Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan tudok ellenállni a...

Hogyan tudok ellenállni a rendszernek?

Figyelt kérdés

Ahogy Deák Ferencék is tették! Tehát semmi erőszak!

Pl. Ne szavazzak(kivéve népszavazás), ne vállaljak katonai szolgálatot, dolgozzak feketén(vagy ha nem feketén akkor semmiképp se állami cégben, és az adóm 1%-át ajánljam fel valakiknek.)

Vásároljak sima boltban multi helyett.

Mit ajánlotok még? Hogyan tudok még BÉKÉSEN az állam ellen lenni?

2010. júl. 27. 16:31
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

"A másik dolog, hogy Deákra tömegesen hallgattak az emberek, mert elismerték vezetőnek. De te rád ki hallgat majd? Gondolod, hogy azért, mert te a kútba ugrasz, majd más is utánad ugrik, és hagyja lefoglaltatni a vagyonát?"

Igen, ez jogos de én elsősorban a saját szabadságomat tartom szem előtt. Az hogy követ e valaki az az ő dolga.

2010. júl. 27. 17:23
 22/44 A kérdező kommentje:

"csak akkor leszel szives nem hívni a rendőrséget, nem hívni a tűzoltókat, nem használni az utakat, nem használni az egészségügyet stb.

hogy szakadna rá a fajtádra egy mázsa sz@r!"

Köszönöm az értelmes hozzászólást. Figyelj szerintem fullra úgyse tudom elkerülni. Áfát úgy is kell tolnom.(Ha kibucban vagy farmon élnek akkor nem kéne azt se.) De ahogy mondtam erre nincs pénzem.

2010. júl. 27. 17:28
 23/44 A kérdező kommentje:

"Ez a válasz 0%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 54%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:43"

Ez hogy lett 0%? Hasznost nyomtam. Ha nem is értetek vele egyet, a kérdésre válaszolt az arc. Nem értem ezt most miért kell.

2010. júl. 27. 17:35
 24/44 anonim ***** válasza:
11%

Ne aggódj, csak azért nyomtak 0-t, mert én el tudtam magyarázni hogyan lehet úgy az államtól függetlenül élni, hogy nem is lázadsz meg nem is viselkedsz bűntethetően, de a többieknek itt csak a fekete és a fehér létezik és azt hiszik, hogy "az állam ellenségének" kell lenni ehhez.

Primitív észjárás.

2010. júl. 27. 18:28
 25/44 anonim ***** válasza:
53%

"Az a lényeg hogy ne kelljen perkálnom az adót.(Vagy minél kevesebbet)"

Nem mondod!!! - tényleg ez a lényeg?

Azért csak hogy tudjad: Ha nem fizetsz adót, azzal NEM az állammal cseszel ki. Az állam a működéséhez szükséges pénzt MINDENKÉPPEN be fogja szedni - ha tőled nem, akkor majd mástól.

A nagy "ellenállás" gyanánt csak a többi dolgozó és adót fizető emberrel cseszel ki. Azért jó, ha ezt is tudod.

Pedro

2010. júl. 27. 18:37
 26/44 A kérdező kommentje:

Úgy látom mindenki ezen az adóperkáláson akadt ki:D

Kérdem én: Hol igazságos az hogy azért fizetek adót mert kidolgozom a belem?(SZJA)

2010. júl. 27. 18:59
 27/44 A kérdező kommentje:
Amúgy mielőtt még valaki feljelent hazaárulásért: Nem buzdítok senkit se arra hogy kövessen. Tényleg csak arra vagyok kíváncsi milyen módszerek vannak még.
2010. júl. 27. 19:04
 28/44 anonim ***** válasza:

Nem mondta senki hogy igazságos.

De mással szemben sem igazságos, hogy ő fizessen helyetted.

Kérdés, hogy TE ennek ellenére megteszed-e vele?

2010. júl. 27. 19:35
 29/44 anonim ***** válasza:
hol igazságos, hogy használod az utakat, a tömegközlekedést, az egészségügyet, a rendőrt tűzoltót mentőt, hol igazságos, hogy hivatalba mész ügyet intézni ha bajod van, hol igazságos, hogy leülsz egy padra stb amik mind mind adóból vannak fenntartva? amibe te nem fizetsz bele.
2010. júl. 27. 19:41
 30/44 A kérdező kommentje:

"Nem mondta senki hogy igazságos.

De mással szemben sem igazságos, hogy ő fizessen helyetted.

Kérdés, hogy TE ennek ellenére megteszed-e vele?"

Nézd szerintem ezt bárki megtenné. Nem olyan szentek az emberek. Egyébként írtam ha nem is feketén dolgozok, akkor magáncégben nem pedig államiban. Ez a másik lehetőség. Nyilván ez a körülményektől függ. Ha nem állami cégben dolgozok akkor meg az adóm 1%-át hogy ne az állam nyúlja le felajánlanám valamilyen szervezetnek. Más: Mi lenne ha senki se fizetné az SZJA-t?(Amúgy pont ezt akartam elkerülni. Még egyszer mondom: Nem buzdítok senkit semmire.)

2010. júl. 27. 19:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!