott a magyar hadsereg? Magyarországon meg németeket vertek az oroszok. Meg persze nyilván azokat akik voltak annyira hülyék hogy támadták őket.

2010. júl. 29. 11:30
 28/51 anonim ***** válasza:
72%
Én azt olvastam, hogy a német támadás előtt a szovjetek is támadóhadrendbe csoportosultak, szóval ők is támadni akartak, csak a németek megelőzték őket. Egyszóval mindkét fél agresszornak tekinthető.
2010. júl. 29. 12:08
 29/51 anonim ***** válasza:
49%

Apósomat németek lőtték le,4 másik magyarral együtt már Magyarország területén.Mert egy társuk éjszaka megszökött.

Amikor a várost lőtték,az oroszok csak a laktanyákat és a vasutat lőtték. Egy hét múlva a németek visszajöttekl a város határáig. Ők a kórházat és a lakóházakat is lőtték.

Nélunk,ahogy vonult a front,mindig laktak orosz katonák. A házban 4 nő is élt,de soha még csak sezmtelenek sem voltak velünk.

Nem igaz,hogy többszárezer nőt eőszakoltak meg. Csak a részeg katonák között voltak ilyenek,de ha elkapták őket, a parancsnokság félholtra verte őket.

A szovjet utalom pedig a Jaltai-egyezménynek köszönhető.

Ma is vannak férfiak,akik nőket erőszakolnak meg,pedig nincs is háború.

Az emlékmű pedig a háborúban meghalt katonák emlékműve!

A turul-madár pedig valóban ősi emlékmű. De a nácik éppenúgy meggyalázták,mint az árpádsávos zászlót. Aki élt abban az időben,azok erre emlékeznek,nem a honfoglalásra.

2010. júl. 29. 12:15
 30/51 anonim ***** válasza:
31%

A különbség az, hogy a szovjetek a magyarokkal akarták megtámadni Romániát, mert ugye ha Románia kidől, akkor a németeknek el kell újra foglalni az olaj miatt, és akkor Magyarországról lehet ellentámadni.

Viszont nem a szovjet katonák mentek politizálni, és dobtak bele a kommunizmusba, nem tudom, hogy idáig miért nem tudtok eljutni. Nem Sztálinnak álítunk emlékművet, hanem azoknak a katonáknak, akik felszabadítottak.

Mellesleg az USA nem nagyon sz@rakodott, amikor Japánt kellett kiiktatni (bár ott az volt az ok, hogy nem lehetett megadni magukat, de ahogy a Waffen-SS-t ismerem, ők sem adták volna fel olyan könnyen). Lehet, hogy Ausztria határára ledobtak volna egy bombát, és akkor meg van oldva a katonai fölényük bemutatása.

Az, hogy a szovjet katonák magyar nőket erőszakoltak meg, azt én sem tartom jónak, de nem minden szovjet katona tette ezt. Amúgy szerintetek a németek azok nem tettek ilyet? Azért ne kezdjünk el egy részt kivenni a dolgokból.

A németek is csináltak ilyeneket, csak őket már sok minden miatt utáljuk, és ez már fel sem tűnik.

Összességében nem zavar, mert volt, hogy a katonákat úgy küldték el ide, hogy azt hitték, hogy felszabadítani jönnek minket, és a mi hazánk szabadságáért harcoltak. És ők akkor nem a kommunizmusért harcoltak, és nem ők akartak kommunista államot faragni belőlünk. Utáljátok Sztálint, én is azt teszem. Utáljátok a kommunizmust, én is azt teszem, de egy emlékmű akkor is kell. Másrészt a nácik elnyomása nem volt olyan jelentős (mert ugxe a szovjetek elverték őket), hogy sok emléket állítsunk nekik.

ÉS ha láttok egy szovjet emlékművet, akkor inkább nézzetek a másik irányba.

2010. júl. 29. 12:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!