Jövőre ugye kifuttatnak és bezárnak pár egyetemet?
egy egyetemet nem lehet hipp hopp bezárni.
mellesleg 100 000 embert vettek fel. a többi msc meg ilyenek.
gondolom a kérdező nem jár egyetemre és az irigység beszél belőle.
tegnap 23:52
ne haragudj, de amit irsz, az eglsz egy tévedés
- időseket foglalkoztatnak? 50 év fölött már a kuytának nem kellesz
- addig sem keres munkát a fital? szerinted ha bejár melegedni a főiskolára, az nem kerül pénzébe az államnak?
- 3 éves képzést nem lehet 6 év alatt elvégezni, a maximális 1,5x, ergo 4,5 év
A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:20
1. nem munkakeresőről beszéltem, hanem arról, hogy azért nem 50 év a nyugdíjkorhatár, mert ha egy helyen dolgozol mondjuk 10 éve 50 évesként, akkor 50 éves fejjel te már nem kezdesz el siránkozni a munkakörülmények meg fizetés miatt, hanem örülsz, hogy van munkád, és lenyomod még a magad 12-15 évét ugyanott, nem fognak felvenni helyetted egy bizonytalanságot nyújtó fiatalt.
A 2. kritizált pont által nem értem részben a logikáját a rendszernek, bár hozzáteszem, 2 dolog még így is módosítja azért a helyzetet. Egyrészt nem minden egyetemista államilag támogatott, sőt nagyon sok a költségtérítéses, ami kevesebbe kerül az államnak, másrészt meg úgy néz ki ennyi anyagi áldozatot bevállal az állam a társadalmi feszültségek csökkentésére (hozzáteszem, nem nagy anyagi áldozat, mert amúgy meg mindenféle segélyt fizetne a munkanélkülinek)
3. ez a másfeles szorzó nem tudom, mi akar lenni, előfordulhat, hogy van ilyen, eddig még nem szorultam rá, hogy nézegessem, hogy meddig húzhatom még az időt. Ennek ellenére, kicsit módosítva bár, de nagyon sok az olyan, mint amit leírtam. Egyik ismerősöm a harmadik megkezdett szakát tudta csak elvégezni állami képzésben, ami ha jól számolom, pontosan 5 év, ugyanis az előző kettőről 1 év után küldték el. Ha még csúszott volna egy évet, máris megvan a 6, és bizony mind a 12 félévét támogatta volna állambácsi.
Nem, nem járok egyetemre, de irigy sem vagyok? Mire lennék?
Finnország egy 4,5 milliós ország, 7 egyetemmel, akkor nálunk elég lenne max 15.
Mellesleg most néztem az indexen a témába vágó videót:D
"Nem a diplomától lesz ember az ember. És a diploma mellég ész nem jár. Sőt..."
Azért ez így erős. Vannak valóban olyan diplomák amelyek megszerzéséhez nem kell túl sok ész, de a többségéhez azért igen. Ilyet is csak az mond aki nem járt egyetemre, de irigy azokra akik igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!