Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményetek a jobbik...

Mi a véleményetek a jobbik "hiszekegy" törvényéről?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

2010. júl. 27. 12:36
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, hiszek egy isteni örök igazságban, hiszek Magyarország feltámadásában! "

Most kérlek tegyétek félre az emlékeiteket, s gondoljátok azt egy pillanatra, hogy ez nem néhány évvel a Trianon utáni időkben készült egy pályázatra. Most komolyan: Láttok ebben bármi rasszista, revizionista, szélsőjobbos részt? Mert ha eltekintek attól hogy az 1920-30 közti években készült, én nem. Szerintem inkább csak erőt önt az emberek szívébe (, azokéba akik nem ilyen ellenségesen állnak hozzá.)

15/f (azért másoltam be újra, mert nem vagytok hajlandók figyelembe venni)

2010. júl. 27. 13:53
 42/63 anonim ***** válasza:
93%

"Állami intézményben, pláne gyerekeknél igen, minden zavar, ami keresztény, muszlim, buddhista, zsidó, krisna tudatú, vagy sámánhitű."

Én megértem hogy téged zavar a Magyar Himnusz is amely szinte minden állami intézményben megtalálható, s hogy zavarna a Magyar Hiszekegy is. Viszont sokakba lelket öntene, ha ott lehetne.

15/f

2010. júl. 27. 13:55
 43/63 Voltaire ***** válasza:
6%

65

Hogy jön ide a holokauszt? Köze van a valláshoz? Nincs.

15/f

Nem hiszek istenben, így már az eleje is zavaró.

2010. júl. 27. 13:57
 44/63 clint ***** válasza:
100%
oké Voltaire, legyen igazad. De hidd el a többséget nem zavarja. Most ennyi erővel, rengeteg más dolog sokkal súlyósabban sérti a demokráciát mint egy Keresztény gondolkodásu papír. Milliószór súlyosabban.
2010. júl. 27. 13:59
 45/63 Voltaire ***** válasza:
6%
De, azért ölték meg őket, de a holokauszt-megemlékezés nem egy vallásos dolog. A kommunizmus áldozatairól való megemlékezés sem az. Ezeknek van helye az állami intézményekben.
2010. júl. 27. 14:17
 46/63 anonim ***** válasza:
46%

A gond az, hogy egy ilyen papír kitétele azt jelzi, hogy a keresztény vallás jobb, mint az enyém. Vagy akkor én is minden különösebb ok nélkül, csupán tiszteletképp kitehetek egy, a saját vallásom eszméje által megíratott verset az iskolában?

Nem. Tehát ne mutassák az állami szinten, főleg ne gyerekek előtt, hogy a Biblia több lenne, mint például egy Korán, egy Edda vagy más vallási szöveg által mutatott életút.

Én például úgy fogom nevelni a gyerekem, hogy minél több vallást ismerjen. Elmondom majd neki, hogy én melyikben hiszek, de arra akarom rávezetni, hogy abban higgyen, amit ő tényleg a magáénak érez, amiről úgy véli, hogy igaz...

Nem akarom, hogy a bibliai istent olyan természetesnek vegye, mint a mikulás létezését.

2010. júl. 27. 14:17
 47/63 anonim ***** válasza:
51%
De nem titkoltan az a célja, hogy szimpátiát és szánalmat ébresszen a zsidó vallásúak irányába, csak fordítva sül el. Amikor még gimnáziumba jártam, a megemlékezés fele kizárólag a zsidó vallással foglalkozott.
2010. júl. 27. 14:19
 48/63 anonim ***** válasza:

Engem részben meggyőztetek, viszont gondolkodtam egy keveset. Mi lenne, ha más vallásokból is tennénk ki néhány gyönyörű, lelkes verset? Szerintem jó ötlet lenne. Lehetne például viking istenekről (Odin vagy például Thor) egyiptomiakról (Ré, Szeth) és görögökről is (Poszeidón, Zeusz, Hádész, Hermész, Aphrodité stb) és akár pogány istenekről is. Minden vallásból lenne egy-egy kis versike. Persze ezt soha az életben nem fogadnák el a parlamentben, csak eszembe jutott :)

15/f

2010. júl. 27. 14:29
 49/63 anonim ***** válasza:
51%
Remélem a fidesz elfogadja.Akiknek nem tetszik azokat csak az zavarja hogy van benne egy csöppnyi nemzettudat.Éppen ezért kéne az a törvény hogy ilyen hozzászólók mint itt a többség soha ne legyenek.
2010. júl. 27. 14:41
 50/63 anonim ***** válasza:
22%

"Akiknek nem tetszik azokat csak az zavarja hogy van benne egy csöppnyi nemzettudat."

A paranoid téveszméiről kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!

2010. júl. 27. 14:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!