Mi a véleményetek az abortusz tabletta bevezetéséről, és egyáltalán az abortuszról?
Én is kifejtenék ezzel kapcsolatban egy két gondolatot.
Az abortuszt ellenzők sokféle érvet hoznak fel a magzatelhajtás ellen. Ilyen például a népességfogyás. Viszont sokan megtartanák a gyereket, ha normális anyagi helyzetben lennének, és nem a nincstelenségbe kellene szülni. Namár most a KDNP-sek azok, akik a leginkább ellenzik a dolgot, mégis több tucat oylan törvényt szavaztak meg, ami az alacsony keresetűeket még rosszabb helyzetbe hozta.
A másik dolog pedig az, hogy tévhit, hogyha illegális lenne az abortusz, akkor nem lenne abortusz. Megcsinálnák az orvosok, csak plusz pénzért, nem feltétlenül klinikai körülmények között, és még becsülni se lehetne a magzatelhajtások számát. Az a kérdés is felmerül, hogy azok akik megszülnék a gyereket (mivel az abortusz illegális lenne) hányan adnák állami gondozásba a gyerekeket? Ne legyen kétsége senkinek a felől, hogy az állami gondozottak egy jelentős része drogos/bűnöző deviáns magatartású lesz, ráadásul rengetegbe kerülnek az államnak.
Mi az hogy nyomor?
Ez mindig szubjektiv. Én sose szerettem, ha eldöntötték helyettem, hogy mi az ami nekem elég jó.
Magyarországon van nyomor, de akiket ez érint, aligha neteznek rendszeresen!
Ha pedig a gyerekednek nincs ugyanannyi anyagi java mint az osztálytársának, az nem feltétlenül válik hátrányára, sőt becsülni kezdi amilye van és bele sem megy a státusszimbólum párbajokba a suliban.
Ha egy gyereknek mindig mindene megvan, nem tanul meg küzdeni, és célokat helyezni maga elé. Ezt sokszor megtapasztaltam gyerekként is és fiatal felnőttként is, mióta gyerekekkel foglalkozom.
Szerintem sok esetben, ha valaki szeretne, át tudja vészelni az anyagi korlátokat.
Orsi
5-ös ma 09.54-nek
"Magyarországon van nyomor,de akiket ez érint,aligha neteznek rendszeresen!"
-Most ugye ezt nem komolyan írtad?Egy internet előfizetés lehet akár 3000 Ft is havonta.Ez az összeg ma egy kiadós reggeli ára.Tehát ezzel nem lehet lemérni a nyomor mértékét.
"Ha pedig a gyerekednek nincs ugyanannyi anyagi java mint az osztálytársainak az nem feltétlenül válik hátrányára"
Mond neked van gyereked,vagy csak foglalkozol velük??Mert egyáltalán nem mindegy.
"Szerintem sok esetben,ha valaki szeretné,át tudja vészelni az anyagi korlátokat"
Igen.Csak nem egy gyerekkel,akit az ember nem azért hoz a világra,hogy folyamatos anyagi korlátok közt nevelkedjen.Anyagi korlátokat csak úgy tud az ember át vészelni ma ebben az országban,ha vagy három helyen dolgozik éjjel-nappal(ha szerencsés)vagy a keresetét maximálisan beosztja,természetesen gyerek nélkül.Nos,ezt a két lehetőséget egy gyerekkel nem lehet/nem szabad megvalósítani.
„Most ugye ezt nem komolyan írtad?Egy internet előfizetés lehet akár 3000 Ft is havonta.Ez az összeg ma egy kiadós reggeli ára.Tehát ezzel nem lehet lemérni a nyomor mértékét.”
• Ez így igaz.
„Az abortusz egy szükséges rossz.”
• Nem szükséges.
„Egy nőnek,egy családnak jogában áll eldönteni,hogy szeretne,vagy nem szeretne, az elkövetkezendő 20 évben gyereket nevelni,aggódni,anyagi áldozatokat hozni,lemondani.”
• Jogában állt volna nem felcsináltatni magát, ebben nem volt semmi kényszerítés.
A felelősségtudat a tizenévesek szintjén van, bár ezt talán még a tinik egy része is kikérné magának.
Nekem tökmind1,remélem cigányéknak ingyen adják.
nuff said
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!