Hogyan tudok ellenállni a rendszernek?
Ahogy Deák Ferencék is tették! Tehát semmi erőszak!
Pl. Ne szavazzak(kivéve népszavazás), ne vállaljak katonai szolgálatot, dolgozzak feketén(vagy ha nem feketén akkor semmiképp se állami cégben, és az adóm 1%-át ajánljam fel valakiknek.)
Vásároljak sima boltban multi helyett.
Mit ajánlotok még? Hogyan tudok még BÉKÉSEN az állam ellen lenni?
elköltözöl és ott meggazdagszol, oda fizeted az adót.
Ahhoz, hogy ennek hatása legyen, kb pár millió havert kéne összegyüjteni.
"Ne szavazzak(kivéve népszavazás), ne vállaljak katonai szolgálatot, dolgozzak feketén"
- Hát, ha ez ellenállás, akkor azt nagyon sokan művelik már így is az országban...
Nekem ilyen szempontból Deák Ferenc a példaképem egyébként. Azért mert nem autóba akarok pokolgépet rejteni:D
Olyanokra gondoltam amiket egy átlagember megtehet.
Kérdező, én magam is függetlenül élek az államtól (csak akkor közösködöm vele, ha hasznot húzhatok belőle), de ez nagyon egyszerű dolog és nem kellenek hozzá ilyen magasztos szabályok, mint "nem vásárlok multiban" meg ilyenek.
Én pl. ezeket csinálom:
-Nem nézek politikai műsort
-Nem olvasok a politikáról
-Ha az utcán jön a rendőr akkor másfele fordulok
-Sokat olvasok ukránok, oroszok és észak-koreai menekültek életéről, mert ők már profik benne, hogy hogyan függetlenítsük magunkat az államtól és csak akkor lépjünk vele kapcsolatba, ha hasznot húzhatunk
-nincsenek luxus igényeim, sok helyzetben jól tudom érezni magam
-tanulmányozom a cigány kultúrát és pár dolgot át is veszek tőlük
-sok cuccot kínai/ukrán/orosz/stb... ócskáspiacon vásárlok
Ez pár alap dolog amit én csinálok pl.
"Hogyan tudok ellenállni a rendszernek?"
Olyan tevékenységet kell folytatnod, amit a rendszer ellenez, helytelenít. Ez a bűnözés. Bár tulajdonképpen a bűnözéssel is fenntartod a rendszert, ti. rendőröknek, ügyészeknek, bíróknak, smasszereknek adsz munkát.
"Pl. Ne szavazzak(kivéve népszavazás)"
Az nem ellenállás, mivel nem kötelező szavazni.
"ne vállaljak katonai szolgálatot"
Az sem ellenállás, mivel nem kötelező a kat. szolg.
"dolgozzak feketén"
DOLGOZNI mióta ellenállás? Konformistább cselekvést el se lehet képzelni.
"Vásároljak sima boltban multi helyett."
VÁSÁROLNI mióta ellenállás? A kapitalizmus ezen alapul.
"Hogyan tudok még BÉKÉSEN az állam ellen lenni?"
Az állam lényege az erőszakmonopólium, ennek megfelelően békésen ELLENE nem tehetsz semmit.
Nem tudsz "ellenállni a rendszernek", nincs is értelme.
Az nem ellenállás, mivel nem kötelező szavazni.
Ja de a propaganda mégis azt mondja szavazz, még ha nem is muszáj
Az sem ellenállás, mivel nem kötelező a kat. szolg.
Ugyanaz.
"dolgozzak feketén"
De valamiből meg kell élnem. Az a lényeg hogy ne kelljen perkálnom az adót.(Vagy minél kevesebbet)
VÁSÁROLNI mióta ellenállás? A kapitalizmus ezen alapul.
Sajnos nincs rá pénzem hogy kiköltözzek egy izraeli kibucba vagy egy farmra.
A válasz írója 54%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:43
Privát e-mail a válasz írójának
Köszi a tanácsokat!
akkor nem tudsz ellenállni.
az ellenállás az lenne, ha eltűnnél, megrendeznéd a halálod, nem lennél nyilvántartva, max halottként.
valahol messze élnél remeteként az "államon kívül", ellenőrzés nélkül, stb. pl a föld alatt vagy vmi barlangban. Mivel házat nem tudsz úgy húzni, hogy azt ne vegye észre senki.
kaját mind magad kell termelned, vadásznod, gyűjtögetned, stb. ez lenne az igazi ellenállás.
persze az egyszerűbb ha simán nem fizetsz adót, nem fizetsz a kajáért, igaz akkor az ellenállást a börtönben folytatod.
"Az sem ellenállás, mivel nem kötelező a kat. szolg."
Hát békében nem. Háborúban igen. Akár életfogytiglant is kaphatsz a megtagadásáért, hehe.
Egyébként Deák valószínűleg a fejét fogná a felvetésed láttán. Ugyanis ő az osztrák (tehát idegen) állam ellen eszelte ki mindezeket. Nem pedig a magyar állam ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!