Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Anarchista elvtársak/elvtársnő...

Anarchista elvtársak/elvtársnők! Csak én gondolkodom így az abortuszról?

Figyelt kérdés
Szerintem annak ellenére, hogy nem szabad létezni államnak, se kormánynak, mert veszélyt jelent az egyénre, a népre és még sok másra, ez az emberi jogok sárba tiprása és mélyen megvetendő. Én hiszek az egyenlően, sok jogban, főleg az emberi jogokban, de szerintem onnantól kezdve hogy a kicsi megfogan és él, onnantól kezdve ez már nem a nők joga (feminista is vagyok, de mint írtam ehhez nekik már nincs közük). Onnantól kezdve már egy független érző, egyénésig és ember, aki nem követett el semmit, még nem is tudott volna és FÜGGETLEN, de még nem elég idős ahhoz hogy eltartsa magát, hisz nagyon kicsit. Gyilkosság. Van még valaki??

2020. máj. 3. 23:48
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Az Európai Baloldalra és a Népi Frotra, a nemzetiek pedig a Magyar Kalózpártra. És amúgy Nefelejcs Gergő a legnagyobb vezetőnk és az Autonóm szerveződésekben vagyunk. Az anonymous hackerek nagy része is ilyen.
2020. máj. 4. 13:20
 12/28 anonim ***** válasza:
87%

Oh hagyd abba.

Csak mondd, hogy nem hiszel abban hogy a nőknek joga van a saját testehez, nem kell ez a hangzatos körítés.

Egyetlen embernek sincs joga ahhoz hogy egy másik ember testét használja az életbenmaradáshoz; akár tényleges ember, akár kis csokeveny. Ezt elvenni a nőktől a jogaik sárba taposasa.

Még akkor is, ha a magzat az első pillanattól kezdve teljesen funkcionális ember, akkor sincs joga egy másik ember testéhez. Ez valahogy mindenkinek evidens, amikor szervdonorságról, vagy veradasrol van szó. Senkit sem lehet arra kényszeríteni, hogy áldozza fel a testét, csak a nőket, mi?

Ha azt mondom hogy nem vehetik ki a szerveimet halálom után, hogy életeket mentsenek velük, akkor halottgyalazas kivenni őket, és több év börtön jár érte, de amíg élek, addig a testem koztulajdon amit fel kell áldoznom, mint "elvtársnő"? Na persze.

Ismételd el magadban párszor: egy embernek sincs joga egy másik ember testének használatához, akkor sem, ha az élete múlik rajta.

Esküszöm a balos férfi ugyanolyan sorvadt agyú, mint a jobbos.....

2020. máj. 4. 14:31
 13/28 anonim ***** válasza:
13%

Kedves utolsó látom az igazat amit írsz, de szerintem az emberélet megvedése fontosabb, a legnagyobb prioritás. Ezért felulirja azt az egyébként szép elvet amit írsz.

Egy fejlett társadalomban legyen az anarchista vagy demokratikus meg kell vedenunk azokat akik nem képesek kiallni saját magukért saját életüket.

Ha bele akarsz menni rengeteg gyönyörű történet van olyan emberek szájából akiknek az anyjukat lebeszeltek az abortuszról. Ezért mondom ez jóval mélyebb dolog annál, mint egy nő testének védelme...

2020. máj. 4. 15:10
 14/28 A kérdező kommentje:
Utolsóval egyet tudok érteni. Én egy feminista férfi vagyok és támogatom a nőket/lányokat mindenben és a himsovinizmust megvetem. De gondolj már bele utolsó előtti! Akkor te is egy senki voltál, mert bizonyára te sem a földből keltél ki tavasszal? Nem, na látod. Ilyen egyszerű. Egy emberi életet tesznek ezzel tönkre, szívtelenségnek tartom. Az emberi élet és az egyén mindenek előtt áll. Én jómagam felszólaltam a nemi erőszak ellen és még sok más himsovinizmus ellen, de itt most védem a jogát azoknak is akik még nem nők, de rá 20 évre 50% hogy azok lesznek. Mint írtam nem ellenzem nagyon, de azért legyen már indok is.
2020. máj. 4. 15:39
 15/28 A kérdező kommentje:
Nem is beszélve arról hogy rengeteg lány van aki fiatalon esett teherbe és egy életét végig kísértette ez és ezzel az Ő élete is tönkre ment.
2020. máj. 4. 15:40
 16/28 anonim ***** válasza:
83%

Nem a földből keltem ki, hanem anyám szült, aki akart is engem, és nem volt egy valóra vált remalom számára a velem való terhesség. Önként döntötte el, hogy vállal. Ha ez teher lett volna számára, akkor ezerszer jobban örültem volna neki, ha elvetet, mint hogy minden egyes nap az akarata ellenére eloskodjek rajta.

Te talán nem így vagy vele, "feminista férfi"? Az UN emberkínzásnak minősítette a kényszerített terhességet, és te elvartad volna hogy ezen atessen az anyád? Igen, "feminista férfi"?

A szülés nem kötelesség, és nem is büntetés, hanem egy döntés, amit a nő meghoz. Ha ez a döntés el van véve tőle, akkor az emberiség nem több állatoknál.

A saját testunkhoz való jog NEM vita tárgya. Az hogy kinek, mikor és milyen körülmények között engeded, hogy a szó szoros értelmében rajtad elősködjön, csakis és kizárólag a te döntésed, senki másé. Sem a kormányé, sem azé akinek az élete múlik rajta, sem pedig feminista férfiaké.

2020. máj. 4. 16:19
 17/28 anonim ***** válasza:
0%

#16 Ritka nagy baromságokat írsz le. Nem ez a baj, hanem hogy el is hiszed. A nő dönthet a saját testéről - vagyis dönthet arról hogy teherbe esik-e vagy sem.

Onnantól hogy gyereket vár, már nem az ő testéről, hanem a gyerekééről van szó. És most idézzem ide amit írsz? "Egyetlen embernek sincs joga ahhoz hogy egy másik ember testét használja az életbenmaradáshoz; " Vagyis ezen az alapon a nőnek még akkor sem lenne joga döntenie a magzat megöléséről, ha az a saját életét veszélyeztetné, az abortusz nélkül meghalna. Hiszen akkor "használná" egy másik ember testét az életben maradásához.

Amikor létrejön egy új élet - a magzat - onnantól már nem a nő teste. Az abortusz során nem a nő méhét szeletelik fel - hanem a magzat testét.

Azért van abortuszra lehetőség, mert a társadalomban született egy kiegyezés arról, hogy a társadalom megengedi egyes tagjainak, hogy egy ideig megölhessék a magzatukat. Ettől még ez nem lesz más, mint ennek az életnek az elvétele, a magzat megölése. Hiába próbálsz te is megint abortusz propagandát nyomni, az csak a tudatlanságodat és ostobaságodat mutatja meg.

A nőnek joga van a fogamzásgátláshoz és ahhoz hogy NE szexeljen. EZ az amikor rendelkezik a SAJÁT TESTÉVEL.

A hozzád hasonlóknak sikerült elérni hogy már van ahol az abortuszt a megszületés pillanatáig kitolhatják - azaz csecsemőgyilkosságot követhetnek el legálisan. De éppen ezt jelenti az eutanázia is, ahol a hozzád hasonlók szerint "joga van" másnak elvenni az életét. Mikor? Amikor éppen a szabályozók lehetővé teszik. Innen csak egy ugrás az amit a nácik csináltak, értéktelennek neveztek embereket, majd kijelentették hogy joguk van megölni őket. de persze bizonyosan te lennél a legjobban felháborodva ha valaki hozzájuk hasonlítaná az elméleteidet.

2020. máj. 4. 18:08
 18/28 A kérdező kommentje:
Előszöris államnak nem szabad létezni, tehát nincsenek törvények, csak jogok, az élethez pedig minden normális embernek joga van.De Istenkém, ha annyira púp a hátára miért nem használtak fogamzásgátlót?? Van spirál, óvszer, női óvszer, tabletta, latexmentes óvszer (kár hogy a multik már ebből is hasznot remélnek...), senki nem mondhatja hogy nincs választék. De ez már nem a nő teste, ez már egy kis önálló egyéniség, mint bárki más is. Ő már él és érez is. Taplóság, egy életet elvenni, aki felnőhetne, akár olyanoknál is akik szeretik és embert nem rabszolgát látnak benne. Mint írtam van elég sok ok, amit nem kérdőjelezek meg, DE azért mert csak, az nem indok. Szóval, akkor ennyi erővel, a szülőknek joga van, felkötni a már megszületett gyereket, mert összetört egy poharat?? Mert ez gy lenne logikus, a te érvelésed alapján. Nem! Vagy, igen?? Az emberi jogok és a szabadsághoz való jogok minden előtt! Nincs tekintély, csak kézség amely, alapján állítódik be minden.
2020. máj. 4. 18:20
 19/28 A kérdező kommentje:
Az eutanázia az más tészta. Én ha depressziós lennék és felkötném magam egy fára, az egyház nem temetne, de ha ne agy Isten túl élném, nem érne megtorlás érte. Ha, nekem még van betegségem is, akkor még inkább megtenném. De szinte 1000% hogy meghalok, nem mindegy hogy én vagy a betegség vetek véget neki? A méreginjekció, nem fáj, szinte olyan mintha elaludnál, csak itt nem tudod a szamad nyitva tartani. Ehhez joga van mindenkinek, hiszen az a saját teste, VISZONT az abortusz nem az ő, hanem egy másik ember testéről szól, sőt nem is testéről hanem most már ugye fejlődünk, 100 évről amit boldogan, leélhetett volna, lehetett volna, sikere, munkája, felesége, gyermekei, karierje és még sok más dolog ami remek, de őt ettől egy olyan megfosztotta, akinek semmi köze nincs hozzá, a DNS-en kívül.
2020. máj. 4. 18:32
 20/28 anonim ***** válasza:
19%

#17 "Amikor létrejön egy új élet - a magzat - onnantól már nem a nő teste."

Undorító vagy.

A női test nem változik inkubatorrá abban a pillanatban amikor megtermékenyítésre kerül a petesejt. Attól az még a nő teste, nem pedig kizárólag az embrió gazdateste. Hánynom kell attól hogy ezt le kell írni, és attól is, hogy nem fogod felfogni.

Az embrió a nő testében egy betolakodo, amit vagy elfogad a nő, vagy nem. Ha nem, akkor elveteti.

Az embrionak joga van a !!SAJÁT!! testéhez, de nincs joga a nő testéhez.

Ha bajod van azzal, hogy az a kis valami elpusztul, ha kiveszik a nőből, akkor menj, tanulj, keress rá megoldást, hogy ne pusztuljon el, de ne fröcsögj arról, hogy márpedig a nő egy inkubator, aki terhesen nem birtokolja a saját testét. (de komolyan, mi az isten az a nonszensz, hogy a terhes nőnek nincs saját teste? beteg vagy? jezusom, nem tudok napirendre térni efelett)

Ez nem valami filozófiai kérdés, amin hosszasan lehet elmélkedni. Ez csak a felfogás kérdése: masodrangu gazdatest-e a nő akit rá lehet kényszeríteni, hogy adja fel a jogát a testéhez, vagy egy ember, akit emberként is kezelnek, és tiszteletben tartják, hogy nem köteles nyersanyagkent kezelnie magát.

És még egyszer...

Ismételjétek el magadban párszor: egy embernek sincs joga egy másik ember testének használatához, akkor sem, ha az élete múlik rajta. Akkor is, ha az embrionak saját teste van, nincs joga a nő saját testét használni ahhoz, hogy életben maradjon. Az embrionak joga van a saját testéhez, de nincs joga a nőéhez, akkor sem, ha anélkül elsorvad.

A nő nem nyersanyag, gazdatest, inkubator, hanem egy személy, aki eldontheti, és el is dönti, hogy megtűr-e egy testet - aminek NINCS JOGA ott lenni - a saját testében.

Befejeztem, mert az erről való vitát végtelenül primitívnek, visszamaradottnak és gusztustalannak tartom.

Ha van bármilyen érvetek arról, hogy miért kéne a nőnek feladnia a jogait, ismeteljetek el ezt magatokban:

"Egy embernek sincs joga egy másik ember testének használatához, akkor sem, ha az élete múlik rajta."

2020. máj. 4. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!